Ezért néz ki minden influenszer ugyanúgy az Instán - 4 app, amivel manipulálják képeiket

Ne dőlj be az Insta tökéletes külsejű nőinek: ezekkel az appokkal csalnak az influenszerek a képeiken.

szelfi

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Te is észrevetted, hogy az Instagramon rengeteg influenszer és celeb szinte teljesen ugyanúgy néz ki? Vakítóan fehér fogak, erőteljesen kontúros arc, hangsúlyos, nagy szemek, vastag ajkak, hibátlan, pórusmentes bőr - a legtöbben így festenek a képeken. A porcelánbaba-külső persze nem természetes adottság, és nem is csak a smink következménye. Az pedig borzasztóan káros, ha sokan mégis így gondolják.

Az Insta-sztárok mindent megtesznek, hogy a lehető legtökéletesebben nézzenek ki a posztjaikban, külsejük jó részét pedig különböző képszerkesztő applikációknak köszönhetik. Ne dőlj be a fotóiknak, mert az irreálisan makulátlan, már-már mű hatású sablonarc a következő alkalmazásoknak köszönhető.

Appok, amikkel az influenszerek retusálják fotóikat

FaceApp

A FaceApp az egyik legnépszerűbb mind közül, leginkább azzal robbant be a köztudatba, hogy képes megjósolni, hogy fog kinézni az ember idősebb korában, és megalkotni a felhasználó több évtizeddel későbbi külsejét. Na persze szó sincs arról, hogy mindenki olyan lesz majd, amilyennek az app megálmodta, de mindenki jól szórakozott rajta. Az appnak azonban ezenkívül is rengeteg - ingyenes és fizetős - funkciója van, és használója szinte teljesen meg tudja változtatni vele a külsejét.

Eltüntethetőek vele a pattanások, a bőrhibák, egységessé, ragyogóvá tehető az arc, kisimíthatóak a ráncok, megváltoztatható a haj- és bőrszín, illetve a fejforma is, sőt még a szemüvegedet is leveheted utólag a fotóról. Aki akarja, az tehát teljesen átalakíthatja vele a megjelenését, képeinek pedig köze sem lesz ahhoz, amilyen valójában.

FaceTune

A FaceTune-nal a FaceApphoz hasonlóan minden felhasználó úgy formálja, retusálja az arcát, ahogy csak szeretné. Mindenki búcsút inthet a bőrhibáknak, a ráncoknak, a szem alatti karikáknak, a fénytelen hajnak, esetleg a nem vakítóan hófehér mosolynak. Az alkalmazással a képek színe, világítása is szerkeszthető, és rengeteg különböző filter közül is választhatnak azok, akik nem elégedettek a valódi fotójukkal. 

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Perfect365

A Perfect365 appot állítólag még Kim Kardashian is használja, bár az ő kiposztolt szelfijei mögött valószínűleg egy egész csapat áll. Ezzel az alkalmazással gyorsan sminket varázsolhat az arcára az ember, kontúrozhat, „airbrusholhatja” a bőrét, hogy pórusmentes porcelánbabává szerkeszthesse magát, és szinte profi sminkmesterhez hasonló eredményt érhet el csupán retusálással. 

Body Plastic Surgery

Bizony, plasztikai sebészhez hasonló eredményeket ígérő applikációból sincs hiány a kínálatban. Több néven is fut hasonló alkalmazás, az egyik ilyen a Body Plastic Surgery, ami már több mint egymillió letöltésnél jár. Ennek segítségével bárki megnövelheti a fotón a mellméretét, karcsúbbá szerkesztheti a derekát, kisebbre formálhatja az orrát, izmosabb testet csinálhat magának, sőt még a magasságán is változtathat. 

plasztika app

Egészen elképesztő, mennyire képes eltorzítani a valóságot egy applikáció, az pedig még durvább, hogy mennyien használják ezeket, és mennyi embernek sérül miattuk az önbizalma, az önértékelése, és mennyien gondolják úgy, hogy teljesen máshogy kellene kinézniük ahhoz, hogy szépek legyenek.

Az Insta-sztárok valódi külseje

A beauty.false nevet viselő profil azt mutatja meg, hogyan veri át jó néhány híresség és blogger a követőit. A netre feltöltött és az igazi, Photoshop-mentes lesifotókat montázsolják egymás mellé, hogy megmutassák, mekkora a különbség köztük. A celebekre pár felvételen szinte alig lehet ráismerni, annyira agyonretusálják a képeiket. Az oldal azzal, hogy felfedi valós külsejüket, rávilágít, hogy nem az a normális, amit az Instagramon lát az ember. Gyakran nehéz elhinni, hogy ugyanaz a nő szerepel a két fotón, pedig tényleg így van.

Az Insta-sztárok valódi külsejét leplezi le ez az oldal: alig ismerni rájuk a retusálatlan képeken

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük