5 filléres bőrszépítő, amiről könnyű megfeledkezni
Nem kell mindig kaviár. Kis túlzással igaz ez a bőrápolásra is. Néha az egyszerű trükkök a leghatékonyabbak.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amire minden nő vágyik, az a szép, sima arc - lehetőleg minél tovább. A bőr a test minden más jelzésénél jobban tükrözi a fiatalságot és az egészséget. Sok nő önértékelése is ezen nyugszik.

Amikor a tükörben felfedezik az első ráncokat, az a nők életének nem éppen legboldogabb pillanatai közé tartozik.

Pedig ez a pillanat nem csak az egyéni genetikai adottságoktól függ. Egy nőnek saját magának is sok minden van a kezében. A pozitív hozzáállás, az egészséges életstílus és nem utolsósorban a folytonos szépségápolás mértékadó tényező, hogy minél tovább maradj fiatal, és annak is nézz ki. A biológiai folyamatokat nem tudod feltartóztatni, de késleltetheted őket.

Tulajdonképpen miért ráncosodunk?

Ezt a kérdést bizonyára sokan felteszik maguknak. A biológiai vagy természetes öregedési folyamat már a 25. életévben megkezdődik. Először általában mimikai ráncok keletkeznek.

Az állandóan visszatérő mozdulatok, melyeket az arc bizonyos részei gyakorolnak rájuk, lassanként kifárasztják az elasztikus rostokat.

A kötőszövet kollagénrostjai is megkeményednek, és jelentős mértékben veszítenek erejükből és vízraktározó képességükből. Minél szárazabb a bőr, annál kevésbé tűnik rugalmasnak és simának. Mindezek mellett a hám veszít regenerálódó képességéből. Ez a folyamat meg nem állítható, de lassítható. Olykor olcsó módszerekkel.

Bőrradírral a puhaságért

Ha a bőr fáradtnak és fakónak tűnik, mintha szürke fátyol borítaná, akkor egy bőrradír hozza meg a tisztító sikert. Az elhalt szarupikkelyek a bőr felületéről a finom szemcsék és szaruoldó anyagok segítségével lágyan ledörzsölődnek.

Az arcradírozásra minden bőrtípusnak szüksége van, hiszen a száraz bőr ugyanúgy 28 naponként újul meg, mint a zsíros. Házilag is készíthetsz bőrradírt. Fontos azonban, hogy már arclemosóval megtisztított bőrre használd.

Keverj össze őrölt mandulát joghurttal, majd körkörös mozdulatokkal radírozd át a bőrt. Utána hagyd fent egy kicsit a keveréket. Ezt minden bőrtípusra használhatod.

Gyümölcssavak

A ránctalanító termékekben hatóanyagként általában gyümölcssavak vagy AHA-savak - alfa-hidroxisavak - találhatóak. Ezek természetes savak, például cukornádból, tejből, almából vagy citromból kivonva, melyek hatására a bőr lehámlik. Nagyobb mennyiségben adagolva erősíthetik a véredényeket és a kötőszövetet. Egy-egy AHA-kezelés azonban sokba kerülhet.

Ha nincs kedved ezreket kiadni, körülbelül háromszáz forintból megoldhatod, igaz, a kíméletesebb verziót. Reszelj le egy almát, keverd össze joghurttal, majd vidd fel a megtisztított arcra. Az almában található savak lehámlasztják a bőr felső rétegét, így az friss és sima lesz. A joghurt nyugtató hatással van a bőrre. Ne hagyd fent a pakolást tíz percnél tovább.

Stresszmentesen

A vonzó külső elválaszthatatlan a stabil lelkiállapottól. Tény az is, hogy a bőr állapota nagymértékben függ a lelki tényezőktől. A stressz kifejezetten szépséggyilkos, mely még alvás közben is üldözhet. A belső egyensúly megszilárdításához és az arany középút megtalálásához fontos, hogy először is képes legyél valamire: kikapcsolni és ellazulni. Az ellazulás ránctalanít. A feszültség, a gond és a bosszúság ellenben beférkőzik a bőröd alá.

Az arcra a gondterheltség ráncai költöznek. A kozmetikumok pedig nem sokat használnak ellenük. A léleknek tökéletes nyugalomra van szüksége! Ezért éppen a legnehezebb életszakaszokban fontos, hogy megtanulj helyesen lazítani. Ezt olyan jól bevált, ősrégi meditációs és ellazulási technikákkal érheted el, mint a jóga vagy a taj-chi.

Instagram vs. valóság - A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

A legolcsóbb szépítő

Az alvás a legjobb szépítőszer. Aki folyamatosan túl kevéshez jut belőle, vagy alvászavarokkal küzd, az felgyorsítja bőre öregedését. Főleg a mély alvás fázisa nagyon fontos. Ahogy a teljes szervezetnek, úgy a bőrnek is - mint a legnagyobb szervnek - szüksége van pihenésre. Az éjszakának ebben a szakaszában simulnak ki a vonások, tágulnak ki a pórusok. A bőr mélyeket lélegzik.

A sejtek új energiával töltődnek fel, és beindítják a javítási folyamatokat. Hogy mennyi alvásra van szükség, az egyénenként változó. Ugyanakkor azt az alvási mennyiséget, melyet belső órád határoz meg, egyszerűen kihasználhatod a szépség érdekében. A szakemberek nagy része egyetért abban, hogy a hét és fél óra az ideális.
 

Cikkünk a Ráncok nélkül című könyv segítségével készült.

Tanácsadó könyv a fiatalság és a szépség megőrzésére a legjobb ötletekkel: hogyan kölcsönözhetsz arcodnak új frissességet, hogyan tüntetheted el a kisebb szépséghibákat, mint a pattanás vagy a kellemetlen pihék, és hogyan védekezhetsz a korai ráncok ellen. Bővebben megismerheted a kozmetikusok által alkalmazott modern fiatalító módszereket. Olvashatsz arctornáról, hatékony masszázsokról és shiatzu-technikáról, lépésről lépésre. Megismerheted a legújabb, kozmetikusok által alkalmazott fiatalító technikákat.

Kiadja a Holló és Társa.
Ára 1790 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.
Ezt is szeretjük