Csak egyetlen dolgot változtattak, mégis teljesen átalakultak: 8 előtte-utána fotó a frizura erejéről
Egy jól megválasztott frizura csodát tud tenni a kinézettel.

GettyImages-529959675
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A frizura amellett, hogy az egyén ízlését is tükrözi, nagyon sokat számít a kinézetben, teljesen át tudja alakítani az arcformát - nyújtja, tömöríti, keskenyíti vagy éppen szélesíti.

Ezenkívül úgy tartják, hogy korosztályok szerint is változhat, kinek milyen fazon áll a legjobban. Az idősödés során észrevehető egyfajta mintázat, amit szinte mindenki követ. A korral egyre rövidebb frizurákat választanak az emberek, mely egyfajta komolyságot is tükröz, de természetesebben kezelni is könnyebb.

Előtte-utána hajak

Nincsen kőbe vésett szabálya a frizuráknak, az egyén ízlése és jó közérzete a legfontosabb szempont, ettől függetlenül érdemes lehet meghallgatni a fodrász esetleges ellenvéleményét is. A rövid, félhosszú és hosszú, egyenes, göndör vagy hullámos haj is nagyon jól mutathat bárkin, de a hajfestés is gyönyörű eredményt hozhat.

A képen látható nőnek nagyon jól áll ez az egyszerű fazonváltás, hogy hosszú haja helyett most már vállig érő frizurát hord. A hullámok optikailag dúsítják az egyébként lelapuló, vékony szálú haját.

Az idős nő megelégelte, hogy elfedje természetes ősz hajszínét, és nagyon elégedett az eredménnyel. A váltásnak köszönhetően kevésbé töredezik a haja, dúsabbá és fényesebbé is vált.

A szálkás végű, kócosnak tűnő hajból egy csapásra selymes fényű, puha hajkorona varázsolható a fodrászatokban elérhető különböző mélytápláló kezelések hatására. Az eredmény magáért beszél.

Az egyszínű barnában nagyon jól mutat néhány napszítta szőke tincs, melír, aranyos csillogást biztosítanak, feldobják a frizurát. A nagy hullámok légiesebbé teszik a hajat, és enyhén nyújtják az arcformát is.

Időnként mindenkinek jót tesz egy frissítő hajvágás, ami megszabadít a töredező hajvégektől, elősegíti a fejbőr szellőzését, és a hajnövekedést is serkenti. A képen látható hölgy jó pár évet fiatalodott a hajvágásnak köszönhetően, és a szőke tincsek is kiemelik szép, mélybarna szemét.

A porcelánfehér bőrhöz akár a szőkésbarna, akár a sötétebb barna szín is passzol. Utóbbi elegánsabb megjelenést kölcsönöz a viselőjének, a képen látható nő arcformájához ideális ez a hosszú frufru. 

A merész vöröses szín harmonikusan mutat a feketével vagy a sötétbarnával. Minél sötétebb az árnyalata, annál jobban beleolvad. A képen látható nő haja már teljesen lelapult, de a bohém hullámok segítségével megemelték a hajtöveknél, és a festésnek hála átalakult az új frizurája miatt.

Sokan vannak úgy vele, hogy már megunták a kinézetüket, de még nem szeretnének drasztikusan változtatni. Nekik tökéletes megoldás a melír, ami után, ha tetszik a szín, akár teljesen szőkére is lehet váltani. A hatás nem marad el, a képen látható módon fiatalosabbá, üdévé teszi a kinézetet ez a világos szín.

A cikk az ajánló után folytatódik

10 rövid frizura, ami 50 felett nagyon jó választás

Olyan sikkes, csinos és elegáns rövid frizurákat gyűjtöttünk össze, amik tökéletesek ötven év felett. Akár ősz hajból is remekül mutatnak.

(Cikken belüli képek forrása: Instagram, borító- és ajánlókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük