II. Erzsébet legkáprázatosabb ékszerei: a Cambridge tiara Diana után Katalin kedvence lett
A királynő megjelenésének fényét emelik a ragyogó ékszerek.

ii.erzsébet ékszerei
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

II. Erzsébet brit királynőnek mindig kifogástalanul kell megjelennie a nagy nyilvánosság előtt. Ragyogó ékszerei nemcsak kiegészítik a ruházatát, hanem előkelő pozícióját és a monarchia nagyságát is szimbolizálják.

A hivatalos alkalmakkor kevés kivételt leszámítva a királynő nem a koronaékszereket viseli, saját impozáns gyűjteményéből válogat, amelyben értékes és nagy múltra visszatekintő darabok szerepelnek. A Windsor-ház kollekciójában számos gyönyörű ékszer található, amelyek vándorolnak az egyes családtagok és generációk között.

II. Erzsébet ékszerei

II. Erzsébet kedvenc ékszereit már évtizedek óta csodálhatja a közönség. A királynő megörökölte, vagy jeles alkalmakra, házasságkötésére, születésnapjára kapta ajándékba a legpompásabb tiarákat, nyakláncokat és brossokat. Több nagy becsben tartott darabja apai nagyanyjától, Máriától származik. Ragyogó esküvői tiaráját édesanyjától kapta kölcsön. Ő maga is előszeretettel adja oda fontos eseményekre az ékszereit, így kapta meg például Diana hercegné az egyik legszebb fejékét.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük