Házi készítésű buborékmaszk 2 összetevőből - Összehúzza a tág pórusokat, és feszesíti a bőrt
Olcsó, egyszerű, gyors, és tényleg csodákra képes.

buborekmaszk cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az előrecsomagolt arcmaszkok nagyon népszerűek, és a drogériák polcain sorra jelennek meg az újabbnál újabb változatok. Már nemcsak azért imádják őket a nők, mert megoldást ígérnek a különböző bőrproblémákra és a téli hideg okozta szárazságra is, hanem gyakran színes, állatmintás, vicces csomagolásuk és mintájuk is elvarázsolja az üzletben nézelődőket.

Mostanában az emberek kedvence a híres buborékmaszk lett, ami, bár Magyarországon még nem kapható, a külföldieket vagy a netről vásárlókat teljesen elkápráztatta hatásával és viccesen mutató állagával is. A jó hír pedig az, hogy az Instagram imádott maszkját nem is kell megrendelned, mert otthon is elkészítheted, méghozzá olcsón, és azonnal látható lesz az eredménye is: feszesebb, ragyogó bőr és összehúzott pórusok.

Buborékmaszk házilag

Farah Dhukai, az Instagram egyik leghíresebb bloggere megadta a receptjét a házi buborékmaszknak, és azt is részletesen megmutatta a videóban, hogyan használd, és milyen lesz a hatása. Az elkészítése nagyon egyszerű.

Hozzávalók:

  • 1 tojásfehérje
  • 1 evőkanál cukor

😮😶2 INGREDIENTS to SHRINK/TIGHTEN PORES and SKIN! 😮😶 ⛄️DIY BUBBLE FOAM MASK!! Servin some Mrs. Doubtfire realness 😂Ive seen this bubble mask that foams after you apply it onto the skin so I thought I would DIY it... the diy version starts as a foam (because its all natural) but you can feel the bubbles working on your skin.. so SHRINK LARGE PORES and GET HYDRATED, SOFT, SUPER TIGHT skin!! (you know that tight feeling facelift you get when you wear a super tight high ponytail.. thats what this feels like. natural botox lol) 😛DISCLAIMER: try not to eat it! its SO YUMMY!!! 😊I love me some skincare that's good enough to eat! All my bakers out there know whats up!🍰 (yes I know this is a merengue. I love food) 🍦ALL YOU NEED: 🥚EGG WHITES (from one egg) **make sure there is NO YOLK otherwise this wont bubble) 🍬SUGAR (1 tbsp) 🍳-you can do this with JUST egg whites too but I like adding sugar cuz of the amazing benefits it has for your skin! more on that later 🍯WHISK your egg whites and sugar in a ceramic/metal bowl. DO NOT use plastic (it wont foam) .. you can use an electric mixer or whisk it by hand 💪🏾 ❄️Keep whisking until it changes from runny yellowish egg whites to a white thick bubbly foam 🌬Apply the foam to your entire face - you can use a brush to apply it or your CLEAN fingers 🙊Youll feel the bubbles tingling your skin! it kinda tickles and feels really cool! 💦Wash off after 10-15 mins 💥BOOM. TIGHT SKIN. TIGHT PORES. 💸Glycolic Bubble Mask to buy: $54 💵DIY this Glycolic Bubble Mask: Less than $4 😱WHY THIS WORKS:😱 SUGAR: natural form of glycolic acid -makes your skin younger looking and fresh because of cell turnover natural exfoliant (alpha hydroxy acids) -natural humectant = juices your skin up with moisture and traps it in EGG WHITES: high in protein so they help heal the skin and kill acne -helps wrinkles and make the skin appear firmer/tighter -the protein is a natural astringent so it tones your face and soaks up any excess oil and its a “preservative” -contain an enzyme called Lysozyme that helps to tighten and shrink pores -helps with skin elasticity 👇🏽Tag a friend you'd do this with👯 👍🏾like this vid and share the love! ❤ Disclaimer: Test patch 1st!

Farah D (@farahdhukai) által megosztott bejegyzés,

Válaszd szét a tojás sárgáját és fehérjét úgy, hogy egyáltalán ne keveredjenek. A fehérjét tedd egy tálba, add hozzá a cukrot, és habverővel verd addig, amíg ki nem fehéredik, és keményebb hab nem lesz belőle. Ha kész, vidd fel az arcodra vastagon, és hagyd hatni 15 percen keresztül, aztán, ha megszárad, mosd le langyos vízzel úgy, hogy közben gyengéden átdörzsölöd még a habbal az arcodat. Egyébként, ha még egy kicsit erősíteni szeretnéd a hatását, keverj hozzá nyugodtan egyéb bőrszépítő összetevőket vagy olajokat is.

A cikk az ajánló után folytatódik

A tojás tele van kollagénnel, aminek köszönhetően gyorsan feszesíti és kisimítja az bőrt, ráadásul gazdag vitaminokban is, többek között A-, B-, D- és E-vitaminban, melyek szintén ragyogóvá és élettel telivé teszik az arcot. Tápláló hatásával a téli hideg negatív hatásait is képes csökkenteni, valamint segít a pórusok összehúzásában, így tökéletesíti a bőrképet. A cukor pedig glikolsavtartalma és szemcséi miatt természetes hámlasztóként is funkcionál, ezért segít megújítani a bőrt és eltávolítani az elhalt hámsejteket. Az eredmény feszes, sima, puha és ragyogó arc.

Ezt is szeretjük