A legstílusosabb nagyikat mutatja be ez az Insta-oldal: 60 felett is imádnak öltözködni
A Chinatown Pretty Instagramja az amerikai kínai negyedek legstílusosabb lakóit mutatja be. Különleges öltözködésüket imádja a net.

chinatown pretty cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Attól, hogy valaki elmúlt hatvanéves, egyáltalán nem muszáj lemondania a divatról, és monoton szettekbe bújnia. Erre világít rá a Chinatown Pretty nevet viselő Instagram-profil is, amelynek készítői a legstílusosabb hatvan feletti hölgyeket és urakat fotózza le az amerikai kínai negyedekben.

A felvételeken szereplő idősek egyáltalán nem úgy öltözködnek, mint a legtöbben az ő korukban, de nagyon divatosak, és csak úgy sugárzik róluk a boldogság, valamint az élet szeretete.

A kínai negyedek stílusos nagyijai

Andria Lo és Valerie Luu, az oldal vezetői elárulták, a kínai negyedek lakói általában nem félnek felrúgni az íratlan divatszabályokat, pont ezért olyan csinosak. Gyakran párosítanak élénk színeket, eltérő mintákat, amiket sokan nem mernének. Van, hogy virágos felsőket viselnek a kockás blézerek alatt, és olyan is, hogy a hangsúlyos kabátokat azokhoz elméletileg nem passzoló sálakkal egészítik ki. És bár ezek a szettek gondolatban egyáltalán nem működnek, a való életben más a helyzet: a hölgyek és urak ugyanis zseniálisan viselik őket, és remekül festenek bennük. A legtöbben a személyiségükhöz, ízlésükhöz illő, váratlan kombinációkat választanak, melyek meglepően sikkes összhatást keltenek.

Andria és Valerie azért kezdték fotózni őket, mert felfigyeltek a kínai negyedek idős embereinek különleges öltözködésére, és minél többet akartak tudni róla, illetve generációjukról. Az összeállítások jó része a kínai kultúra elemeit is mutatja, melyeket magukkal vittek Amerikába.   

Helen Lo például imádja a legkülönbözőbb mintákat párosítani: a virágos motívumokkal díszített kabátkához és sapkához bátran bevállalta a párducmintás nadrágot és a csíkos felsőt. Kétségkívül szokatlan összeállítás, mégis tudja viselni.

Estelle Kelley elmúlt kilencven, de egyszerűen mesésen néz ki. A '80-as évekből származó farmermellényt egy csinos inggel egészítette ki, a fonott copf és a piros rúzs pedig még fiatalosabbnak láttatja.

Hoa Thi Nguyen egyszerűen gyönyörű ebben a hosszú, kék ruhában, amit halványzöld sállal tett még elegánsabbá.

Minták tömkelege és az idén újra divatos, '90-es éveket idéző vödörkalap: Feng Ling Feng a mai napig imád kiöltözni, ha kimozdul a lakásból.

Dorothy Quock igazi stílusikon ebben a szürke-fekete szettben. Ezek az idős hölgyek kétségkívül bebizonyítják, hogy a divat és a csinos öltözködés egyáltalán nem kor kérdése. 

A 70 feletti olasz nők mesés stílusa

Milánóban, a divat egyik fővárosában rengeteg olyan szettet látni az utcán, mely mindenki elismerését kivívja: itt a nők nem félnek úgy öltözködni, ahogyan igazán akarnak, bátran megmutatják saját ízlésüket a ruháikon keresztül. És ez nem kizárólag a fiatalabb korosztályra igaz. Egy Angelo nevű férfi elhatározta, hogy meg is örökíti a hölgyek rendkívüli stílusát. Másokkal ellentétben ő nem a húszas-harmincas korosztályt fotózza az utcán, hanem hetven feletti olasz hölgyeket kap le, és az Instagramon osztja meg a képeket. 

(Borító- és ajánlóképek: Instagram/Chinatown Pretty.)

Ezt is szeretjük