Így viseld a colour blocking trendet, bakik nélkül!

Dia

 	Merész, de egyszerű  	Kezdőknek remek ugródeszka lehet a colour blocking trend világába az egyszerű, de merész sárga-kék kombináció. Két árnyalattal nehezebb hibázni, különösen, ha ennyire passzolnak egymáshoz. Bár hideg-meleg ellentétpárról van szó, remekül kiegészítik egymást még nagy felületen is. Amíg csak kóstolgatod a trendet, érdemes a fő alapvonalnál maradnod, vagyis letisztult fazonokból állítsd össze az öltözékedet. Ez a két szett teljesen hétköznapi, ám az egymást élénkítő színek mégis különlegessé teszik. A kék mellé okkersárgát is rendelhetsz.

Merész, de egyszerű

Kezdőknek remek ugródeszka lehet a colour blocking trend világába az egyszerű, de merész sárga-kék kombináció. Két árnyalattal nehezebb hibázni, különösen, ha ennyire passzolnak egymáshoz. Bár hideg-meleg ellentétpárról van szó, remekül kiegészítik egymást még nagy felületen is. Amíg csak kóstolgatod a trendet, érdemes a fő alapvonalnál maradnod, vagyis letisztult fazonokból állítsd össze az öltözékedet. Ez a két szett teljesen hétköznapi, ám az egymást élénkítő színek mégis különlegessé teszik. A kék mellé okkersárgát is rendelhetsz.

Dia

 	Rikíts ki a tömegből!  	A neonzöld árnyalatai még nagy falatnak tűnhetnek azok számára, akik egyelőre félénken próbálkoznak a színhalmozással. Ám pont megfelelnek arra, hogy erőt és bátorságot adjanak a kreativitáshoz. A legbarátságosabb tónusuk a kivizöld, mely szinte sóvárog az indigókék és a királykék után. Mindkettővel harmonikus összhangot mutat, ezért nem is érdemes más színekkel elrontani a kompozíciót. Ha mégis meg akarod fricskázni valamivel, a türkizzel nem lőhetsz mellé, hiszen a kék és a zöld árnyalatából született, így mindkettővel rokonságban áll. Ám csak apró kiegészítőkben tüntesd fel itt-ott, nehogy átvegye a hatalmat.

Rikíts ki a tömegből!

A neonzöld árnyalatai még nagy falatnak tűnhetnek azok számára, akik egyelőre félénken próbálkoznak a színhalmozással. Ám pont megfelelnek arra, hogy erőt és bátorságot adjanak a kreativitáshoz. A legbarátságosabb tónusuk a kivizöld, mely szinte sóvárog az indigókék és a királykék után. Mindkettővel harmonikus összhangot mutat, ezért nem is érdemes más színekkel elrontani a kompozíciót. Ha mégis meg akarod fricskázni valamivel, a türkizzel nem lőhetsz mellé, hiszen a kék és a zöld árnyalatából született, így mindkettővel rokonságban áll. Ám csak apró kiegészítőkben tüntesd fel itt-ott, nehogy átvegye a hatalmat.

Dia

 	Lesd el a sztároktól!  	Rihanna már tapasztaltnak számít a colour blocking trend világában, hiszen ő kezdett el leghamarabb ráérezni a sztárok közül. Így nem meglepő, hogy remek ízléssel nyúlt a narancshoz és a lilához, melyek kölcsönösen felerősítik egymás dominanciáját, mégsem vesznek össze az uralkodó pozíción. Külön plusz pont jár azért, hogy az élénkvörös hajszíne hibátlanul beleillik az összképbe. A vöröset te is belecsempészheted a szettedbe egy öv vagy cipellő formájában. Camilla Belle öltözéke már ismerős lehet neked a Gucci kifutójáról. Itt egy érzékibb lila sejlik fel a narancs keretezésében, melyhez smaragdzöldet rendelt a divatház tervezője. Rendkívül kifinomult összeállítás.

Lesd el a sztároktól!

Rihanna már tapasztaltnak számít a colour blocking trend világában, hiszen ő kezdett el leghamarabb ráérezni a sztárok közül. Így nem meglepő, hogy remek ízléssel nyúlt a narancshoz és a lilához, melyek kölcsönösen felerősítik egymás dominanciáját, mégsem vesznek össze az uralkodó pozíción. Külön plusz pont jár azért, hogy az élénkvörös hajszíne hibátlanul beleillik az összképbe. A vöröset te is belecsempészheted a szettedbe egy öv vagy cipellő formájában. Camilla Belle öltözéke már ismerős lehet neked a Gucci kifutójáról. Itt egy érzékibb lila sejlik fel a narancs keretezésében, melyhez smaragdzöldet rendelt a divatház tervezője. Rendkívül kifinomult összeállítás.

Dia

 	Sokszínű mix  	Ha nincs érzéked ahhoz, hogy te magad állíts össze egy sokszínű mixet, keress olyan ruhákat az üzletekben, melyek több színblokkból állnak. Így már csak a kiegészítőket kell hozzáhangolnod az öltözékedhez, melyekben reflextónusként visszatükrözheted a ruhád egyik árnyalatát. A geometrikus mintázatú ruhadarabokkal a hatvanas-hetvenes évek hangulatát idézheted meg, ezért a színeken kívül arra is ügyelj, hogy a fazonok stílusilag hasonlóképpen összeklappoljanak.

Sokszínű mix

Ha nincs érzéked ahhoz, hogy te magad állíts össze egy sokszínű mixet, keress olyan ruhákat az üzletekben, melyek több színblokkból állnak. Így már csak a kiegészítőket kell hozzáhangolnod az öltözékedhez, melyekben reflextónusként visszatükrözheted a ruhád egyik árnyalatát. A geometrikus mintázatú ruhadarabokkal a hatvanas-hetvenes évek hangulatát idézheted meg, ezért a színeken kívül arra is ügyelj, hogy a fazonok stílusilag hasonlóképpen összeklappoljanak.

Dia

 	Hagyd uralkodni a kéket!  	Amikor sok színt alkalmazol egyszerre, a legegyszerűbb módja, hogy elkerüld a bakikat, ha kiválasztasz egy domináns alapszínt, mely az összkép uralkodója lehet. A kék tökéletesen alkalmas erre, mert nyugodt és könnyen kezelhető árnyalat, ugyanakkor rengeteg társtónusa van. A bal oldali képen az egyik rokonárnyalatával, a lilával osztja meg uralmát. Az apró részletekben felbukkanó piros és rózsaszín szintén nem bontja meg a harmóniát, mert a vörös a lila egyik alkotóeleme, a rózsás babaárnyalat pedig a vörösből született. A jobb oldali képen szintén a kék rokonszíneké a főszerep, melyek elegyében csak elvétve bukkan fel a piros melegsége.

Hagyd uralkodni a kéket!

Amikor sok színt alkalmazol egyszerre, a legegyszerűbb módja, hogy elkerüld a bakikat, ha kiválasztasz egy domináns alapszínt, mely az összkép uralkodója lehet. A kék tökéletesen alkalmas erre, mert nyugodt és könnyen kezelhető árnyalat, ugyanakkor rengeteg társtónusa van. A bal oldali képen az egyik rokonárnyalatával, a lilával osztja meg uralmát. Az apró részletekben felbukkanó piros és rózsaszín szintén nem bontja meg a harmóniát, mert a vörös a lila egyik alkotóeleme, a rózsás babaárnyalat pedig a vörösből született. A jobb oldali képen szintén a kék rokonszíneké a főszerep, melyek elegyében csak elvétve bukkan fel a piros melegsége.

Dia

 	A kiegészítők játéka  	Nem muszáj teljes mértékben elköteleződnöd a colour blocking trend mellett. Úgyis belekóstolhatsz, ha egy semleges árnyalatokra épülő öltözéket megbolondítasz néhány színes kiegészítővel. Akár teljesen eltérő tónusúak is lehetnek ezek az aprócska színvillantások, de szintén játékos megoldás lehet, amennyiben precízen összehangolod őket, majd felrúgod valami kirívó részletelemmel. A jobb oldali fotón a mentazöld zokni a kakukktojás, de ennyitől még nem bomlik meg az összhang.

A kiegészítők játéka

Nem muszáj teljes mértékben elköteleződnöd a colour blocking trend mellett. Úgyis belekóstolhatsz, ha egy semleges árnyalatokra épülő öltözéket megbolondítasz néhány színes kiegészítővel. Akár teljesen eltérő tónusúak is lehetnek ezek az aprócska színvillantások, de szintén játékos megoldás lehet, amennyiben precízen összehangolod őket, majd felrúgod valami kirívó részletelemmel. A jobb oldali fotón a mentazöld zokni a kakukktojás, de ennyitől még nem bomlik meg az összhang.

