Így nem gyűrődnek meg soha a bőröndben a ruhák: 4 hihetetlenül egyszerű trükk

Ha beveted ezeket a trükköket, a bőröndben is simák maradnak a ruháid.

pakolas borondbe
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gondosan kivasalod a ruháidat utazás előtt, szépen behajtogatod őket a bőröndbe, a szállodába érve viszont valahogy mégis gyűrött darabok fogadnak – ugye, neked is ismerős ez a helyzet?

Sokszor érezheted úgy, a becsomagolt ruhák saját életre keltek az út alatt, mert a gondos pakolás ellenére úgy néznek ki néhány óra után, mintha a szennyestartóból húztad volna elő őket. Ez pedig, akármennyire is szabadságon vagy nyaraláson van az ember, ugyanúgy bosszantó lehet – nem beszélve arról, amikor valaki üzleti okokból utazik. Szerencsére azonban van ez ellen a zavaró probléma ellen néhány jól bevált trükk azonkívül is, hogy mindenhová magaddal cipeld a vasalódat.

Így pakolj a bőröndbe a sima ruhákért

A legtöbben a hagyományos hajtogatós módszerre szavaznak, ám nem biztos, hogy ez a legjobb. Sokkal hatásosabb tud lenni, ha inkább felcsavarod a darabokat – nem véletlenül esküsznek erre az utazó bloggerek is. Az előkészületek ebben az esetben is úgy zajlanak, mint a hagyományos csomagolásnál: készítsd össze a ruháidat, és vasald ki őket! Aztán ha ezzel megvagy, fektesd le őket az ágyra, húzd ki simára az anyagot, majd az ujjakat hajtsd be középre! Ha kész, kezdd el őket feltekerni felülről úgy, hogy lehetőleg ne gyűrődjenek.

Miután minden darabot feltekertél, tedd őket rendezetten egymás mellé a bőröndbe ne túl lazán, de ne is túlzsúfolva. Ez a módszer a pamut egészruháknál és a felsőknél a leghatásosabb, de persze, a többinél is működik. És a legjobb, hogy így még több mindent tehetsz majd a csomagodba, hiszen kisebb helyet foglalnak majd a ruhák.

Hajtogatós módszer – kicsit másképp

Ha inkább a hagyományosabb megoldásra esküdnél, akkor is van pár apró trükk, ami segít abban, hogy szebb állapotban vedd majd elő a bőröndből a ruhákat. Ebben az esetben is vasalással kezdj, aztán óvatosan, rendezetten hajtogasd össze őket, és a különböző méreteket tedd egy-egy lezárható nejlontasakba. Például egybe a rövidujjúakat, egybe a hosszúkat, a ruhákat vagy a nadrágokat. Ha ez kész, kezdj becsomagolni úgy, hogy a legnagyobbal kezded, és a legkisebbel fejezed be. Az egyéb apróságokat, mondjuk a zoknikat, alsóneműket, ékszereket szintén tasakba tedd, hogy ne csúszhassanak szét, és ne gyűrjék össze a többi darabot.

A cikk az ajánló után folytatódik

Csomagold egymásba

Kevesen ismerik a csomagolós módszert, de a netezők szerint tényleg beválik. A lényege, hogy a kabátokkal, ingekkel és a nagyobb ruhákkal kezded, aztán lefekteted az egyiket, majd a másikat rá fejjel lefelé úgy, hogy a nyakrészük összeérjen, és a kézrészt is egymásra igazítod. Aztán jöhet így a többi is: a rövidujjúak, a nadrágok és az egyre kisebb darabok. Ha mindent összepakoltál, kezdd egymásba hajtogatni őket úgy, ahogy a videón is látod. Sokan kipróbálták, és a kommentelők szerint valóban működik is.

Töltsd ki a réseket

Bár fontos, hogy ne pakolj túl zsúfoltan, az is lényeges, hogy ne csúszhassanak szét a darabok a bőröndben, mert abban az esetben biztosan gyűröttek lesznek. Ezért az is jó megoldás lehet, ha a fenti megoldásokat vegyíted, és a szabadon maradt réseket összecsavart ruhákkal töltöd ki, hogy segítsenek mindennek a helyén maradni. Az extra kényeseket pedig a lehető legkevésbé hajtsd össze: mondjuk, egy rövid overallt a csomagod méretétől függően lehet, hogy hajtogatás nélkül is be tudsz tenni alulra.

És hogy mit tudsz tenni még a minél simább ruhákért? Szerezz be vagy készíts olyan spray-t, ami segít eltüntetni a gyűrődéseket, illetve ha odaértél a szállásra, minél hamarabb pakolj ki, és a kényes darabokat akaszd fel a szekrénybe! Ha pedig egy-egy ruha mégis ráncosabb lett a kelleténél, nyugodtan kérj a portán vasalót, hogy orvosold a problémát! A legtöbb helyen szívesen segítenek ebben.

Házi megoldások a leggyakoribb ruhagondokra

Nemcsak a gyűrődésekkel kell állandóan megküzdeni a ruhákon: a makacs dezodor- vagy alapozófolt, a kellemetlen szagok, a besárgult hónalj vagy a farmerra tapadt rágó is igen gyakori kellemetlenség. Szerencsére néhány házi praktikával ezeket is könnyen megoldhatod.

Ezt is szeretjük