Fizetésemelést akarsz? Így öltözködj a munkahelyeden
Bármilyen meglepő, a külsőd is sokat nyom a latban, ha fizetésemelésre pályázol.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahhoz, hogy egy adott cég hierarchiájában simán és zökkenőmentesen juthass feljebb, ismerni kell a cég stílusbeli elvárásait. Ha fizetésemelésre is pályázol, akkor így öltözködj!

Laza munkahelyi viselet

Az üzleti életben is van úgynevezett laza viselet, amely viszonylag nagy szabadságot enged meg az egyéni stílus terén, és sokkal kevésbé konzervatív. A hagyományos kosztüm helyett tehát viselhetsz nadrágot, blúzt, szoknyát, ruhát, ami tetszik. Ettől sokkal kényelmesebben érzed magad, ráadásul az egyéniségedet is beleviheted az öltözékedbe. Persze, a cipőről se feledkezz meg: a lapos sarkú mindig sikkes és egyben kényelmes viselet.

Amellett, hogy kényelmes darabokat viselhetsz nap mint nap, a laza üzleties viselet az eleganciára is módot ad. Egy kendő, egy fülbevaló vagy egy pár szép szandál teljesen átalakíthatja a külsődet, sokkal magabiztosabbá varázsolhat.

Öltözködj alkalomhoz illően!

Egy szépen szabott, sötét, vékonyabb anyagú farmer bármikor elmegy laza munkahelyi viseletnek. Viselj hozzá egy csinos kis blúzt vagy pulcsit. Ha mindennap laza viseletben mész munkába, végy magadnak jó néhány minőségi farmernadrágot, blúzt, illetve kardigánt vagy pulcsit. Ezekkel az alapruhadarabokkal a szekrényedben a munkahelyeden is mindig divatos lehetsz.

Egy jó kis pulcsi gyönyörű kendővel vagy elegáns övvel és farmerrel nemcsak a munkahelyeden vonzza oda a tekinteteket, de az esti programhoz is kiválóan alkalmas. Ha farmerben és laza öltözékben mész munkába, mindenképpen gondoskodj egy csinos női táskáról is, amiben minden elfér.

A legtöbb olyan cégnél, ahol megengedett a laza öltözködés, azért van egy-két szabály. Még ha azt mondják is, bármit felvehetsz, mindig öltözködj illendően. Kövesd a kollégáidat. Legtöbbször a főnökeid öltözéke szabja meg a határt. Mindig jobb kicsit formálisabban, mint kicsit lazábban öltözködni.

Tiszta, ápolt külső

Ha azon nők közé tartozol, akik mindig divatosak akarnak lenni, számodra a formális munkahelyi viselet azt is jelenti, hogy a külsőd kifogástalan és ápolt. Ennek az eléréséhez a következő lépéseket kell megtenned.

Figyelj oda, hogy minden egyes ruhadarab harmonizáljon az összes többivel. Ha csak úgy találomra választasz táskát, cipőt és blúzt a kosztümhöz, külsőd zilált és rendezetlen lesz. A kabáttól a cipőn át a kendőig mindennek passzolnia kell egymáshoz. Legyen a táskád és a kabátod is éppoly elegáns és tiszta, mint te magad. Nem mindegy, milyen benyomást gyakorolsz a környezetedre, amikor belépsz valahová vagy távozol onnan. Nincs annál rosszabb, mint amikor egy nő csinos kosztümben jár, de a kabátja slampos.

Általános érvényű szabályok

Akármiben mész is munkába, legyen tökéletes állapotban. Se gyűrődés, se szakadás ne legyen rajta. Ha van egy halásznadrágod, amiről nem tudod biztosan, felveheted-e, vasald ki. Ha patyolattiszta és vasalt, akkor elfogadhatatlanból talán elfogadhatóvá válik. Ha az egyik ruhadarabod kissé merész, a másik legyen nagyon visszafogott.

Egy ujjatlan blúzhoz például sima vonalú, egyszerű szoknyát vegyél fel. Kerüld a mély dekoltázst és minden egyebet, ami túl kihívó. Az átlátszó vagy lenge anyagból készült felsőrész illetlen viselet, kivéve, ha kombinét vagy ujjatlan topot veszel fel alá. És ha már felteszed magadnak a kérdést: - Túl mély ez a kivágás?, akkor biztosan az.

Cikkünk megírásában Jill Martin és Pierre A. Lehu Öltözködés című könyve alapján készült, mely a Panem Kiadó gondozásában jelent meg.

Te mennyi ideig állsz reggelente a szekrény előtt?

Ezt is szeretjük