6 rejtett ok, ami miatt gyorsan zsíros lesz a hajad mosás után: a túl gyakori fésülés is ludas lehet
Ezek az apró bakik gyors zsírosodást eredményeznek. Ha odafigyelsz rájuk, ritkábban kell majd hajat mosnod.

no fesu
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nagyon bosszantó tud lenni, ha hajmosás után egy-két nappal máris azt látod a tükörben, hogy nem tűnnek frissnek a hajtöveid, és különböző frizurákkal vagy szárazsamponnal kell trükköznöd, ha kerülni akarod az újabb tisztítást.

Néha egy samponváltás megoldja a problémát, de előfordul, hogy olyan okok állnak a gyors hajzsírosodás hátterében, amikre nem is gondolnál. A következők például sokaknál gondot okoznak.

Túl gyakori fésülés és rossz fésű

A fejbőrön található természetes faggyú segít, hogy hidratáltak és fényesek maradjanak a szálak. A fésülés azonban stimulálja a faggyútermelést, a felhalmozódott anyagot pedig a kefével átviszed a tincsek többi részére is, így még zsírosabb hatást kelt majd a haj. Ezért is nem szabad túlzásba vinni: a legjobb, ha naponta maximum 2-3 alkalommal fésülködsz, de ha mégis úgy érzed, többre lenne szükséged, ne a tövektől kezdd a folyamatot, hanem 5-10 centivel lejjebb.

Az sem mindegy, hogy mennyire figyelsz oda a hajkefédre. Ha nem tisztítod rendszeresen, és benne hagyod az elhalt szálakat, illetve az ezeken található faggyút, akkor a fésülés során azt folyamatosan újra felviszed a hajadra, ezzel fokozva a zsíros hatást.

Az ápolás is lehet káros

Mindent elkövetsz, hogy száraz, töredezett hajad végre újra fényes legyen? Sorra próbálod a balzsamokat, pakolásokat, nem kiöblítendő ápolókat? Egyáltalán nem biztos, hogy jót teszel velük. A túl sok regeneráló termék elnehezítheti a tincseket, megtapadhat a szálakon, és zsírosabbnak láttathatja őket. Ha pedig belemasszírozod őket a fejbőrödbe, még jobban fokozod a faggyútermelést. Figyelj arra, hogy mindig a hajtípusodhoz megfelelő terméket válassz, ne vidd túlzásba, ne halmozd az ápolókat, és mindig öblítsd le őket alaposan.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érintés és párnahuzat

Az ember sokszor akaratlanul is megérinti az arcát, a haját, ám ha ezt túl sokszor teszed, az bizony nemcsak pattanásokat, hanem zsírosságot is okozhat. Így ugyanis a kezeden felhalmozódott faggyút és szennyeződéseket átviszed a szálakra, melyek hamar piszkosnak tűnnek majd. 

Akármilyen meglepő, a párnahuzat is lehet a ludas. Alvás közben az elhalt hámsejtek, a szennyeződések és az arcodról, hajadról származó faggyú az anyagra kerül, és később folyamatosan érintkezik a bőröddel, valamint a hajaddal. Ezért fontos, hogy kéthetente legalább válts huzatot, ha pedig igazán fényes és selymes hajzuhatagra vágysz, válassz selyemanyagút.

Amikor a frizura a hibás

A lófarok kétségkívül az egyik legegyszerűbb és legnépszerűbb frizura, de ha túl gyakran hordod, szintén hozzájárul a zsírosodáshoz. Ahogy ugyanis összefogod a hajadat, a fejbőrről a faggyú átkerül a szálakra és a hajgumira, és azt eredményezi, hogy a hajad sokkal gyakoribb mosást igényel majd.

Persze mindezek mellett többek között hormonprobléma, illetve vitaminhiány is állhat a jelenség hátterében, ezért ha nagyon sokat küzdesz a zsírossággal, érdemes kikérned egy orvos véleményét is.

Házi keverék hajhullás ellen

Mutatunk egy extra hatékony keveréket, mellyel hamar elérheted a várt eredményt. Az alapanyaga a hűvös szezonban alapvetően is közkedvelt, immunerősítő szuperösszetevő, a gyömbér, amely stimulálja a hajhagymákat, a többi hozzávaló pedig még inkább felerősíti a hatását. A pakolást nemcsak elkészíteni, hanem használni is egyszerű, és már néhány hét alatt szebbé teszi a hajkoronát.

Ezt is szeretjük