Így duplázhatod meg a hajtömegedet
Tupírozás nélkül
Fejfájást okoz reggelente a frizura elkészítése? Íme, néhány alapvető dolog, ami megkönnyíti a helyzetet.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha nem áldott meg túl sok hajszállal a természet, akkor valószínűleg a reggeli készülődés során elég sok időd elmegy azzal, hogy látványos frizurát varázsolj magadnak.

Sőt, még azoknak is küzdelem lehet a reggeli hajcihő, akik megfelelő mennyiségű hajjal rendelkeznek, viszont a haj minősége nem a legjobb, és nem engedelmeskedik tulajdonosának. Szerencsére azonban mindenre van megoldás.

Válassz jó fodrászt!

Az első és legfontosabb, hogy olyan fodrász vágja le a hajadat, aki ért hozzá. Ez talán túl egyszerű tanácsnak tűnik, hiszen senki nem törekszik arra, hogy direkt elrontsa a frizurádat, azonban sajnos nem minden fodrász rendelkezik azzal a szakmai minimummal, ami elvárható lenne.

A szerkesztőségben mindenki tud rémtörténeteket elrontott, beszáríthatatlan hajakról, így azt kell mondanunk, nem is olyan ritka az alulképzett fodrász. Viszont sok jó is akad, aki olyan hajat alakít ki neked, ami passzol a tömegéhez és a minőségéhez is.

Ha szeretnéd többnek mutatni a hajad mennyiségét a valóságosnál, akkor az a jó megoldás, hogy a felső tincssor alá rövidebb szálakat vág a fodrász, ezek ugyanis megtartják a felettük lévőket, és a frizura nem esik össze.

Válassz jó frizurát!

A dús hajról általában hosszúra asszociálunk, de egyáltalán nem biztos, hogy az a jó megoldás, ha hátközépig ér, a súlya ugyanis lenyomja. Egy könnyen kezelhető, félhosszú, nőies frizura többnek látszódhat, mint az egyszerű hosszú.

Az apró trükkök, mint a lépcsőzetes vágás vagy a frufru szintén megnövelik optikailag a haj tömegét.

Egy igen régi, de jól bevált trükk, ha göndör hajat viselsz. Nem kell a régi dauerre gondolnod, elég, ha laza hullámokba csavarodik a hajad, máris megduplázhatod. Először mindenképpen próbáld ki otthon néhány hajcsavarót bevetve, hogy hogyan állna a göndör haj, és ha tetszik, akkor akár véglegesítheted is.

Figyelj a festésre!

A legtöbb nő festi a haját, és jó, ha tudod, hogy a világos árnyalatok kevesebbnek mutatják a hajat, mint a sötétek, így, ha nem tetszik az eredeti hajszíned, akkor inkább pár árnyalattal sötétebbet válassz annál. Ha viszont így döntöttél, arra ügyelj, hogy a lenövésnél előbukkanó saját hajszínnek - főleg, ha az eredeti jóval világosabb a mesterségesnél - olyan hatása lesz, mintha kopaszodnál.

A festést egyébként mindenképpen érdemes alaposan megfontolni, hiszen legyen bármilyen szép is az új hajszín, nem tesz jót a hajnak és a fejbőrnek, van, akinél hajhullást idéz elő, illetve nagyon elvékonyítja a szálakat. Ha teheted, válassz természetes alternatívát, például a hennát, ami ugyan pepecselős, de megerősíti a hajat.

Használj jó sampont, és száríts okosan!

Alapvetően a samponok között nincs nagy különbség, tisztítóerejük megegyezik, így nem érdemes ezreket költeni rá, az olcsóbbak is ugyanúgy megteszik. Viszont nem mindegy, hogy milyen állagú a sampon. Ha nem szeretnéd, hogy a hajad hamar a fejedre tapadjon, akkor átlátszót válassz és ne olyat, ami gyöngyházas színben pompázik, mert ezek a pigmentek megtapadnak, és a frizura könnyen összeesik.

Instagram vs. valóság - A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

A szárítást mindig a hajtöveknél kezdd, megemelve azokat, a hő hatására így megemelkedik a frizura, illetve nagyobbnak tűnik a hajtömeg. Miután kialakítottad a frizurát, és már csak kicsit nedves a haj, hajtsd előre a fejed, és úgy fejezd be a szárítást. A hajvasalót pedig felejtsd el.

Ezt is szeretjük