Keskenyebb arc, formás orr egyetlen trükkel
Így használd profin a sminkecsetet
A profik az egész arcformát képesek megváltoztatni.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ember arca nem tökéletes, nem szimmetrikus, és általában elmondható, hogy senki nincs megelégedve azzal, amit a természettől kapott. Jó hír azonban, hogy apró trükkökkel könnyen elkendőzhetőek a hibák, sőt, az arc formálható.

Alapvetően két technika létezik, a kiemelés és az árnyékolás. E kettő keverékéből születhet például egy új orr szike nélkül.

Eszközök

Ha szeretnél kiemelni, illetve elrejteni valamit, akkor szükséged lesz néhány sminkszerre.

A kiemeléshez javító stiftre vagy korrektorra lesz szükséged. Ez legyen világosabb, mint az arcod. Ezen nem érdemes spórolni, és érdemes jó minőségű terméket választani, különben az eredmény nem lesz szép.

Az árnyékoláshoz a legjobb választás a bőrödnél kicsit sötétebb kőpúder. Az árnyalatok kiválasztásánál óvatosan kell eljárni, különben nem elkendőzni fog a festék, hanem egy bohóc néz vissza a tükörből.

  • Az alapozó egyezzen meg a bőröd színével.
  • A korrektor épphogy egy árnyalattal legyen világosabb.
  • A kőpúder egy leheletnyit legyen sötétebb.

Amikor vásárolsz, menj olyan üzletbe, ahol szakemberek segítenek a vásárlásban. Mondd el, hogy mit szeretnél, és nyugodtan próbálgasd végig a neked tetsző árnyalatokat, amíg meg nem találod a tökéletest.

Trükkök

A szemek

A szemek korrekcióját az alapozó és a szem alatti karikák eltüntetése után, de a színes szemfestékek felvitele előtt végezd el. Általában mindenki szeretne szép, nagy, mandulavágású szemet. Hogy kinyisd a szemed, az orrod tövébe és a belső szemzugba tegyél három apró pöttyöt a világos korrektorból. Óvatosan, de alaposan dolgozd el. Tedd ugyanezt a szem külső sarkában is. Ennek a technikának köszönhetően a szem kontúrjai nem lesznek annyira határozottak, és a szem kitágul.

Szintén jó trükk a fehér szemceruza a szempillák belső tövébe. Vigyázz arra, hogy a szem alatti karikák eltüntetésénél ne használj nagyon világos korrektort, mert így nem eltüntetsz, hanem kiemelsz.

Ha nincs frufrud, akkor a szem nagyításához alkalmazhatsz árnyékolást is. Ezzel azonban bánj óvatosan, és éles bevetés előtt gyakorold. Egy nagy ecsettel a sötétebb púderből húzz vonalat a szemöldök végétől a hajtőig. Valójában csak egy finom árnyékot kell képezni, nem pedig csíkot.

Az arc

Ha szeretnéd, hogy az arcod keskenyebb legyen, és csak az arccsontod ugorjon ki amolyan modellesen, akkor a világos korrektorból az arccsont mentén tegyél néhány pöttyöt, majd dolgozd el. Az arccsont alá pedig jön egy kevés árnyékoló púder. Ez is óvatos munkát kíván, hogy ne legyen nyolcvanas évek hatása. Hogy ezt elkerüld, a végén nedves alapozószivaccsal nyomkodd át, hogy egységes legyen.

Ha az arcod beesett, akkor azokra a részekre, amit szeretnél megemelni, tegyél a világos korrektorból, majd dolgozd el. Ez általában az arccsont alatti rész. Ha pirosítót használsz, akkor ne csíkban tedd fel, hanem az arcod egészére. Persze csak finoman.

Az orr

Ha túl szélesnek találod az orrod, akkor a következőt csináld: húzz vonalat az orrodon hosszában egy világos stifttel. Ezután a sötét púderrel az orr két oldalára tegyél csíkot. Dolgozd össze a kettőt. Nedves sminkszivaccsal vihetsz fel rá egy leheletnyi alapozót is.

Tüntesd el a tokát!

Ez a legegyszerűbb trükk. A kőpúderrel simítsd át az állkapocs mentén a bőrt, valamint nagyon, de tényleg nagyon óvatosan a tokát.

Ezt is szeretjük