Minden francia nő ilyen frizurát akar az idén - Imádják a sikkes, nőies fazont
Bohém, mégis nőies, lágy esésű fazon a francia nők kedvence idén.

francia frizura cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A francia nők híresek stílusukról, egyszerűen a vérükben van a divat. Képesek úgy sikkesek lenni, hogy nem esnek túlzásba, szettjeik nem hatnak erőltetettnek, és a túlságosan kihívó ruhákat is kerülik. De nemcsak az összeállítások, hanem a frizurák terén is van mit tanulni tőlük.

Legnagyobb kedvenceik közé tartozik a csinos bobfrizura, és frufrus fazonokat is előszeretettel viselnek. Idén télen pedig egy lezser, mégis nőies, fiatalos eleganciát sugalló vágásra szavaznak közülük a legtöbben.

A francia nők kedvenc frizurája

David Mallett párizsi hajstylist és szalonvezető a Vogue-nak árulta el, hogy elegáns vendégkörének legnagyobb kedvence most a tépett, fokozatosra vágott, lágy hatású frizura, melyet általában tincsekben leomló, ritkított frufruval egészítenek ki. Az egyenes, szögletes bobok helyét átvették a lágyabb, természetesebb textúrák, a kifinomult, tökéletesre fésült stílust pedig a bohémabb hatások.

A fazon hullámos és egyenes hajból egyaránt remekül mutat, és nagy előnye, hogy nem igényel túl sok formázást reggelente: elég egy kicsit megigazgatni, beletúrni, esetleg egy kevés hajlakkal rögzíteni, és már kész is az enyhén kócos hatású, francia frizura.

A cikk az ajánló után folytatódik

A hossz persze változó, érdemes olyat választani, amivel a legkomfortosabban érzed magad, és olyat, ami passzol az arcformádhoz. Vállig érő, félhosszú és hosszú tincsekből is jól mutat a tépett, franciás vágás. Az azonban fontos, hogy ne legyen túl erősen ritkított, ettől ugyanis kevesebbnek tűnik a haj, és előnytelenné válhat a frizura.

A fodrász szerint fontos, hogy a frufru ne legyen túl élesre vágva, hanem természetesnek, lágynak hasson, és fokozatosan beleolvadjon az egész hajzuhatagba. Hozzátette, kétoldalt úgy kell eldolgozni, megritkítani, mintha csak egy rojtos farmernadrág aljáról lenne szó. Ennél a frizuránál ugyanis szerinte néha sokkal jobb a szabálytalanság. Ha viszont úgy érzed, a teljes homlokot takaró frufru nem neked való, a középen elválasztott curtain-, azaz függönyfrufru remek alternatíva lehet.

A franciás vágás jó választás ovális és szív alakú archoz, sőt azoknak is, akik magas homlokukról szeretnék elterelni a figyelmet. Kerek fejformához érdemes hosszabbra hagyni a hajat, hogy kiegyensúlyozza az arányokat, és csak enyhén tépett változatot kérni a fodrásztól.

Az biztos, hogy a francia hölgyek már most nem tudnak betelni ezzel a sikkes, bohém fazonnal, hamarosan pedig valószínűleg az egész világot meghódítja majd.

A francia bob, ami soha nem megy ki a divatból

Ha a rövidebb, örökké trendi frizurák híve vagy, nézz körül a következő vágások között, mert egy ilyen sikkes francia bobbal soha nem lőhetsz mellé. Nem megy ki a divatból, és gyönyörűen keretezi az arcot.

Ezt is szeretjük