5 tipikus divatbaki
Amit soha ne kövess el!
Az ember szeret divatosan öltözködni, azonban csínján kell bánni a trend diktálta szabályokkal, hiszen nevetségessé is válhatunk.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A ruha igenis teszi az embert, hiszen rengeteg dolgot elárul viselőjéről az, hogy épp mi van rajta. A stílus és a divat azonban nem egyezik, és a divat majmolása, gondolkodás nélküli követése néha bizony megmosolyogtató, hiszen nem áll jól minden mindenkinek.

Összegyűjtöttünk 5 divatbakit, melyek elkerülése érdekében érdemes megfogadni a jótanácsokat. Néhány az aktuális trendre vonatkozik, néhány pedig örökérvényű.

Skinny farmer

A fenti hivatalos szakszó arra utal, hogy olyan szűk farmerről van szó, ami szinte bőrként tapad az emberre. A divat ezen vadhajtása nem igazán érthető, hiszen ez a fazon az, ami senkinek nem áll jól. Ha valaki vékony, akkor méginkább piszkafa lesz benne, egy méretesebb hátsó pedig botrányosan szétfeszíti a szűkecske farmert. A rövid lábakról már nem is beszélve, hiszen szemre 20 centit vág le a lábból. Bár a sztárok előszeretettel hordják kis tunikával, ez a viselet egyáltalán nem nőies, inkább nevetséges. Ha edzőcipő lóg ki alóla csónakként, az már inkább botrányos.

A kivillanó fehérnemű

Kevés ízléstelenebb dolog van, mint a kivillanó fehérnemű. Sokszor látni hát nélküli ruháknál szinte a melltartó egészét. Hiába szép elől a ruha, ha hátul ilyen a látvány. A melltartónak csupán a pántját villantsd ki, ha nagyon muszáj, de akkor is passzoljon a ruha színéhez.
Bizony akkor is látszódhat a fehérnemű, ha nincs szem előtt. Ha szűk nadrágot viselsz, akkor vegyél alá tangát. Ha pedig a vászonnadrágod fehér, győződj meg róla, hogy a bugyid nem üt át rajta.

A kiegészítők harmóniája

A táskát és a cipőt nem szabadna másodlagosnak tekinteni, hiszen voltaképpen ezek határozzák meg, hogy az öltözék egésze hogyan hat. Ha egy sima fehér pólóhoz és farmerhez magassarkút veszel, és a karodra szép táskát akasztasz, máris nőies vagy. Ha az edzőcipő és a sporttáska mellett döntesz, akkor iskoláslánynak is nézhetnek.

A híres Kelly-táska

Ennek ellenére kevesen szentelnek elég figyelmet annak, hogy a táska és a cipő színe, stílusa harmonizáljon egymással és az öltözékkel. Sokszor látni hátizsákot szoknyával, pedig nem szabadna. Ha valaki nőies akar lenni, akkor legyen az a cipősarkáig, és ez ne merüljön ki egy szoknya viselésében.

Az ékszerek, a bizsuk, a szemüveg szintén nem elhanyagolható részei az öltözködésnek. Ne legyen belőlük túl sok, mert nem vagy karácsonyfa.

Vajon mit kínál az idei divat azoknak, akik fogyókúra nélkül szeretnének vékonyabbnak látszani? Karcsúsító tippek »

Mértékkel!

Ha egymásra pakolsz trendi cuccokat, még nem leszel divatos, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy illenek egymáshoz a ruhák. Ékes példa erre a valamilyen rejtélyes okból stílusikonnak kikiáltott Sienna Miller, valamint Paris Hilton.

Miniszoknya

20-on felül már nem igazán ajánlott, bár most boldog-boldogtalan hordja. Csak és kizárólag tökéletes és narancsbőrmentes combokra szabadna felvenni, mégis mindenki viseli. Ha nincs olyan lábad, mint egy modellnek, akkor inkább ne viselj minit. 25-ön felül pedig tilos, hiszen nem vagyunk óvodások. Arról nem is beszélve, hogy folyton arra kell figyelni, hogy a bugyi ki ne villanjon.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük