Így viseld a színes nadrágot, ha nagy a popsid és széles a csípőd
Képek!
Méreteidtől függetlenül bátran viselhetsz élénk színeket!

Dia

 	Egyenes fazon  	Az egyenes szárú nadrág megnyújtja a lábakat és slankítja a csípőt, ezt a hatását pedig az élénk és világos színek sem tudják elrontani. Ám egyéb trükköket is bevethetsz: viseld olyan blézerrel a színes gatyódat, mely csípővonalig takar, így a popsid méretét szintén leplezheted. A legjobb, ha a nadrággal megegyező, illetve sötétebb árnyalatú blézert választasz a feladatra. Hasonlóképpen ravasz megoldás lehet, ha az alaknyújtó hatást élére vasalt nadrágszárakkal fokozod.

Egyenes fazon

Az egyenes szárú nadrág megnyújtja a lábakat és slankítja a csípőt, ezt a hatását pedig az élénk és világos színek sem tudják elrontani. Ám egyéb trükköket is bevethetsz: viseld olyan blézerrel a színes gatyódat, mely csípővonalig takar, így a popsid méretét szintén leplezheted. A legjobb, ha a nadrággal megegyező, illetve sötétebb árnyalatú blézert választasz a feladatra. Hasonlóképpen ravasz megoldás lehet, ha az alaknyújtó hatást élére vasalt nadrágszárakkal fokozod.

Dia

 	A-vonalú megoldások  	Az A-vonalú szabás erőteljes alaknyújtó tulajdonságaival a legélénkebb színek sem vesznek össze. Azonban csak akkor faragnak le a csípő- és popsiméretedből, ha nem túl trottyosak és terebélyesek, máskülönben inkább szélesítő hatással bírnak. Az efféle nadrágokat mindig behúzott vagy rövid felsővel viseld, hogy elkerüld a sátorhatást, ami teltebbnek mutathat. Amennyiben van egy kis pocakod, csípőszabású fazont válassz, és lezserebb pólóval kombináld.

A-vonalú megoldások

Az A-vonalú szabás erőteljes alaknyújtó tulajdonságaival a legélénkebb színek sem vesznek össze. Azonban csak akkor faragnak le a csípő- és popsiméretedből, ha nem túl trottyosak és terebélyesek, máskülönben inkább szélesítő hatással bírnak. Az efféle nadrágokat mindig behúzott vagy rövid felsővel viseld, hogy elkerüld a sátorhatást, ami teltebbnek mutathat. Amennyiben van egy kis pocakod, csípőszabású fazont válassz, és lezserebb pólóval kombináld.

Dia

 	Csíkossal kombinálva  	Ez a trükk a körte alkatok számára ideális, akiknek a felsőteste szinte törékenynek tűnik a széles csípőjükhöz és a vastag combjukhoz képest. Az egyenes vagy a lezserebb nadrágfazon itt is ajánlott, amit érdemes keresztbe csíkos felsőkkel kombinálni, mert így kiegyenlítődnek az eltérő arányok.

Csíkossal kombinálva

Ez a trükk a körte alkatok számára ideális, akiknek a felsőteste szinte törékenynek tűnik a széles csípőjükhöz és a vastag combjukhoz képest. Az egyenes vagy a lezserebb nadrágfazon itt is ajánlott, amit érdemes keresztbe csíkos felsőkkel kombinálni, mert így kiegyenlítődnek az eltérő arányok.

Dia

 	Szűkítő varrásokkal  	A deréktól függőlegesen induló szűkítő varrások nem engedik, hogy túl trottyosnak tűnjenek a lezser szabású, illetve répafazonú nadrágok. Ennek köszönhetően, akár A-vonalú felsővel is felveheted a bő szárú kedvencedet, de arra ügyelj, hogy ne legyen túl hosszú. A csípővonalban elhelyezett függőleges vonalak gondoskodnak arról, hogy a kritikus zsírpárnák ne kapjanak hangsúlyt, de ezt a nadrág laza esése éppúgy garantálja.

Szűkítő varrásokkal

A deréktól függőlegesen induló szűkítő varrások nem engedik, hogy túl trottyosnak tűnjenek a lezser szabású, illetve répafazonú nadrágok. Ennek köszönhetően, akár A-vonalú felsővel is felveheted a bő szárú kedvencedet, de arra ügyelj, hogy ne legyen túl hosszú. A csípővonalban elhelyezett függőleges vonalak gondoskodnak arról, hogy a kritikus zsírpárnák ne kapjanak hangsúlyt, de ezt a nadrág laza esése éppúgy garantálja.

Dia

 	Lenge felsővel  	Egy csípőcsúcsig érő, sötét, bő fazonú felsővel szintén korrigálhatod a sziluetted. A bal oldali képen ugyanaz a piros nadrág látható szabadon engedett, lezser trikóval, ami a jobb oldali fotón már erősen a csípőt és a popsit hangsúlyozza, a behúzott felsőnek köszönhetően. Ha nem túl vastag a lábad, a szűkebb szabású gatyókat is bevállalhatod, ellenkező esetben viszont maradj az egyenes szárú modelleknél.

