Az immunrendszerünket minden támogatja, amitől boldogok vagyunk (x)
A gyógynövények a természet ajándékai, a hétköznapok során is nagy szükség van rájuk.

Cover.png
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha az immunrendszer természetes támogatásáról gondolkodom, akkor négy dolog jut az eszembe, melyek mindenképpen az alapot jelentik:

  • Mozgás
  • Táplálkozás
  • Gondolkodás, idegrendszer kiegyensúlyozás
  • Illóolajok és a gyógynövények

A mozgás biztosítja, hogy a testünkben az energiát, a keringést támogassuk. Általa fokozódik a keringés, ami serkenti az anyagcserét, ezáltal a méregtelenítő folyamatokat is. Ráadásul az örömhormonok felszabadulását is stimulálja. Ez a folyamat azért erősíti az immunrendszert, mert a szervezet egyensúlyi állapotba kerül.

Mozgás.png
Fotó: Kőfaragó Zsuzsi

A táplálkozás jobban hat az egész immunrendszerünkre, mint hinnénk. Amit eszünk, alapjaiban határozza meg az egészségi állapotunkat. Ezért csak azt edd meg, ami valóban táplál. Törekedj a hazai alapanyagokra, a frissen készült ételekre, a mértékletességre és a kiegyensúlyozottságra.

A gondolataink meghatározzák a testünk működését, hogy a védekezés és támadás, vagy a béke és növekedés üzemmódban vagyunk. Az immunrendszerünk a béke és növekedés állapotában képes a kiegyensúlyozott működésre, ezért pozitív gondolatokkal kell erősítenünk. Egy nagyon egyszerű technika például, ha naponta kétszer egy általad kedvelt illatot kiválasztva, például az ADRIENNE FELLER Fény esszenciát mélyen belélegzed, közben kimondod: béke és nyugalom van bennem. Ismételd meg kilencszer. Ha ezt legalább 6 héten át megismétled, csodát fogsz látni. 

Gondolat.png
Fotó: Frei Rita

A gyógynövények a természet ajándékai számunkra. A gyógynövény teák nem csak akkor szükségesek, ha betegek vagyunk, hanem a hétköznapokban is. Erre ajánljuk a Panarom Megújulás teát reggel és a Panarom Zen teát este lefekvés előtt.

Az illóolajok a természet legnagyobb varázslói. Nincs más teendőd velük, mint minden nap használni. Nézzük a legjobb immunerősítő illóolajokat: teafa, citrom, vadlevendula, rozmaring ct. cineol, kakukkfű ct. thujanol.

A Panarom illóolajkeverékek közül kiváló immuntonizáló az ADRIENNE FELLER Útitárs szettből a Fehér esszencia és a Kék esszencia, vagy a Panarom illóolajkeverékek, az Immunarom, vagy az Ambiance provencale

Illóolajok.png

Íme az alkalmazási lehetőségek:

  • Bedörzsölés: 3-3 csepp mellkas és gerinc mentén. Mindig adj hozzá ugyanannyi cseppszámú sárgabarackmagolajat.
  • Fürdő: 10-15 csepp illóolaj két evőkanál sóra téve és a fürdővízbe helyezve.
  • Inhalálás: 1-2 cseppet összedörzsölsz tenyeredben és mélyen belélegzed, egymás után többször is.
  • Párologtatás: Képzeld el, ahogy reggel amikor felébredsz, azonnal beteheted a Panarom Zen keveréket a párologtatóba (8-10 csepp) és az otthonodat betölti a mediterránum káprázatos, citrusos illatvilága. Természetesen a munkahelyeden is párologtathatsz, például Panarom Mindentudó illóolajkeveréket, így a munka sokkal hatékonyabb lesz!

Az immunrendszerünk szempontjából az egyensúly a fontos, ezért törekedj az egyensúlyra a táplálkozásban, a gondolkodásban, az életmódban. Legyen egy saját napi rutinod. Ez aztán a gondolataidat is átformálja oly módon, hogy az egyensúly benned is megteremtődik.

Ezt is szeretjük