7 karcsúsító őszi divattipp testalkatra szabva
Szeretnél a sok ruharéteg ellenére is karcsúbbnak tűnni? Találd meg az ideális szoknyát és nadrágot, melyek vékonyítanak.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amikor beköszönt a fogcsikorgató hideg idő, megkezdődik a nők rémálma, hiszen egyre több ruharéteget kell magukra pakolniuk, melyek még nagyobbnak mutatják az ember lányát.

A vastag, nehézkes anyagok valóban szélesítenek, de mielőtt kétségbe esnél, vizsgáld meg az idei trendek felhozatalát, és meglátod, hogy számtalan lehetőséget kínál számodra, hogy itt-ott lefaragj a nem kívánatos párnácskákból.

A karcsúsító nadrág és szoknya kiválasztása azonban csak az első lépés az optikai trükkök felvonultatásában. Ha okosan kombinálod az idei divat elemeit, a szemfényvesztés mestere lehetsz, és olyan fazonokat sem kell megtiltanod magadnak, amiket eddig nem mertél a próbafülkébe vinni. A titkot tálcán nyújtják feléd a felkapott trendek, melyek a szűk és bő rétegek játékán alapszanak. A kulcsszó a mozgalmasság, amit roppant könnyű lesz követned!

Ha csak a csípőd jelent gondot

Sok nőt a csípőmérete zavarja a legjobban, és közülük sokan úgy érzik, hogy minden pluszkiló csak erre az egy helyre képes letelepedni. Ráadásul makacs fajta, ami akkor sem apad le, ha már minden más porcikádról eltűntek a zavaró párnácskák. Ebben az esetben a divat egyszerű, de mégis csalafinta kreációit hívhatod a segítségül!
 

A szűk fazont bővülő vonalakkal párosítsd!

Ha te is ebbe a típusba tartozol, bátran felvehetsz szűk szabású nadrágokat és szoknyákat, de bizonyos szabályokat végy figyelembe, hogy ne a csípőszélességed legyen az, amit először észrevesznek rajtad.

Próbáld a homokóra arányaihoz igazítani a saját vonalaidat, vagyis a vállszélességedet egyensúlyba hozni a csípőddel. A ceruzaszoknyák helyett válassz inkább egyenes szabásút, és alul kerüld a fényes, tapadós anyagokat, mert azok kíméletlenül vastagítanak.

Felül azonban nyugodtan elsütheted, ha a vállaid túl keskenyek vagy csapottak. Ha szűk szoknyádat a most divatos válltöméses vagy a ráncolt, buggyos vállú felsőkkel kombinálod, meg fogsz lepődni az eredményen! Hiszen így nem csak a csípődből faraghatsz le pár centit optikailag, hanem a derekad is karcsúbbnak fog tűnni.
Ehhez jó szolgálatot tesznek a magas derekú nadrágok és szoknyák is, csak arra ügyelj, hogy ne legyen külön szabva a derekuk, mert akkor az alsó feled jobban ki fog domborodni. Ha egyenes szabású nadrágodat és szoknyádat szűk felsővel kombinálod, mindenképp ajánlatos a magas derék, amelybe bele kell tűrnöd a felsőrészt. Így az nyújtani fogja az alakodat.

A szűkre pedig érdemes egy bő, mozgalmas réteget rávenned, ami lehet vastagabb anyagból, ha a felső testrészed vékonyabb az alsónál. Választhatsz hosszú fazonú férfiszabású zakót, esetleg egy nagy kardigánt. Ne feledd, hogy a függőleges irányban futó vonalak mindig hosszítanak és keskenyítenek, ezért használd nyugodtan a játékos redőket, és teremts minél több mozgalmas anyagfelületet, melyek takarják a csípődet. Erre nagyon jók a divatos sálgalléros pulóverek és kardigánok, és az aszimmetrikus vonalvezetésű felsők. Efféle csalafinta megoldásokkal szűk nadrágokat és szoknyákat is viselhetsz, de csak abban az esetben, ha a combod és a vádlid nem kirívóan vastag.