Lenge felsővel

Egy csípőcsúcsig érő, sötét, bő fazonú felsővel szintén korrigálhatod a sziluetted. A bal oldali képen ugyanaz a piros nadrág látható szabadon engedett, lezser trikóval, ami a jobb oldali fotón már erősen a csípőt és a popsit hangsúlyozza, a behúzott felsőnek köszönhetően. Ha nem túl vastag a lábad, a szűkebb szabású gatyókat is bevállalhatod, ellenkező esetben viszont maradj az egyenes szárú modelleknél.

Dia

 	Aszimmetrikus felsőkkel  	Nem muszáj combig takaró felsőkkel viselned a színes nadrágokat, ha gondod van a csípő- és fenékméreteddel. Szerencsére most tele van a kínálat olyan lezser fazonokkal, melyeknek aszimmetrikus az alja. Ez a kombináció mindenképp előnyös lehet számodra, amit érdemes kihasználni.

Aszimmetrikus felsőkkel

Nem muszáj combig takaró felsőkkel viselned a színes nadrágokat, ha gondod van a csípő- és fenékméreteddel. Szerencsére most tele van a kínálat olyan lezser fazonokkal, melyeknek aszimmetrikus az alja. Ez a kombináció mindenképp előnyös lehet számodra, amit érdemes kihasználni.

Dia

 	Trükkös aránykiegyenlítés  	Csíkok helyett egy figyelemfelkeltő sávot is használhatsz alakjavítás céljából, amit vízszintesen, illetve függőlegesen éppúgy bevethetsz. Amennyiben a vállszélességedet szeretnéd optikailag széthúzni, hogy egyensúlyba kerüljön a csípőkerületeddel, válassz egy olyan inget vagy topot, melyen vállmagasságban egy színes sáv található. A colour blocking divat jóvoltából ilyenből rengeteget találsz a kínálatban. A nagyon szűk nadrágokat érdemes combig takaró felsővel viselned, ilyenkor pedig az a jó, ha oldalra esik a feltűnő csík, mely alaknyújtó, slankító hatással bír.

Trükkös aránykiegyenlítés

Csíkok helyett egy figyelemfelkeltő sávot is használhatsz alakjavítás céljából, amit vízszintesen, illetve függőlegesen éppúgy bevethetsz. Amennyiben a vállszélességedet szeretnéd optikailag széthúzni, hogy egyensúlyba kerüljön a csípőkerületeddel, válassz egy olyan inget vagy topot, melyen vállmagasságban egy színes sáv található. A colour blocking divat jóvoltából ilyenből rengeteget találsz a kínálatban. A nagyon szűk nadrágokat érdemes combig takaró felsővel viselned, ilyenkor pedig az a jó, ha oldalra esik a feltűnő csík, mely alaknyújtó, slankító hatással bír.

Dia

 	Rövid felsővel kombinálva  	A színes, szűk nadrágokat veszélyes rövid felsőkkel összeboronálni, ha szélesebb a csípőd a kelleténél, és nagy a popsid. Ám optikailag csalhatsz picit, amennyiben mintás vagy csónaknyakú póló mellett döntesz. Azonban ez csak akkor lesz hatásos, ha nincs nagy pocakod. Mindenképp érdemes magas sarkú cipővel is rásegíteni az összképre, mert úgy hosszabbnak tűnnek a lábaid.

Rövid felsővel kombinálva

A színes, szűk nadrágokat veszélyes rövid felsőkkel összeboronálni, ha szélesebb a csípőd a kelleténél, és nagy a popsid. Ám optikailag csalhatsz picit, amennyiben mintás vagy csónaknyakú póló mellett döntesz. Azonban ez csak akkor lesz hatásos, ha nincs nagy pocakod. Mindenképp érdemes magas sarkú cipővel is rásegíteni az összképre, mert úgy hosszabbnak tűnnek a lábaid.

Dia

 	Monokróm öltözék  	A majdnem monokróm és a teljesen monokróm színhatás ellensúlyozhatja a színes nadrágok szélesítő hatását. Az eltérő árnyalatok találkozása mindig megtöri az összképet, és több sávra osztja az öltözéket, amitől nagyobb erőre kaphat a szélesítő hatás. A majdnem azonos árnyalatok egybefüggő képet alkotnak, ezáltal függőleges irányban vezetik végig a tekintetet, vagyis nyújtanak. Jelentős túlsúly esetén ez a trükk már kevésbé hatékony, de a széles csípőt előnyösen slankítja. Ehhez azonban, a megfelelő nadrágfazonok is szükségesek.

Monokróm öltözék

A majdnem monokróm és a teljesen monokróm színhatás ellensúlyozhatja a színes nadrágok szélesítő hatását. Az eltérő árnyalatok találkozása mindig megtöri az összképet, és több sávra osztja az öltözéket, amitől nagyobb erőre kaphat a szélesítő hatás. A majdnem azonos árnyalatok egybefüggő képet alkotnak, ezáltal függőleges irányban vezetik végig a tekintetet, vagyis nyújtanak. Jelentős túlsúly esetén ez a trükk már kevésbé hatékony, de a széles csípőt előnyösen slankítja. Ehhez azonban, a megfelelő nadrágfazonok is szükségesek.

Blog.hu ajánló
Fotó: