Francia manikűr otthon: így lesz tökéletes

Nem kell szalonba menned!

Nehéznek tűnhet a fehér félholdak megalkotása, de egyetlen trükkel tökéletes eredményt érhetsz el.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kezek sokat elárulnak tulajdonosuk igényességéről, nem véletlen, hogy a férfiak is megszemlélik egy nő kezét, még akkor is, ha nem hajolnak fölé, áhítattal csókot lehelve rá.

A puha bőrt nem nehéz elérni, egy jó minőségű kézkrém rendszeres használata megoldja a problémát, a körmökkel azonban több bajod lehet. Letörnek, beszakadnak, nem elég fényesek.

Szerencsére a lakkozás elrejti a kisebb szépséghibákat, de nem mindegy, mit kensz rá. A méretes műkörmök vagy a hosszú vörös karmok inkább visszataszítóak. A diszkrét, ugyanakkor nagyon szexi francia manikűr mindenhez megy, nem véletlen, hogy a szupermodellek is ilyennek mászkálnak.

Otthon is francia

Ne gondold, hogy csak a manikűrös alkothat neked tökéletes francia lakkozást, otthon is könnyen megoldhatod. Fontos, hogy a lakkok jó minőségűek legyenek, és törekedj az egyszerűségre. Magyarán semmi szükség a sablonokra és matricákra, melyek csak megnehezítik a műveletet és elkenik a festéket.

Szükséged lesz egy alapozó lakkra, egy testszínűre és egy fehérre, valamint türelemre.

A körmeid formázd a kívánt hosszúságúra, illetve vágd egy picit rövidebbre. Ha reszelőt használsz, akkor várj fél napot, hogy minden egyenetlenség eltűnjön a körmeid végéről. Francia manikűrhöz illik az ovális és a sarkos-szögletes forma is, a túl csúcsos azonban nem.

Mielőtt a festésnek nekikezdesz, távolíts el minden maradék lakkot, ami a körmeiden van esetleg. Vidd fel az alapozó lakkot a körömre, és hagyd megszáradni. Ezután jöhetnek a fehér végek, ami a legnehezebb az egész műveletben. A titok abban rejlik, hogy nem azt a kezedet mozgatod, amiben az ecset van.

Tedd le a kezed egy szilárd lapra, semmi esetre se a lábad legyen a biztos pont alattuk. Tartsd közvetlenül a körmöd fölé az ecsetet, és óvatosan mozgasd jobbról balra, de csak egyszer. Ezzel a technikával biztosabban húzhatod meg a fehér vonalat. Tégy így mindegyik körömmel, majd hagyd őket megszáradni. Végül vigyél rá halványrózsaszín vagy bézs réteget, ha szükséges, két rétegben.

Ezt is szeretjük