Így tüntesd el a karikákat és szarkalábakat a szemed alól végleg
Ha a szemed karikás, a bőröd pedig duzzadt, akkor vesd be tippjeinket. Pillanatok alatt felfrissülhetsz.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha a szemed fáradtnak tűnik, karikás vagy duzzadt, akkor az az egész arcodra rányomja a bélyegét. Van, hogy egy átbulizott éjszaka a ludas a dologban, de akadnak olyanok, akiknél a probléma állandósul.

Az alábbi villámtippekkel akár másnaposan is életet verhetsz magadba, és csillogóbbá teheted a tekintetedet.

 

Sötét karikák

Nemcsak a kialvatlanság állhat a háttérben, hanem a lassú anyagcsere, illetve vérkeringés is felelőssé tehető. Ha azonban nem mindig tapasztalod, hogy árkok vannak a szemed alatt, próbáld ki az alábbiakat.

Csavarj tüllkendőbe egy kevés nyers, reszelt krumplit vagy egy szelet kivit. Tedd a pakolást 15 percre a bőrre, majd itasd fel a nedvességet.

Ha nincs negyed órád, akkor a legjobb, ha gyorsan beteszel két kiskanalat a mélyhűtőbe, majd, ha lehűltek, óvatosan érintsd a szemed alatti bőrhöz, de arra figyelj, hogy ne nyomd oda. A jó öreg uborkapakolásról se feledkezz meg, csodákra képes. Ne egy egész karikát használj, vágd félbe, hogy ráfeküdjön a bőrödre.

Sminkkel is elkendőzheted a kékes bőrfelületet. Kerüld a lila, a bíborszínű és a vörös szemfestéket, mert úgy nézhetsz ki, mintha kék-zöld monoklid lenne, a komplementer színek ugyanis kiemelik egymást.Használj rózsaszínes, barackvi­rágszín vagy sárgás korrektort, ezek az árnyalatok semlegesítik a szem alatti karikák kék és zöld színét. Keress fényvisszaverő korrektort, ez eltereli a figyelmet a karikákról, de csak akkor alkalmazd, ha nincsenek szarkalábaid, a kis szemcsék ugyanis optikailag elmélyíthetik a ráncokat.

 

Ha a karikák való­ban sötétek, egy kevés krémes, fehér szemhéjfestéket ütögess az alsó és felső szemzugba. Jól dolgozd el, majd vigyél fel korrektort a festékrétegre és a szem köré.

Duzzadt szemekre

Ha valódi táskákkal a szemed alatt ébredsz egy görbe este után, akkor a legfontosabb, hogy csökkentsd a duzzanatot.

A hideg minden formában jól jöhet. Kezdd a napot hideg vizes arclemosással, majd folytasd a szemápolással. Ilyenkor remekül beválnak a hűtőben tartott könnyű szemápoló zselék, ahogyan a fenti kanalas trükk is. Ha nem csak bulik után tapasztalod a jelenséget, akkor emeld meg egy kicsit a párnád, mert lehet, hogy azért gyűlik meg a folyadék a szemed alatt, mert túl alacsonyan van a fejed.

Még több szemszépítő:

A duzzanatokra megelőző csapást is mérhetsz. Az alkohol folyadék-visszatartó hatását sok víz fogyasztásával kompenzálhatod. A kevés sófogyasztás is segíthet a dolgon.

Sminkkel nehéz eltüntetni a duzzanatokat, ugyanis a világos korrektor csak még inkább kiemeli őket. Inkább kompenzálj erős rúzzsal és arcpírral, hogy elvond róluk a figyelmet.

Ezt is szeretjük