A bő lebernyegek, mint a pelerinek, a ponchók és a hosszú tunikák, most áldásként érkeztek a divatba, így vétek lenne nem kihasználni az előnyeiket! Azonban fontos, hogy bő felsővel csakis szűk vagy egyenes vonalú alsót viselj, legyen az szoknya, vagy nadrág! Máskülönben inkább ellened fordulnak a szabadon mozgó felületek, és még nagyobbnak fognak mutatni a kelleténél.

Ha az egész alsó feledet szélesnek találod

Ez a probléma leginkább a körte és az alma típusú nőkre jellemző, akik erősebbek fenék-, csípő- és combtájékon. Ha te is közéjük tartozol, nem szerencsés szűk nadrágot és szoknyát választanod, helyettük inkább az egyenes és A-vonalú darabokra koncentrálj, melyek slankító hatással bírnak.

Az egyenletesen bővülő nadrágokat azonban ne téveszd össze a trapéz fazonúakkal, mert azok combban erősíthetnek! A szoknyád hosszára is ügyelned kell, amely a te esetedben a térd közelében ér véget.

Játssz a színekkel és a fazonokkal!

A monokróm, egyszínű összeállítás már önmagában is nyújtja az alakot, de persze nehéz több réteggel is megoldani, ráadásul izgalmasnak sem igazán mondható! Ám úgy is átvariálhatod, hogy alul sötétebb, felül néhány árnyalattal világosabb ruhadarabokat kapsz magadra ugyanabból a színből. Fontos, hogy ne legyen túl nagy kontraszt az alsó és felső között, mert akkor a találkozásuk pontjánál szélesíteni fognak.

Ha mégis több színátmenetet szeretnél alkalmazni, hívd segítségül a rétegeket! Ebben az esetben viselhetsz világos felsőt a sötét alsóhoz, de kerüljön rá egy szintén sötét kardigán vagy blézer, amely keretet ad az egésznek, és megőrzi a folytonosságot. Ezáltal a világosabb szín nem fogja kettévágni, illetve tömöríteni az alakod.

A mozgalmasság itt is fontos, ezért az egyenes szabású nadrágodat vagy szoknyádat feldobhatod hosszú fazonú, bővülő szabású felsőkkel. Izgalmas és csalafinta is lehet egyben, ha bő tunikádra rövid kardigánt, blézert vagy bolerót veszel fel. Felül az átlós vonalak, alul a laza, lágy esésű redők jó barátaiddá válhatnak, mert finomabbá, légiesebbé teszik a megjelenésedet.

Az élére vasalt nadrágok is téged szolgálnak, mégpedig azzal, hogy megnyújtják az alsó feled, ezáltal karcsúbbnak tüntetnek fel. Az A-vonalú rakott vagy ráncolt szoknyák szintén ezt a hatást érik el, és nem csak a csípődből faragnak le optikailag, hanem a lábaidat is hosszítják.

Néhány jó tipp

  • Köztudott, hogy a bokacsizma rövidíti a lábakat, ezáltal tömörebbnek tűnik tőle a boka és a lábszár. Ha mégsem szeretnél lemondani erről a divatról, akkor válassz olyan fazonút, melynek szára eláll a bokától, és nem követi szorosan annak vonalát.
  • Ott ahol vastagabbnak érzed magad, feltétlenül kerüld a vízszintes vonalakat, mind szabásban, mind mintában. Csak akkor jöhetnek szóba, ha bizonyos arányaidat szeretnéd kiegyenlíteni, például a vállak szélesítésével akarsz lecsalni a csípődből. Ilyenkor bevethető a jól ismert trükk, de a keresztbe futó vonalaknak mindenképp a szélesíteni kívánt területre kell esniük.
  • Most ugyan divatosak, de érdemes elkerülnöd a fényes anyagú, flitteres, valamint a lakk- és bőrholmikat, mert kikerekítik az idomokat. A körte típusúak felülre alkalmazhatják, hogy elérjék a kívánt homokórahatást.
Ezt is szeretjük