Kicsi mell, pocak vagy nagy popsi? Ezekkel a fürdőruhákkal javíthatsz rajtuk
A strandon rafináltnak kell lenni, ha valaki elégedetlen az alakjával.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A fürdőruhaszezont egyesek nagyon várják, mások meg rettegnek tőle. Az igazság az, hogy mindenkinek vannak gyenge pontjai. Kétségtelenül nagyobb kihívás a fürdőruhába rejteni nem túl előnyös részeinket, de azért nem lehetetlen.

Legelőször is azt kell eldöntened, egyrészes vagy kétrészes fürdőruhát szeretnél-e viselni.

Így vásárolj fürdőruhát

Döntésed egyrészt attól függ, miben érzed jól magad, másrészt attól, mely testrészedet akarod kiemelni, illetve elrejteni. Ha nem szeretnéd mutogatni a hasadat, akkor az egyrészes fürdőruhát válaszd.

Sok egyrészes fürdőruhán van extra gumírozás a has környékén. Egy másik lehetőség a húzott, gyűrt anyag. Ez egyike annak a sokféle trükknek, amit bizonyos testrészek elfedésére találtak ki.

Ha szereted a hátadat, nézz olyan fazont, ami elöl jól takar, hátul viszont jól ki van vágva. Ha szép karcsú derekad van, vegyél fel bikinit. Ha szereted a bikinit, de a hasadra nem vagy túl büszke, próbáld ki a tankinit.

A tankini olyan kétrészes darab, ami egy bugyiból és kombinészerű felsőből áll, beépített melltartórésszel egy alsóneműszettre hasonlít. De választhatod a trikinit is, ami nagyon szexi, és karcsúsít is, ugyanakkor takarja a hasat.

Ha kétrészes fürdőruhát veszel, vegyél külön alsót és felsőt, ha lehetséges. Ez akkor jó, ha például felül szélesebb, alul meg vékonyabb vagy, mert így mindkét feledre azt a méretet tudod hordani, ami jobban simul az alakodra. És ez minden testalkatra vonatkozik. Ha nem tudsz külön alsót és felsőt venni, akkor legalább próbálj olyan felsőrészt választani, amelyet a lehető legtöbb módon tudsz az alakodhoz igazítani.

Keress olyan fürdőruhát, amibe merevítő van beledolgozva, vagy rugalmas alakformálóval van kibélelve. Ez akkor is jól tart, amikor a vízben fickándozol.

Ha kicsi a melled

A háromszög alakú felsőrész előnyös számodra, ha plusz kiemelést szeretnél, válassz olyat, amiben van tömés. A fodros felső is jó választás, mert kiemeli a mellkasi részt. Egyébként a felsőrészen lévő bármilyen dísz vagy minta azt a hatást kelti, mintha teltebbek lennének a vonalaid. Egyrészes és kétrészes variációt is találsz bőven.

Ha nagyok a melleid

Ha nagyobb melleid vannak, és kétrészeset szeretnél hordani, válassz olyat, amelynek erősebb a pántja, és jobban tart. A melltartófazonú bikinifelső például nagyon jó választás, ahogy a nyakpántos fazon is. Mindkettő előnyös, és jól tartja a melleidet. Ha egyrészes mellett döntesz, keress olyan pántot, ami biztosan jól tart.

Ha popsiban erős vagy

Nem eshetsz túlzásba a felsőrész hangsúlyozásában. Válassz olyan felsőrészt, ami magára vonja a figyelmet.

Ha külön alsót és felsőt veszel, a felsőn legyen széles a pánt, és legyen színes mintás, az alsó viszont lehet sötétebb színű, ami azért még jól illik a felsőhöz. Kereshetsz olyan egyrészest is, ami felül világosabb, alul pedig sötétebb színű. Kerüld viszont a fiús alsókat, mert ezek erősítik a feneket. A dekoltázs kiemelése is jó megoldás lehet arra, hogy más területekről elvond a figyelmet.

Ha rövid a lábad

Válassz olyan fürdőruhát, ami a csípőnél magasan van felvágva. A mély nyakkivágás és a függőleges csíkok is hosszítják az alakodat. Mindenképpen kerüld el a sortos fazont, mert még rövidebbnek tűnnek majd benne a lábaid.

Ha hosszú a felsőtested

A megoldás a vízszintes csíkozású fürdőruha. Vagy a kétrészes, ami úgymond kettészeli a felsőtestedet. Az egyrészesek közül olyat válassz, ami középen más színre vált, így ugyanezt a hatást éred el.

És a színfoltoktól, mintáktól se félj, mert ezek mind meggátolják, hogy az ember tekintete fel-le járjon rajtad, a csíkbikinit is érdemes kipróbálni, millióféle kapható belőle.

Ha vastag a derekad

Ha a derekad és a csípőd körülbelül ugyanolyan széles, hordj élénk színű kétrészest, ami egyértelműen szétválasztja felső- és alsótestedet. Az alsórész érjen csak a csípődig, ez fokozza a hosszító hatást, a csípővonalnál lévő bármilyen csokor, díszítés vagy kötés pedig segít megkülönböztetni a csípődet a derekadtól. Ha pedig egyrészest szeretnél, válassz olyat, amin van külön derékrész vagy legalább egy eltérő színű vízszintes csík, ami kiemeli a derékvonaladat.

Jill Martin: Öltözködés - Tantusz Könyvek

Az öltözködés olyan téma, amihez nagyon sok nőnek segítségre lenne szüksége, de nem tudja, kihez forduljon. Sok nő úgy érzi, nehezen igazodik el a divat világában. A pénztárca, a testalkat és a személyiség mind-mind fontos szerepet játszik a reggelente meghozandó döntésekben: „És ma mit vegyek fel?”

Miután elolvastad ezt a könyvet, a birtokában leszel egy-két olyan trükknek, ami lehetővé teszi, hogy stílusosan öltözködj. A könyv eligazít, hogy megismerd a tested és megtanuld, hogy mi illik hozzád, a lelki és a testalkatodhoz, és mitől leszel magabiztos.

Kiadja a Panem Kiadó.
Ára 3600 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.
Ezt is szeretjük