Így lehet világosabb a hónaljad!
Tényleg szükség van itt a szépítkezésre?
Egy újabb terület a testen, amin javítani lehet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Te gondolkoztál már azon, hogy esetleg túl sötét a hónaljad? Úgy néz ki, ez lesz a következő őrület, Amerikában egyre többen keresik fel a kozmetikusukat azzal a kéréssel, hogy világosítson a bőrükön.

Ez is egy olyan terület, ahova keveset süt a nap, éppen ezért keveset is látszik.

Kicsit mondvacsinált problémának tűnik, valami olyasminek, amivel megint a nőket bombázzák, hogy legyen miért elégedetlennek lenniük. Valószínűleg senkit nem érdekel, és senki nem figyeli, hogy kinek milyen a hónalja, főleg, hogy viszonylag ritkán sétál az ember feltett kézzel.

Hónaljfehérítés

Ha valakit mégis zavar az elszíneződés, problémának nem neveznénk, akkor tehet ellene. Magát a pigmentációt okozhatják a dezodorok, az, hogy kevésbé szellőzik a hónalj és megvastagszik a bőr, de a szőrtelenítéshez használt szerek is. Az erősebb szőrtüszők is állhatnak a háttérben, de egy bőrbetegség is, ez az acanthosis nigricans, ami elsötétíti a bőrt, és elsősorban a túl magas inzulinszinttel hozzák összefüggésbe, tehát inkább tünet, és nem érdemes félvállról venni.

Hogy tüntetheted el?

A szódabikarbóna fehérítő hatásáról már sokat írtunk, alaposan megtisztíthatóak vele a fogak, de az elszíneződött körmöket is világosítja, ezen kívül segít a korpás fejbőrön, és még a benőtt szőrszálakat is orvosolhatod vele. A bőrt is világosítja, ehhez csak vízzel kell összekeverned, és a hónod alá kenni, majd ott hagyni 15 percig, végül lemosni. Így egyébként az izzadás mértékét is csökkentheted.

Megoldás lehet még a hámlasztás, amit a kozmetikákban glikolsavval szoktak végezni, de otthon is megpróbálkozhatsz vele, amit az arcod elbír, azt a hónaljad is el fogja.

Szóba jöhet még a C-vitamin, ami remekül halványítja a pigmentfoltokat, így a sötétebb hónaljat is kivilágosítja.

Bármelyik módszer használata után a bőr érzékeny lesz, ezért egyrészt hidratálni kell, másrészt nem biztos, hogy jó ötlet közvetlenül a művelet után dezodort használni, amiben azért sokszor nem a legkíméletesebb anyagok vannak.

Karikák a szem alatt

A karikás szemek sokaknak okoznak problémát, és van néhány egyszerű hétköznapi szokás, ami ront a helyzeten.

Ezt is szeretjük