Dia

 	Hagyd uralkodni a narancsot!  	A vidám, napos narancs még kis mennyiségben is képes uralkodóvá válni, ezért óvatosan kell kezelned, ha nagyobb felületet engedsz át neki az öltözékedben. A nyugtató, mélyebb tónusok többször is visszaköszönhetnek kiegészítő ruhadarabjaidban, mert nem zavarják meg a narancsot. Ám a vele rokonlelkű, vidám társait csak a sáladon vagy a táskádon ajánlatos halmozni, apró részletekben tálalva. Bármily furcsán is hangzik, de a narancs szívesen megosztja térfelét az élénkrózsaszínnel. Talán azért, mert mindkettő tartalmaz egy csipetnyi pirosat, így kölcsönösen családtagnak tekintik egymást.

Hagyd uralkodni a narancsot!

A vidám, napos narancs még kis mennyiségben is képes uralkodóvá válni, ezért óvatosan kell kezelned, ha nagyobb felületet engedsz át neki az öltözékedben. A nyugtató, mélyebb tónusok többször is visszaköszönhetnek kiegészítő ruhadarabjaidban, mert nem zavarják meg a narancsot. Ám a vele rokonlelkű, vidám társait csak a sáladon vagy a táskádon ajánlatos halmozni, apró részletekben tálalva. Bármily furcsán is hangzik, de a narancs szívesen megosztja térfelét az élénkrózsaszínnel. Talán azért, mert mindkettő tartalmaz egy csipetnyi pirosat, így kölcsönösen családtagnak tekintik egymást.

Dia

 	Infantilis  	A colour blocking új irányzatai már a mintákat és az infantilis részleteket sem vetik meg. Ám az efféle bohém összeállítások inkább csak a haladóknak valók, akik a színekkel már jól elboldogulnak. Itt ugyanis a kaotikusnak tűnő részletek és stílusjegyek összhangjára szintén oda kell figyelni, mert a színeken kívül a fazonok és a kiegészítők is dominálnak. A legjobb, ha két vagy három tónust alkalmazol egyszerre, és egyet mindenképp alárendelsz a többinek.

Infantilis

A colour blocking új irányzatai már a mintákat és az infantilis részleteket sem vetik meg. Ám az efféle bohém összeállítások inkább csak a haladóknak valók, akik a színekkel már jól elboldogulnak. Itt ugyanis a kaotikusnak tűnő részletek és stílusjegyek összhangjára szintén oda kell figyelni, mert a színeken kívül a fazonok és a kiegészítők is dominálnak. A legjobb, ha két vagy három tónust alkalmazol egyszerre, és egyet mindenképp alárendelsz a többinek.

Dia

 	Uralkodjon a vörös!  	Könnyű megfigyelni a külföldi trendkövetőknél, hogy a pirosat csak óvatosan, elvétve, kiegészítő színként használják a colour blockingban. Nem véletlenül, hiszen uralkodó hajlamú, domináns szín, mely könnyen összekap a társaival. Ám a kék nyugtató ereje valamiért jó hatással van rá, így bátran összeboronálhatod őket nagy felületen is. A piros-kék kompozíció társárnyalatok nélkül sem keseredik be, de ha mégis eltérő színű kiegészítőkben szeretnél gondolkodni, válassz valami semlegeset: feketét, kékes szürkét, világosbarnát.

Uralkodjon a vörös!

Könnyű megfigyelni a külföldi trendkövetőknél, hogy a pirosat csak óvatosan, elvétve, kiegészítő színként használják a colour blockingban. Nem véletlenül, hiszen uralkodó hajlamú, domináns szín, mely könnyen összekap a társaival. Ám a kék nyugtató ereje valamiért jó hatással van rá, így bátran összeboronálhatod őket nagy felületen is. A piros-kék kompozíció társárnyalatok nélkül sem keseredik be, de ha mégis eltérő színű kiegészítőkben szeretnél gondolkodni, válassz valami semlegeset: feketét, kékes szürkét, világosbarnát.

Ezt is szeretjük
Szerző: Kiss Krisztina
Fotó: