Ezt viseld az állásinterjún: sikert és magabiztosságot sugall
Bár nem az öltözéked miatt vesznek fel, a kinézeted nagyban hozzájárul a rólad kialakult képhez.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az összeszedett emberek azt a benyomást keltik másokban, hogy uralják a helyzetet, és nagyon jól tudják, mit csinálnak.

Ha összeszedettnek tűnsz, megnő az önbizalmad, ez pedig sikeresebbé teszi a munkádat. Logikus, ugye?

Mindezt a Careerbuilder.com által nemrégiben végzett kutatás is alátámasztja: a megkérdezett munkáltatók 41%-a állítja, hogy sokkal szívesebben lépteti elő azt, aki kifogástalanul öltözködik. Ebből könnyű kikövetkeztetni, hogy mit vegyél fel, ha állásinterjúra készülsz.

Business look

Az üzleti-hivatali szférában sokféle öltözék megengedett és elfogadott, de ahhoz, hogy egy adott cég hierarchiájában simán és zökkenőmentesen juthass feljebb, illetve, hogy megkönnyítsd a saját utadat, ismerned kell a cég stílusbeli elvárásait.

Laza munkahelyi viselet

Az üzleti életben is van úgynevezett laza viselet, amely viszonylag nagy szabadságot enged meg az egyéni stílus terén, és sokkal kevésbé konzervatív. A hagyományos kosztüm helyett tehát viselhetsz nadrágot, blúzt, szoknyát, ruhát, ami tetszik. Ettől sokkal kényelmesebben érzed magad, ráadásul az egyéniségedet is beleviheted az öltözékedbe.

Állásinterjúra, hacsak nem felsővezetőt keresnek, ez a legjobb választás. Nem tűnsz túl szigorúnak, de profizmust sugárzol magadról. Egy kutatás szerint a legjobb szín, amit választhatsz, a lila és a sötétkék, de egy fehér blúzzal sem lőhetsz mellé. A fekete túl komor, inkább kerüld.

Néhány tanács

A kiegészítőid legyenek visszafogottak, nem az állásinterjún kell felvonultatni a legmenőbb fülbevalókat, de egy szép nyaklánc nyerő lehet. A cipő legyen elegáns és visszafogott, de nem árt, ha van egy kis sarka.

A szoknya mindig érjen minimum térdig, a nadrág pedig legyen hosszú, akkor is, ha nyáron mész interjúra.

A táskád akkora legyen, hogy illedelmesen le tudd magad mellé tenni. A legjobb tanács, amit követhetsz, hogy a táskád és a cipőd színe egyezzen meg, és ez a szín jelenjen meg még valahol az öltözékeden, fülbevaló vagy öv formájában. Ezzel egységet teremtesz és összeszedettséget sugallsz.

A hajadat lehetőleg fogd össze copfba vagy kontyba, esetleg egy pánttal fogd hátra. A parfümöd ne legyen tolakodó, sőt, az sem baj, ha nem használsz ilyet az állásinterjún. Sminkelni mindenképpen érdemes, de csak annyira, amennyire máskor is szoktál, ne ilyenkor próbálj ki új szemfestési technikákat.

Jó néhány nő beleesik abba a hibába, hogy kicsit többet mutat magából az állásinterjún, mint kellene. Egyrészt nem tudható előre, hogy férfi vezeti-e a felvételt, ahogy az sem, hogy hatással vannak-e rá a női bájak. Egy másik hátulütője a dolognak, hogy akit a külseje alapján vesznek fel, az benne is marad abban a kategóriában, amibe az elején tették.

Ezt is szeretjük