Újra hófehér lesz a beszürkült, koszos vászoncipő ezzel a trükkel - Néhány óra alatt mintha újjávarázsolták volna
Filléres és egyszerű trükktől ragyog majd újra fehéren a régi, piszkos cipő.

feher cipo
beauty and style
Top olvasott cikkek

A halvány árnyalatú darabok igazi nyári hangulatot csempésznek az öltözködésbe, nem forrósodnak fel annyira a napsütésben, ráadásul sokszor olyan szépek, hogy lehetetlen ellenállni nekik az üzletekben.

Van viszont egy óriási nagy hátrányuk: gyakran már az első viselés során koszosak lesznek, mert minden apró folt meglátszik rajtuk. A cipőkre pedig ez még inkább igaz.

Így lesz újra fehér a koszos cipő

Szinte nincs olyan nő, akinek ne lenne egy fehér vászon- vagy sportcipellője, ami egy idő után beszürkült, koszossá vált. Ezeknek a daraboknak ilyenkor nem elég a mosógép vagy egy kis mosószer, mert a foltok gyakran annyira makacsak, hogy sehogy nem akarnak kijönni. Nem kell azonban újat venned ahhoz, hogy ismét hófehér topánban tündökölhess az utcán. Elég, ha bevetsz egy hasznos kis házi trükköt a piszkos cipők ellen. Ehhez nem is lesz szükséged másra, csupán vízre, mosószerre, kefére, fogkefére és egy adag szódabikarbónára

Először ütögesd össze egy kicsit erősebben a cipők talpát, hogy megszabadulj a rárakódott portól és a kosz egy részétől. Aztán fogj egy tiszta kefét, és dörzsöld át alaposan, szárazon. Ezután tegyél egy kis tálba vizet, szórj bele fehérítő hatású mosószert és szódabikarbónát nagyjából egyenlő arányban, úgy, hogy aztán hígabb pasztává tudd keverni az egészet. Ha ezzel megvagy, kezdd el a sikálást.

A cikk az ajánló után folytatódik

Első körben a cipő gumirészét tisztítsd meg erősebb dörzsöléssel, majd, ha elkészültél, az egészet súrold át. Hagyd tíz percre állni, hogy jobban hasson a fehérítő keverék, aztán pedig tedd a kádba a lábbeliket, és zuhanyozd ki belőlük alaposan a pasztát langyos vízzel. Ha kész, tedd ki a napra száradni, és néhány óra múlva már láthatod is, milyen gyönyörű hófehér lett.

Életmentő farmertrükkök

Nemcsak a cipő, de a farmer is könnyen koszos lehet, elhasználódhat. A következő házi trükkök a leggyakoribb nadrágproblémákra nyújtanak egyszerű megoldást. Ezekkel sokáig újnak tűnik majd a kedvenc darabod.

Ezt is szeretjük