Intim trendek
Az övön aluli fodrászatról szőrmentén
Az intim területek szőrtelenítése nem évszakhoz kötött, hiszen jó esetben ilyenkor is mutatkozunk ruhátlanul.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nyugati gondolkodásban a „szőr” kezd valami félelmetes és megbotránkoztató, de legalábbis nemkívánatos dologgá válni. Ha kivillan innen-onnan, az kérlelhetetlenül maga után vonja a furcsálló pillantásokat.

Az ember lánya mára már majdnem mindenhol lecsupaszodott, ám akad még szőrtelenítenivaló. A kultúrák különbözőek, a trendek változnak, ám ha komolyan bele akarod vetni magad az intim fodrászkodásba, jobb, ha megpróbálsz kiigazodni az aktuális fazonok és módszerek rengetegében.

Egy kis kultúrtörténet

Az intim területek fodrászata nem újkeletű dolog. Már az ókori Egyiptomban is cukorpasztával távolították el a nemkívánatos szőrt, s a korai kínai, indiai és görög kultúrában sem voltak túl szemérmesek e területen.

Később, a középkorban még gondolni sem illett az övön aluli testtájakra, nemhogy hozzáérni. Változást a felvilágosodás kora hozott. Az előkelő hölgyek (és urak) nagy gondot fordítottak az intim fodrászatra, a masnikkal és a gondosan elkészített loknikkal talán még túlzásba is vitték.

Az intim szőrtelenítés ekkor nem volt divat, és egészen a 20. század kilencvenes éveiig nem is lett igazán az.

A fürdőruhák zsugorodásával és a tangák megjelenésével azonban a simaság lett az elfogadott. A szőrtelenség megjelenésének másik oka a higiénia volt, ugyanis amellett, hogy a szőr védelmi funkcióval rendelkezik, illetve a hőháztartást szabályozza, táptalaja lehet számos fertőzésnek és baktériumnak.

Milyenre?

Mára az intim fazon megválasztása sokak szerint az önkifejezés egyik formájává vált. Míg a keleti országokban nem egyszer fizetnek a szőrbeültetésért – ugyanis az a termékenységet szimbolizálja – a nyugati kultúrákban egész iparág épült annak eltüntetésére.
Rengeteg forma létezik, melyek közül a legismertebb talán a brazil fazon, ami egy vékonyka csík meghagyását jelenti. Van persze, aki a természetesre esküszik, van, aki csak a bikinivonalat formázza, és van, aki a tökéletes csupaszságot választja, amit neveznek „kisbabának”, „Barbie”-nak vagy „kaliforniai stílusnak” is.

Vannak olyanok is, akik testalkatukhoz igazítják: a molettebb lányok a brazil vonalat követik, a nőies körteformával megáldott nők a teljes szőrtelenítést választják, a széles csípőjű hölgyek pedig a fordított háromszög formát. Szinte korlátlan a lehetőségek száma, a színestől a formáson és a monogramoson keresztül az „alkalmi viseletekig”. Már a személyiségkutatók is foglalkoznak a témával, szerintük a forma hűen tükrözi viselője egyéniségét.

Ha eldöntötted, milyen fazont szeretnél, meg kell találnod a számodra legideálisabb módszert. A szőrtelenítés nem tartozik a legélvezetesebb szépségápolási feladatok közé, az intim terület pedig különösen érzékenyen reagálhat az efféle beavatkozásokra. Légy ezért nagyon körültekintő a módszer kiválasztásánál, főleg akkor, ha úgy döntesz, saját kezűleg végzel a nemkívánatos szőrszálakkal. Nagyon figyelj a higiéniára és az eszközök tisztaságára, ugyanis egy kisebb fertőzésnek ebben az esetben súlyosabb következményei lehetnek.

Ezt is szeretjük