Karcsúbb derék, homokóra alak pillanatok alatt
Pillanatok alatt nőies derekat varázsolhatsz magadnak a következő öltözködési tipekkel.

Dia

 	Szupernőies, retró fazonok  	Sportos és teltkarcsú alkatú nők számára egyaránt ideálisak a most divatos, negyvenes éveket idéző ruhafazonok, különösen, ha a nőies, formás alak elérése, illetve a derékkarcsúsítás a cél. Az enyhén puffos ujjaktól és a csípőkerekítő szabásvonaltól már eleve keskenyebbnek tűnik a derékvonal, amit még íveltebbé varázsolhat a látványos szűkítés és derékpassz.

Szupernőies, retró fazonok

Sportos és teltkarcsú alkatú nők számára egyaránt ideálisak a most divatos, negyvenes éveket idéző ruhafazonok, különösen, ha a nőies, formás alak elérése, illetve a derékkarcsúsítás a cél. Az enyhén puffos ujjaktól és a csípőkerekítő szabásvonaltól már eleve keskenyebbnek tűnik a derékvonal, amit még íveltebbé varázsolhat a látványos szűkítés és derékpassz.

Dia

 	Peplum  	Gyakori alkati probléma, hogy a hangsúlytalan, fiús csípő egybemosódik a derékvonallal, amit a pluszkilók tetézhetnek, ha teltebbé válik a derékív. Ilyenkor érdemes a testalkatodnak megfelelően áttolni az arányokat egy kézenfekvő öltözködési trükkel. A peplumfazon most nagyon divatos, blézereknél, szoknyáknál és kabátoknál is bevetették a tervezők a negyvenes évekből átvett szoknyarátétes szabást. Hogy miért jó? A fodrok nőiesebbé, kerekebbé varázsolják a csípőt, mely a derékszabással együtt tagoltabbá teszi és karcsúsítja a sziluettet.

Peplum

Gyakori alkati probléma, hogy a hangsúlytalan, fiús csípő egybemosódik a derékvonallal, amit a pluszkilók tetézhetnek, ha teltebbé válik a derékív. Ilyenkor érdemes a testalkatodnak megfelelően áttolni az arányokat egy kézenfekvő öltözködési trükkel. A peplumfazon most nagyon divatos, blézereknél, szoknyáknál és kabátoknál is bevetették a tervezők a negyvenes évekből átvett szoknyarátétes szabást. Hogy miért jó? A fodrok nőiesebbé, kerekebbé varázsolják a csípőt, mely a derékszabással együtt tagoltabbá teszi és karcsúsítja a sziluettet.

Dia

 	Karcsúsító kabátok széles csípőre  	A szoknyás kabátfazonok szinte kihagyhatatlanok a körte alkatúak számára, ha keskenyebb csípőt és hangsúlyosabb derekat szeretnének. A derékszabásból induló trükkös ráncolások a csípőkerületből, a szűkítés és a vastag öv pedig a derékbőségből farag le pár centit. A homokóraarányok eléréséhez még hatásosabb, ha a csapott vállakat puffos vagy ráncolt szabással szélesíted.

Karcsúsító kabátok széles csípőre

A szoknyás kabátfazonok szinte kihagyhatatlanok a körte alkatúak számára, ha keskenyebb csípőt és hangsúlyosabb derekat szeretnének. A derékszabásból induló trükkös ráncolások a csípőkerületből, a szűkítés és a vastag öv pedig a derékbőségből farag le pár centit. A homokóraarányok eléréséhez még hatásosabb, ha a csapott vállakat puffos vagy ráncolt szabással szélesíted.

Dia

 	Tulipánfazonú ruhák  	Teltkarcsú homokóra típusoknak és sportos tégla alkatúaknak is roppant előnyösek a vállhangsúlyos, tulipánfazonú ruhák, melyek egyensúlyba hozzák az arányokat és látványosan karcsúsítják a derékvonalat. 

Tulipánfazonú ruhák

Teltkarcsú homokóra típusoknak és sportos tégla alkatúaknak is roppant előnyösek a vállhangsúlyos, tulipánfazonú ruhák, melyek egyensúlyba hozzák az arányokat és látványosan karcsúsítják a derékvonalat. 

Dia

 	Jótékony átlapolt szabás  	A széles csípőjű körte típusok is bátran bevethetik az átlapolt ruhaszabást, mely jótékony redőkkel slankítja az alsó fertályt, megnyújtja az alakot, illetve keskenyebbé varázsolja a derekat. A homokóráknak szintén remekül áll ez a fazon, mert kihangsúlyozza az arányos, nőies formákat.

Jótékony átlapolt szabás

A széles csípőjű körte típusok is bátran bevethetik az átlapolt ruhaszabást, mely jótékony redőkkel slankítja az alsó fertályt, megnyújtja az alakot, illetve keskenyebbé varázsolja a derekat. A homokóráknak szintén remekül áll ez a fazon, mert kihangsúlyozza az arányos, nőies formákat.

Dia

 	Trükközz blézerrel!  	Egy jól szabott blézerrel szintén könnyedén és egyszerűen trükközhetsz, ha látványos derékívre vagy karcsúbb sziluettre vágysz. A kétsoros gombolású, illetve az enyhén emelt vállú, szűkített fazonú változatokkal formás homokóra alakot varázsolhatsz magadnak. Ha nincs rajtad jelentős súlyfelesleg, viseld magas derekú nadrággal a slankító blézeredet.

Trükközz blézerrel!

Egy jól szabott blézerrel szintén könnyedén és egyszerűen trükközhetsz, ha látványos derékívre vagy karcsúbb sziluettre vágysz. A kétsoros gombolású, illetve az enyhén emelt vállú, szűkített fazonú változatokkal formás homokóra alakot varázsolhatsz magadnak. Ha nincs rajtad jelentős súlyfelesleg, viseld magas derekú nadrággal a slankító blézeredet.

Dia

 	Kis csalás, látványos eredmény  	Ha inkább tömbszerű, mint ívelt a derekad, hiába nincs rajtad súlyfelesleg, nem lesz mutatós rajtad a szűk ruha. Szerencsére most nagyon divatosak a hatvanas éveket idéző geometrikus minták, melyek kontrasztos sávokkal csalnak le pár centit a derekadból. A tyúklábminta alapvetően szélesít, de ha oldalt fekete a ruhád, karcsúbbnak fog tűnni az alakod. A peplumfazon szintén besegíthet, hogy nőiesebb, formásabb legyen a sziluetted.

Kis csalás, látványos eredmény

Ha inkább tömbszerű, mint ívelt a derekad, hiába nincs rajtad súlyfelesleg, nem lesz mutatós rajtad a szűk ruha. Szerencsére most nagyon divatosak a hatvanas éveket idéző geometrikus minták, melyek kontrasztos sávokkal csalnak le pár centit a derekadból. A tyúklábminta alapvetően szélesít, de ha oldalt fekete a ruhád, karcsúbbnak fog tűnni az alakod. A peplumfazon szintén besegíthet, hogy nőiesebb, formásabb legyen a sziluetted.

Dia

 	Körtéből homokóra  	A körte típusokat általában vékony derék jellemzi, ám széles alsó fertályuk miatt nem érvényesül a karcsúságuk. Az arányok kiegyenlítésére tökéletesen alkalmasak a derékban szűkített, szögletes dekoltázsú, csípőben ráncolt ruhák, melyeknek hangsúlyos a vállrésze.

Körtéből homokóra

A körte típusokat általában vékony derék jellemzi, ám széles alsó fertályuk miatt nem érvényesül a karcsúságuk. Az arányok kiegyenlítésére tökéletesen alkalmasak a derékban szűkített, szögletes dekoltázsú, csípőben ráncolt ruhák, melyeknek hangsúlyos a vállrésze.

Dia

 	Karcsúsító kötött ruhák  	A kötött ruhák kényelmesek, melegek és praktikusak ősszel, ám mindenki retteg tőlük, mert vastag anyaguknak köszönhetően, kövérítő hatással bírnak. Ez viszont nem minden esetben igaz, hiszen a fazontól is függ, hogy mennyire szélesítenek vagy karcsúsítanak. Ha széles a csípőd, és keskenyebb derekat szeretnél, válassz olyan kreációt, mely magasan, valahol a derékcsúcsnál szabott, illetve ráncolt, A-vonalú szoknyarésszel rendelkezik. 

Karcsúsító kötött ruhák

A kötött ruhák kényelmesek, melegek és praktikusak ősszel, ám mindenki retteg tőlük, mert vastag anyaguknak köszönhetően, kövérítő hatással bírnak. Ez viszont nem minden esetben igaz, hiszen a fazontól is függ, hogy mennyire szélesítenek vagy karcsúsítanak. Ha széles a csípőd, és keskenyebb derekat szeretnél, válassz olyan kreációt, mely magasan, valahol a derékcsúcsnál szabott, illetve ráncolt, A-vonalú szoknyarésszel rendelkezik. 

Dia

 	Keskenyebb derék, ráncolt szabással  	Ha van egy kis pocakod, a derékhangsúlyozásnál mindenképp ügyelj arra, hogy ne tedd még szembetűnőbbé a nemkívánatos domborulatot. Egyszerű megoldás erre egy olyan ruha, melynek csavart vagy ráncolt a derékszabása, így a redők eltakarják azt, amit kell.

Keskenyebb derék, ráncolt szabással

Ha van egy kis pocakod, a derékhangsúlyozásnál mindenképp ügyelj arra, hogy ne tedd még szembetűnőbbé a nemkívánatos domborulatot. Egyszerű megoldás erre egy olyan ruha, melynek csavart vagy ráncolt a derékszabása, így a redők eltakarják azt, amit kell.

Blog.hu ajánló
Fotó: