A leghatékonyabb öregedésgátlók
Vannak ősi, bevált módszerek és vannak újabbak, amelyekkel a technika szolgál. Mi nők mindent bevetünk az áhított cél érdekében.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Rengeteg trükköt vetünk be az öregedés kellemetlen jelei, a ráncok ellen. Melyik működik, és melyik nem? A reklámok szerint persze az összes 100 vagy 200 százalékban csökkenti a ráncokat, de nem árt tisztában lenni azzal, hogy az egyes hatóanyagok, kezelések, hogyan ránctalanítanak.

30 éves kor után megjelennek először az apró szarkalábak, majd egyre több helyen és egyre mélyebben a ráncok is. Sőt a mai környezeti viszonyok és életmód mellett már 25 éves korban megjelenhetnek az öregedés első jelei.

Ezt néha csak tetézi egy-két rossz minőségű kozmetikum. A krémekben található kőolajszármazékok ugyanis felgyorsíthatják az öregedést. Ha valaki egészségesen táplálkozik, eleget alszik, és hidratáló napvédő krémet használ, bizonyos fokig megőrizheti bőre frissességét, de ettől még 50 éves korában nem fog 35-nek kinézni.

Akik drámai módon szeretnék visszafordítani az időt, azok számára többféle műtéti és más gyógyszeres lehetőség is adott, az arcfelvarrástól a különféle injekciós kezelésekig. Van azonban egy sor otthon is alkalmazható eljárásamelyek olcsóbbak és kevésbé drasztikusak.

Természetes szépítők

Sokszor mintha bébiételt kennénk az arcunkra, szétnyomkodott banán, méz, túró. Bár némely bőrgyógyász szerint nincs tudományos alapja a használatuknak, de valljuk be, hatásosak. Hiszen a méz fertőtlenít és méregtelenít. Az ananászos hámlasztás valóban eltávolítja az elhalt sejteket.

Ugyanakkor a gyümölcssavak és a bennük található vitaminok is hatásosak. A savak kicsit meglazítják a bőr felső rétegét, így a tápanyagok könnyen behatolnak a bőr mélyebb rétegeibe. Nem véltelenül használják a mézet és a gyümölcsöket ősidők óta szépségápolásra.

Arctorna

Ha grimaszokat vágsz, attól csak még mélyebbek lesznek a ráncaid. Ha azonban célzottan edzed az arc apró izmait, akkor azok megerősödve jobban tartják az arcot, így a bőr később lesz petyhüdt. Ha van kedved, akkor próbáld ki az arctornát. Hidd el, hatásos.


High-tech kezelések

A kozmetikai ipar már nemcsak kenceficéket, de magas szintű technológiát is bevet a ráncok elleni harcba. Ma egy kozmetikai szalon már-már úgy néz ki, mint a legmodernebb kórház. Ultrahang és elektrolízis is a vendégek rendelkezésére áll. Ezek az eszközök tulajdonképpen a bőr saját regeneráló folyamatait serkentik.

Vitaminok

Az E-vitamin az egyik legerősebb öregedásgátló és antioxidáns. Segíti a bőr felépítő folyamatait. Nem véletlenül a legnépszerűbb hatóanyagok egyike, amit a kozmetikai ipar használ.

A retinol az A-vitamin tiszta formája, a legerősebb ránctalanítól egyike. A bőrgyógyászok a Retin A vagy Renova néven forgalomba kerülő tretinoint tartalmazó készítményeket ajánlják. Vény nélkül kisebb, vényre felírva nagyobb koncentrációban is kaphatók. Hatásosak lehetnek még az alfa-hidroxilsav felhasználásával készült krémek. Ezek hámlasztják a bőrt, és serkentik az új rostok kialakulását.

Segíthetnek a C-vitamint és aminosavakat tartalmazó krémek is, mert fokozzák a kollagén termelődését. Ha dohányzol, különösen sok C-vitaminra van szükséged.

Cikkünk az InforMeden megjelent írás alapján készült.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük