Valóban feszesebb marad a mell, ha nem hordunk melltartót? A fehérneműboltos megmondja

Sok nőt foglalkoztat a kérdés.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A jó melltartót megtalálni nem egyszerű feladat, de ha megvan a tökéletes darab, akkor az szép dekoltázst csinál, alátámasztja és megtartja a mellet, nem kényelmetlen, nem tűnik fel a ruha alatt.

Ugyanakkor sok nőben felvetődik a kérdés, hogy vajon az állandó viselése nem gyengíti-e meg a tartószerkezetet, és kezd lógni a mell tőle.

Lógni fog-e a mell a melltartóviseléstől?

A mell sajnos nem marad örökké feszes, nincsenek izmok, csak zsírszövet, mirigyek, és az egészet bőr tartja, nem pedig az izom. De ronthat-e a helyzeten az, ha állandóan melltartót visel valaki? A kérdést Kelemen Magdinak tettük fel, a Léna Fehérnemű tulajdonosának, aki immár 30 éve segít a nőknek a tökéletes melltartó megtalálásában, így aztán van tapasztalata.

- Mítosz, hogy a melltartóviselés gyengítené a mellet. A mellet tartó szalagok nem ettől, hanem a kortól, a szüléstől, illetve a szoptatástól fáradnak el és lesznek rugalmatlanok. Sajnos a gravitáció ellen nincs mit tenni, az évek múlásával a mell meg fog ereszkedni. A folyamatot azonban nem gyorsítja a melltartó állandó hordása sem, hiszen itt nincsenek izmok, amelyek ellustulhatnak. Sajnos nem is javít a helyzeten. A megereszkedett melleken csak a plasztikai sebész segíthet.

Ha különleges darabokra vágysz, keresd fel a Léna Fehérnemű és divatáru üzletet, ahol a nagy méretekben is gazdag választékkal várnak:
Cím:1139 Budapest, Teve utca 12-14.
Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 10-18 óra, szombaton 9-12 óra
Telefonszám: +36 1 320 3395
Az üzletben szakértői segítséget is kapsz a pontos méreted meghatározásához és a megfelelő melltartótípus kiválasztásához.
 

Fürdőruha alakra szabva

Ha jól választod meg a fürdőruha fazonját és mintáit, akkor karcsúbbnak tűnhetsz a strandon.

A szakértő azt is elmondta, hogy mik a legnagyobb hibák a melltartóvásárlásnál, ami miatt sok nő úgy érzi, hogy semelyik melltartófazon nem jó neki.

- Sok nő a push up hatás kedvéért egy számmal kisebbet vásárol a szükségesnél, így a mell felfelé tolódik, hiszen nem fér el. Sportoláshoz kevesen vesznek külön melltartót, ami szintén nagy hiba. Vásárlásnál mindig a legkülső kapocsnál kell összekötni a melltartót, az ugyanis nyúlni fog, és így lesz hova.

Mindig azt javaslom a vásárlóimnak, hogy próbáljanak fel 10-15 melltartót, mindenféle fazont, ugyanis nem a méreten, hanem a szabásán múlik, hogy jó lesz-e valakire.

Fedezd fel a Dove Önbizalom Programját

A magabiztosság formálható. Ismerd meg a Dove Önbizalom Programját és mondj nemet a közösségi média káros szépségápolási tanácsaira. Útmutatónk támogatja a szülőket abban, hogy segítsék gyermekeiknek kiszűrni a hírfolyamaikon megjelenő ártalmas tippeket. Hiszünk abban, hogy a magabiztosság elérésével a tinédzserek képesek maximálisan kibontakoztatni képességeiket a mindennapokban.

Promóció

Ezt is szeretjük