Felesleges a zuhanyzás és a tusfürdő? Érdekes elméletekkel állnak elő a szakértők
Néhány szakember szerint nem jól tisztálkodunk.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legtöbb városban élő ember minden nap alaposan lezuhanyozik, természetesen tusfürdővel, megmossa a haját egy jó kis samponnal, utána pedig bekeni magát valamilyen finom testápolóval, nehogy kiszáradjon a bőre.

Pedig egyre több bőrgyógyász mondja azt, hogy nem ez a helyes út. Miért káros a sampon, és miért nem érdemes tusfürdőt használni?

Káros tisztálkodás

Manapság egyre kevesebben végeznek fizikai munkát, nem lesznek a szó klasszikus értelmében véve piszkosak. Dr. Rebecca Baxt azt mondja, hogy egy városban lakó irodai munkásnak teljesen felesleges minden nap tusfürdővel csutakolnia magát.

Az állandó szappanozás, tusfürdőzés ugyanis tönkreteszi a bőr lipidrétegét, csökken az ellenálló képessége, arról nem is beszélve, hogy a tisztítótermékek nagy része tele van allergén anyagokkal.

Ezzel egyetért dr. Casey Carlos is, aki szerint bőven elég, ha naponta egyszer langyos vízzel lezuhanyozik az ember, és ezt is öt percben limitálja, illetve csak a kényes részeket - intim testtájak, lábak - szappanozza. Sokan tapasztalják, akik áttérnek erre a metódusra, hogy a száraz bőrérzet elmúlik.

Persze erre sokan mondhatják, hogy egy testápolóval könnyen hidratálható a bőr - de vajon mennyien vannak tisztában azzal, hogy mit kennek magukra? Sok gyártó szeme előtt nem a szép bőr lebeg, amikor megalkotja a termékét, hanem az, hogy minél többet el tudjon belőle adni, minél alacsonyabb gyártási költséggel. Ezért fontos tanulmányozni az összetevők listáját.

A samponozást már nem lehet megúszni, hiszen a hajnak nem elég a langyos víz, egy idő után vállalhatatlan formát öltene. Viszont samponvásárlás előtt ugyanúgy érdemes átolvasni az összetevőket, mint bármelyik más kozmetikumnál.

Ezt is szeretjük