Van rajtad egy kis felesleg? Karcsúsító kis fekete ruhák testalkatra szabva
A kis fekete nem csak klasszikus, hanem igazi alakleplező is.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kis fekete örök ruhadarab, amely egyetlen nő szekrényéből sem hiányozhat. A huszadik század kultuszdarabja mindig, minden alkalommal megállja a helyét, nem véletlen, hogy közel egy évszázad múltán sem merült feledésbe.

Egyszerű eleganciájának hála, akár karácsonykor vagy a szilveszteri buliban is tökéletes választás lehet. Képgalériánkból kiderül, hogy az egyes fazonok milyen alakon mutatnak jól.

A kis fekete története

A kis fekete ruha megtervezése a divat nagyasszonyának, Coco Chanelnek a nevéhez fűződik. A '20-as években a fekete színt csak szolgálólányok, illetve özvegyek viselték, hiszen ez elsősorban a gyász színe volt, ezért iszonyú nagy felháborodást keltett, amikor Coco a konvencióktól elszakadva - ahogyan mindig is tette - olyan ruhát tervezett, mely az akkori bonyolult és kényelmetlen darabokkal szemben az egyszerűséget és a könnyed eleganciát képviselte.

Bár bizonyos társadalmi körök rosszul viselték az efféle divat iránymutatást, a trendszakértők már ekkor tudták, hogy nem egy átlagos darabról van szó, a Vogue csak így jellemezte: a modern nők egyenruhája. Ez a kijelentés a mai napig helytálló, az a nő, aki egyszerre szeretne elegáns és megnyerő lenni, kis feketét választ.

Karcsúsító fazonok

A klasszikus LBD - little black dress - eredetileg egy nagyon egyszerű szabású darab volt, de manapság már minden olyan fazont ebbe a kategóriába sorolunk, ami fekete színű és rövid fazonú.

Ezekből gyűjtöttünk össze néhány jótékony, alakjavító darabot, melyek nem csak színükkel, hanem megálmodott szabásvonalukkal is vékonyabbnak mutatnak. Tökéletesek lehetnek akár karácsonyra, akár szilveszterre a megfelelő kiegészítőkkel párosítva. Nézd meg őket!

Ezt is szeretjük