Így tűnhet 10 centivel hosszabbnak a lábad

Nem vagy égimeszelő? Íme, néhány lábnyújtó trükk!

Dia

 	Retro zsákruhák 	A hatvanas-hetvenes éveket idéző, A-vonalú és zsákszabású ruhák mini fazonjuknak köszönhetően kiválóan alkalmasak arra, hogy megnyújtsák a lábaid hosszát. A kockás verzióik most nagyon divatosak, de vigyázz, ne válassz túlságosan élénk kreációt! A legjobb, ha a sötét anyagon átlósan futnak a világosabb rácsok, így nem nyomják össze az alakodat. A fekete harisnyát bátran alkalmazhatod lábhosszabbító kiegészítőként, és a legideálisabb, ha a cipőddel egybeolvad a színe. A kék miniruha zárt nyakkivágása összenyomja a felsőtestet, így a virgácsaid optikailag nagyobb teret nyernek.

Retro zsákruhák

A hatvanas-hetvenes éveket idéző, A-vonalú és zsákszabású ruhák mini fazonjuknak köszönhetően kiválóan alkalmasak arra, hogy megnyújtsák a lábaid hosszát. A kockás verzióik most nagyon divatosak, de vigyázz, ne válassz túlságosan élénk kreációt! A legjobb, ha a sötét anyagon átlósan futnak a világosabb rácsok, így nem nyomják össze az alakodat. A fekete harisnyát bátran alkalmazhatod lábhosszabbító kiegészítőként, és a legideálisabb, ha a cipőddel egybeolvad a színe. A kék miniruha zárt nyakkivágása összenyomja a felsőtestet, így a virgácsaid optikailag nagyobb teret nyernek.

Dia

 	Átlapolt fazonok 	Az átlapolt kisruhák és overallok teljes egészében nyújtják meg az alakot. Ez a trükk akkor ajánlott, ha az alacsony termeted miatt tűnik rövidnek a lábad, vagy a pluszkilók rontanak az arányaidon. A sötét színválasztás itt is áldásos lehet, ám nem muszáj lemondanod a mintákról: válassz olyan megoldást, melyben nagyobb teret foglalnak el a mélyebb árnyalatok, illetve a mintázat függőlegesen vezeti a tekintetet.

Átlapolt fazonok

Az átlapolt kisruhák és overallok teljes egészében nyújtják meg az alakot. Ez a trükk akkor ajánlott, ha az alacsony termeted miatt tűnik rövidnek a lábad, vagy a pluszkilók rontanak az arányaidon. A sötét színválasztás itt is áldásos lehet, ám nem muszáj lemondanod a mintákról: válassz olyan megoldást, melyben nagyobb teret foglalnak el a mélyebb árnyalatok, illetve a mintázat függőlegesen vezeti a tekintetet.

Dia

 	Empire-fazonok 	A mell alatt szabott ruhafazonok köztudottan megnyújtják a lábakat, ám azért még könnyű hibázni velük. A retro tapétamintás darabokra csak akkor vess szemet, amennyiben nincs rajtad súlyfelesleg, esetleg a felsőtested nyurgább az alsó fertályodnál. Ha széles a csípőd, valamivel hosszabb kreációt válassz. A bokacsizma elvághatja a futóműveidet, így érdemesebb egy térdig érő megoldás mellett döntened, de ne húzz bele olyan zoknit, aminek magasabbra ér a szára.

Empire-fazonok

A mell alatt szabott ruhafazonok köztudottan megnyújtják a lábakat, ám azért még könnyű hibázni velük. A retro tapétamintás darabokra csak akkor vess szemet, amennyiben nincs rajtad súlyfelesleg, esetleg a felsőtested nyurgább az alsó fertályodnál. Ha széles a csípőd, valamivel hosszabb kreációt válassz. A bokacsizma elvághatja a futóműveidet, így érdemesebb egy térdig érő megoldás mellett döntened, de ne húzz bele olyan zoknit, aminek magasabbra ér a szára.

Dia

 	Falatnyi A-vonalú szoknyák 	A retro trendek most gombos, illetve ráncolt kisszoknyákat is tartogatnak számodra. Ám csak akkor vállalj be mini fazont, ha nincs mit takargatni a combjaidon. A magasított derék szintén csodákat művelhet a lábaiddal, hiszen jó pár centit hozzátold a látványukhoz.

Falatnyi A-vonalú szoknyák

A retro trendek most gombos, illetve ráncolt kisszoknyákat is tartogatnak számodra. Ám csak akkor vállalj be mini fazont, ha nincs mit takargatni a combjaidon. A magasított derék szintén csodákat művelhet a lábaiddal, hiszen jó pár centit hozzátold a látványukhoz.

Dia

 	Pliszírozott kreációk 	A hosszanti vonalak nyújtanak és karcsúsítanak, így nem kérdéses, hogy a pliszírozott szoknya mire képes a lábaiddal és a csípőszélességeddel. Akkor is működőképes a dolog, ha midi fazonnal próbálkozol. Amennyiben erősebb az alsótested, sokkal előnyösebb számodra a térdig érő szoknyahossz. A körte alkatúak alul valami sötétet, felül pedig hangsúlyos, mintás darabokat viseljenek.

Pliszírozott kreációk

A hosszanti vonalak nyújtanak és karcsúsítanak, így nem kérdéses, hogy a pliszírozott szoknya mire képes a lábaiddal és a csípőszélességeddel. Akkor is működőképes a dolog, ha midi fazonnal próbálkozol. Amennyiben erősebb az alsótested, sokkal előnyösebb számodra a térdig érő szoknyahossz. A körte alkatúak alul valami sötétet, felül pedig hangsúlyos, mintás darabokat viseljenek.

Dia

 	Gombos ruhák 	Akár egyetlen gombsorral is megnyújthatod a termetedet. Robosztus testalkaton leginkább a lenge anyagú, mély árnyalatú ruhák fejtik ki a jótékony hatásukat, különösen, ha a derékszabásuk magasan helyezkedik el. A vékony típusok mintákkal is megtörhetik ezt a hatást, ám ez esetben fontos, hogy lábvillantó, mini fazonú legyen a ruhácska.

Gombos ruhák

Akár egyetlen gombsorral is megnyújthatod a termetedet. Robosztus testalkaton leginkább a lenge anyagú, mély árnyalatú ruhák fejtik ki a jótékony hatásukat, különösen, ha a derékszabásuk magasan helyezkedik el. A vékony típusok mintákkal is megtörhetik ezt a hatást, ám ez esetben fontos, hogy lábvillantó, mini fazonú legyen a ruhácska.

Dia

 	Óvatos colour blocking 	A colour blocking trend valóságos színőrületet indított el a divatban. Idén ősszel bárki kedve szerint túladagolhatja a színeket, ám nem árt tudnod, hogy az erős, élénk árnyalatok tönkrevághatják az alaknyújtó törekvéseidet. Akadnak azonban olyan színblokkoló ruhák, melyek pont neked kedveznek. A bal oldali ingruha a vállat szélesíti, ami helyrebillentheti az arányaidat, ha széles a csípőd. A mini fazon és a hangsúlyos gombsor pedig megnyújtja a vonalaidat. A jobb oldali kreáció fekete sávjai lefaragnak pár centit a szélességedből, így magasabbnak tűnhetsz.

Óvatos colour blocking

A colour blocking trend valóságos színőrületet indított el a divatban. Idén ősszel bárki kedve szerint túladagolhatja a színeket, ám nem árt tudnod, hogy az erős, élénk árnyalatok tönkrevághatják az alaknyújtó törekvéseidet. Akadnak azonban olyan színblokkoló ruhák, melyek pont neked kedveznek. A bal oldali ingruha a vállat szélesíti, ami helyrebillentheti az arányaidat, ha széles a csípőd. A mini fazon és a hangsúlyos gombsor pedig megnyújtja a vonalaidat. A jobb oldali kreáció fekete sávjai lefaragnak pár centit a szélességedből, így magasabbnak tűnhetsz.

Dia

 	Fekete nadrág 	A szűk, egyenes fazonok, valamint a magas derekú, A-vonalú nadrágok egyaránt alaknyújtó hatással bírnak. Ha a csípődre és a combodra rakódott pluszkilók miatt tűnik rövidebbnek a lábad, inkább az utóbbi megoldásokat részesítsd előnyben. Még hosszabbnak láttathatod a virgácsaidat, amennyiben garbóval viseled a lenge nadrágot, mert az összenyomja a felsőtestet. Arra ügyelj, hogy ne ess túlzásokba a nadrág bőségével.

Fekete nadrág

A szűk, egyenes fazonok, valamint a magas derekú, A-vonalú nadrágok egyaránt alaknyújtó hatással bírnak. Ha a csípődre és a combodra rakódott pluszkilók miatt tűnik rövidebbnek a lábad, inkább az utóbbi megoldásokat részesítsd előnyben. Még hosszabbnak láttathatod a virgácsaidat, amennyiben garbóval viseled a lenge nadrágot, mert az összenyomja a felsőtestet. Arra ügyelj, hogy ne ess túlzásokba a nadrág bőségével.

Dia

 	Jótékony kötött szoknyák 	A vastag, nehézkes anyagok általában szélesítenek, így nem árt óvatosan szemezgetned a kötött szoknyák kínálatából. Csakis a hosszában ráncolt vagy bordázott daraboktól remélhetsz lábhosszabbító hatást, a többit verd ki a fejedből! A magasított derékfazon, illetve a gombsor itt is segítségedre lehet, ugyanúgy, mint a fekete harisnya.

Jótékony kötött szoknyák

A vastag, nehézkes anyagok általában szélesítenek, így nem árt óvatosan szemezgetned a kötött szoknyák kínálatából. Csakis a hosszában ráncolt vagy bordázott daraboktól remélhetsz lábhosszabbító hatást, a többit verd ki a fejedből! A magasított derékfazon, illetve a gombsor itt is segítségedre lehet, ugyanúgy, mint a fekete harisnya.

Dia

 	Monokróm alap 	A minimál trendek most újra divatba hozták a letisztult, monokróm öltözéket, de sok esetben két eltérő tónusra alapozzák az összhangot. Az őszi szezonban nagyon divatos a fekete-piros, a fekete-fehér és a fekete-barna kombináció. A minimál trend lényege, hogy a monokróm alapba beemelhetsz egy másik színt. Amennyiben a feketét választod az összeállításod alapjának, az alaknyújtó optikai hatás is megvalósul. A teltebb alkatúak egy A-vonalú kiskabáttal leplezhetik a széles csípőjüket, a vékonyabbak pedig egy rövid dzsekivel vagy blézerrel varázsolhatnak maguknak hosszabb lábakat.

Monokróm alap

A minimál trendek most újra divatba hozták a letisztult, monokróm öltözéket, de sok esetben két eltérő tónusra alapozzák az összhangot. Az őszi szezonban nagyon divatos a fekete-piros, a fekete-fehér és a fekete-barna kombináció. A minimál trend lényege, hogy a monokróm alapba beemelhetsz egy másik színt. Amennyiben a feketét választod az összeállításod alapjának, az alaknyújtó optikai hatás is megvalósul. A teltebb alkatúak egy A-vonalú kiskabáttal leplezhetik a széles csípőjüket, a vékonyabbak pedig egy rövid dzsekivel vagy blézerrel varázsolhatnak maguknak hosszabb lábakat.

Dia

 	Rövidgatyók 	Az A-vonalú rövidnadrágokban keskenyebbnek tűnhetnek a virgácsaid, mint azokban a darabokban, melyek szorosan ráfeszülnek a combodra. Ez az aprócska trükk máris hosszabb futóműveket eredményez, de magas sarkú topánnal, illetve sötét harisnyával tovább fokozhatod a hatást.

Rövidgatyók

Az A-vonalú rövidnadrágokban keskenyebbnek tűnhetnek a virgácsaid, mint azokban a darabokban, melyek szorosan ráfeszülnek a combodra. Ez az aprócska trükk máris hosszabb futóműveket eredményez, de magas sarkú topánnal, illetve sötét harisnyával tovább fokozhatod a hatást.

Ezt is szeretjük
Fotó: