Dupla ideig hat az izzadásgátló, ha így használod: hatékony és tartós védelmet nyújt ez az 5 apróság

Néhány trükkel sokkal erősebbé, hosszabb távúvá teheted az izzadásgátlók hatását.

dezodor cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nyári hőségben a fokozott izzadás nemcsak kellemetlen szagokat eredményez, hanem foltokat is hagyhat a ruhán. Ezért is igen fontos a legmegfelelőbb izzadásgátlók kiválasztása és helyes használatuk. 

Nem mindegy, mikor és hogyan alkalmazod őket, néhány apró trükk vagy változtatás alkalmazásával ugyanis sokkal hatékonyabbak lesznek.

Így sokkal tovább hat az izzadásgátló

Először is lényeges, hogy valóban olyan terméket válassz, amilyenre szükséged van. A dezodor csak a szagokat fedi el, illetve semlegesíti, míg az izzadásgátló emellett az izzadást is csökkenti úgy, hogy összetevőivel szabályozza a verejtékmirigyek működését. A döntésnél az összetevők mellett ezt is figyelembe kell venni, és mindenkinek ki kell tapasztalnia, hogy melyik típus a legideálisabb számára.

Az sem mindegy, hogy mikor használod őket. A legerősebb, leghosszabb hatás elérése érdekében a nyári időszakban nemcsak reggel, hanem este, zuhanyzás után és lefekvés előtt is érdemes felvinned egy réteget a hónaljadra. A test folyamatosan izzad valamennyire, de este és éjszaka a legkevésbé, a termék pedig az alacsony verejtékezés miatt ekkor jobban kifejti hatását, és hatékonyabban, folyamatosan szabályozza az izzadást. Így elkerülheted, hogy kellemetlen szagokkal ébredj, és elérheted, hogy nappal erősebben védjen a kence. Éjszakára a natúr dezodorok használata javasolt.

Készítsd elő a bőrt

Szintén jobb hatást érhetsz el, ha a felvitele előtt alaposan előkészíted a bőrödet. A szőrtelenítés segíthet csökkenteni az izzadást és a testszagokat, de érdemes ezenkívül először átöblítened, vagy egy tisztítókendővel áttörölnöd a hónaljadat, hogy eltávolítsd az addig felgyülemlett verejtéket, baktériumokat és elhalt hámsejteket. Ha a tisztítás és a száradás után alkalmazod az izzadásgátlót, sokkal hosszabban hat majd.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az egész hónalj területére vidd fel

Mindegy, hogy milyen állagú dezodort használsz, a lényeg, hogy ne csak a hónaljad közepére vidd fel néhány fújással, húzással, hanem fordíts figyelmet az alsó, a felső és az oldalsó bőrfelületre is. Ügyelj arra, hogy nagyobb területen alkalmazd, és ne hagyj ki kis részeket sem, hogy megakadályozd az izzadást a nap folyamán. Ha nagyon izzadós vagy, az első réteg száradása után érdemes egy vékony másodikat is bevetned.

Dörzsöld be!

Van egy apró trükk, amit csak kevesen ismernek és alkalmaznak, pedig felerősíti és meghosszabbítja a dezodorok hatását. A termék használata után ne csak egyszerűen hagyd megszáradni, hanem néhány gyengéd mozdulattal masszírozd be a bőrödbe az izzadásgátlót. Ez a módszer a roll-on változatoknál a leghatékonyabb, de a többinél is érezhető eredményt érhetsz el vele.

Használd naponta többször

Érdemes napközben is kétszer-háromszor megismételned az izzadásgátló használatát, hogy biztosítsd a folyamatos védelmet. Mindezeken kívül pedig jó ötlet bizonyos időszakonként lecserélni a megszokott márkát, mivel a test, a bőr hozzászokhat egy-egy termékhez, ami csökkenti a hatékonyságukat.

Házi módszerek izzadás ellen

Ha tényleg sehogy sem tudod csökkenteni a kellemetlen szagokat, akkor próbáld ki az alábbi házi szereket önmagukban vagy az izzadásgátlód előtt alkalmazva. Kend fel őket a hónaljadra, majd várj 15-30 percet, végül, ha kell, jöhet az alkohol- és alumíniummentes, golyós dezodor - amennyiben biztosra szeretnél menni. Persze, napközben is bevetheted őket, ha a helyzet úgy kívánja.

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük