Intim mosakodók körképe
Az egészséges hüvelyflóráért
Nem mindegy, mit használsz az intim területekre, hiszen a szappan pH-értéke nem tesz jót itt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tisztaságmániás társadalomban élünk, ami egyrészt jó, hiszen a legtöbb kórokozó eltüntethető egy egyszerű kézmosással. A napi kétszeri zuhanyzás szinte általános. Van azonban olyan területe a testnek, ahol a túlzott higiénia káros is lehet.

A női nemi szerv nagyon érzékeny, kémhatása savas. Mivel saját maga termeli az egészséghez fontos tejsavat, a túlzott tisztálkodás, a hüvely túl gyakori öblítése felboríthatja a pH-egyensúlyt, ami fertőzésekhez vezethet.

Mivel azonban tisztálkodni kell, az intim területek tisztán tartására válaszd az intim mosakodókat. Ezek elsősorban abban térnek el a tusfürdőktől és szappanoktól, hogy nem lúgos, hanem savas kémhatásúak, ami jó a hüvelynek és az intim területeknek.

A legtöbb intim mosakodó kicsit illatos, de találhatsz teljesen illatmenteset is. Ezeket kizárólag külsőleg szabad használni, és a nőgyógyászok legtöbbje napi egyszeri alkalmazásukat javasolja.

Az intim mosakodók nem keverendőek össze az irrigátorba használatos folyadékokkal. Arról megoszlanak a vélemények, hogy szükséges-e a hüvely öblítése, vagy sem.

Fertőzések után javasolják leginkább, ha azonban semmilyen problémád nincs, akkor felesleges, az egészséges hüvely ugyanis fenntartja az ideális pH-értéket, az öblítés - akár csak vízzel - pedig felborítja ezt. Így van ez a tablettákkal és kúpokkal is. Ha nem a nőgyógyászod javasolja, ne használd őket.

Az intim mosakodók nem gyógykészítmények, egyszerű tisztálkodószerek, így semmilyen fertőzést nem lehet kezelni velük, bár savasító hatásuk ellenállóbbá teszi az intim területet.

Intim mosakodók körképe

Tejsavval

A Lactacyd Femina intim mosakodógél egy szappanmentes, speciálisan kialakított kímélő termék mindennapi használatra. A mosakodógél felfrissíti az intim testrészek külső felületét, miközben tejsavtartalmánál fogva védelmet nyújt kisebb irritáció és viszketés esetén. A Lactacyd Femina intim mosakodógél pH-értéke - pH 5.2 - azonos az intim területek egészséges pH-értékével.
A mosakodógélt ugyanúgy használhatod, mint a folyékony szappant vagy tusfürdőt: egy kis vízzel hígítsd fel a kezedben, majd tisztítsd meg a hüvely külső részeit. A Lactacyd Femina intim mosakodógél rendszeres használata elősegíti a szervezet természetes pH-egyensúlyának fenntartását.

Enyhe illattal

A Nivea Intimo Natural mosakodógélt úgy fejlesztették ki, hogy tökéletes ápolást és védelmet nyújtson az intim területek számára.
Hatékonyan, mégis gyengéden tisztít, megbízható védelmet nyújt, és kellemes közérzetet biztosít egész napra. Természetes összetevőket, kamillakivonatot, bisabololt és tejsavat tartalmaz, így biztosítva a szükséges ápolást és frissességet az intim testrészek számára. A tejsav nélkülözhetetlen az intim területek pH-értékének egyensúlyban tartásához, ezáltal segít a bőrirritáció megelőzésében, és védelmet nyújt a fertőzések kialakulásával szemben. A természetes kamillakivonat nyugtató hatású, és meggátolja a gyulladást okozó baktériumok szaporodását.

Gyógynövénnyel

A Saforelle intim mosakodó egy különleges összetevőt, a bojtorján speciális Dynaphytols® kivonatát tartalmazza. Ennek köszönheti jelentős gyulladásgátló, viszketéscsökkentő és nyugtató hatását. A Saforelle enyhén alkalikus, nyolc körüli pH-ja hatékonyan fokozza a Candida gyógyszeres kezelésének hatását.
Ha Candida-fertőzéssel küzdesz, illetve állandóan kiújul, jó, ha tudod, hogy a savas pH-val rendelkező intim lemosók kedvező hatással vannak a Candida-törzshöz tartozó gombák fejlődésére, ezért ezek használata gombás fertőzések esetén nem javallott.

Leplezd le az intim fertőzést!

A hasi fájdalom mögött más ok is állhat, például a hüvelygomba, ami gyakoriságát tekintve az egyik legnagyobb számban előforduló nőgyógyászati fertőzés. Ha a tüneteid régóta fennállnak, érdemes magad tesztelni és az eredménnyel orvoshoz fordulni.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Intim hab

Nemcsak folyékony állagú lemosót találhatsz, hanem hab állagút is. A Gyntima intim hab optimális pH-értékű, hatékony, kellemes és frissítő hatású lemosóhab, mely kifejezetten a női intim területek tisztálkodására lett kifejlesztve. Használata segít megelőzni a hüvelyfertőzéseket az aloe vera antibakteriális, antimikotikus - gombaellenes - és gyulladásgátló hatása révén. Az intim hab hosszan tartó frissességet és kellemes közérzetet biztosít, ezért a mindennapos használata az intim higiéniának fontos része.

Krémes lemosó

Ha a lehető leggyengédebb intim tisztálkodószert keresed, akkor válaszd az Oriflame Feminelle krémes lemosóját. A gyengéd intim lemosó természetes tejsavat tartalmaz, minek köszönhetően fenntartja a bőr pH-egyensúlyát, és hatékonyan hidratálja, gyengéden ápolja az intim területeket. Körömvirág-kivonatot és édesmandulát tartalmaz. Kellemes illata van, ami azonban nem tartalmaz allergén anyagokat.

Ezt is szeretjük