A legtöbb nő rosszul csinálja - Tudod, hogyan kell helyesen hajat mosni?
A megfelelő módszerrel nemhogy kárt nem teszel a frizurádban, de egészséges és ragyogó lesz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hajmosás alapvető szépségápolási tevékenység, a frissen mosott haj nemcsak szép látványt nyújt, hanem egyben kellemes érzést is.

De vajon rutinos mozdulataid helyesek is? Merthogy a hajmosásnak is megvan a maga technikája. Így varázsold tisztává a hajad helyesen!

A haj előkészítése

Elsőként öblítsd le a hajadat, hiszen így eltávolíthatsz minden felszíni szennyeződést. A meleg vízzel való érintkezéstől a legfelső bőrréteg nemcsak kosz-, de olajmentessé is válik, így készen áll majd a kondicionáló befogadására. Az utóbbi használatával egészségesek maradnak a hajvégeid, valamint simábbak és ezáltal fényesebbek is lesznek a tincseid.

Hogyan használd a sampont?

Elegendő, ha csupán a fejtetődre, körülbelül a tarkód magasságában viszed fel a sampont. Ezt követően habosítsd fel úgy, hogy a gyökerektől a hajvégekig oszlatod el. Azért ebben az irányban, mert a töveknél még fiatalabbak a szálak, míg a végeknél idősebbek, és ezzel együtt sokkal szárazabbak is.

Gyengéd mozdulatok

Az erős mozdulatok helyett bánj a hajszálaiddal gyengéden, ugyanis ellenkező esetben töredezetté teheted őket. Ami az irányt illeti, az ujjaidat ne körkörösen, hanem függőleges irányba mozgasd, közepes erősségű nyomást gyakorolva. Ezzel növelheted a vérkeringést a fejtetődön, illetve stimulálhatod a hajszálak növekedését.

Így védekezhetsz a hajhullás ellen!

Ne mosd többször!

Felesleg több alkalommal is megmosnod a hajadat, majd leöblítened, ezzel csak pazarolsz. Kivételt képezhet az, ha azt észleled, hogy a sampon nem habosodott fel kellően, ebben az esetben ugyanis indokolt lehet a művelet megismétlése. Ellenben azt érdemes kipróbálnod, hogy hideg vízzel zárod a rituálét, ugyanis az alacsony hőmérséklet összehúzza a fejbőrt, a hajad pedig könnyed és fényes lesz.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük