Pattanások, szürke bőr, mélyülő ráncok: ha nem így tisztítod a bőröd, hamarosan megjelennek
Nagyon nem mindegy, mivel és hogy tisztítod az arcod.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Minden bőrápolásról szóló cikk úgy kezdődik, hogy a helyes arctisztítás a szép bőr alapja. Enélkül a felhám megvastagszik, a bőr elszürkül, könnyebben alakulnak ki pattanások, és a felülete nagyon vízhiányos lesz.

De mik is pontosan a lépései, hogyan érheted el, hogy az arc mindig rózsás és ragyogó legyen? Bár egy habzó arclemosó néha praktikus, érdemes inkább megadni a módját.

Szabadulj meg a szennyeződésektől!

Az arc az a testrész, ami mindig szabadon van, és mindig piszkos lesz, ha nem is látszik. A levegőben szálló por, benzinmaradványok és hasonlók mind ott ragadnak a felületén, láthatatlan réteget képezve. Éppen ezért nem csak akkor van szükség alapos arctisztításra, ha sminkeltél.

Legelső lépésként használj sminklemosót, ez lehet olajos vagy vizes alapú. Az előbbit kiválthatod valamilyen sima növényi olajjal is. Vattakorongra csepegtetve óvatosan töröld át az arcot többször, ha kell, cseréld a korongot. Figyelj arra, hogy ne dörzsöld a bőrt, különösen a szemkörnyéken ügyelj erre. Az olaj fellazítja a szennyeződéseket, és azok könnyen lejönnek. Ha a vattakorong már tiszta, akkor végeztél az első lépéssel.

Ezután jöhet egy átmosás, a micellás, illatmentes tisztítók nagyon jók, nem szárítják a bőrt, és eltüntetik az olaj nyomait, de száraz bőrre jó egy könnyű arctej is. A tonizálást nem érdemes kihagyni, felfrissíti az arcot, ez legyen az arctisztítás végső lépése.

Ha fontos neked a természetesség, akkor próbáld ki a magyar Adrienne Feller márka termékeit. Hungarian Spring sorozatukban találsz arctejet, arcpermetet és agyagos pakolást is.

Reggel is szükség van arra, hogy eltüntesd az arcról a szennyeződést, bár azt mondhatod, hogy tiszta a bőr, miután este alaposan megpucoltad. Az éjszaka folyamán a bőr dolgozik, ez a legnagyobb kiválasztó szervünk, és bizony méreganyagok is távoznak rajta keresztül, ezek az izzadtsággal együtt megülnek a felületén. Ilyenkor elég a micellás víz vagy az arctej és a tonik.

Mélytisztítás

Időről időre a fentieken túl érdemes alaposabban megpucolni a bőrt. Bőrtípusa válogatja, de hetente egyszer fontos a hámlasztás, illetve arcradír, valamint egy tisztító pakolás, például egy agyagos változat. A radír leszedi az elhalt hámsejteket a bőr felületéről, az agyag pedig képes felszívni a szennyeződéseket és faggyút a pórusok mélyéről is. A mélytisztítást kezdd arcgőzöléssel, és egy hidratáló, tápláló pakolással zárd le.

Ezt is szeretjük