Így tüntetheted el a mimikai ráncokat botox nélkül

Szabadulj meg az arcot behálózó barázdáktól fájdalmas beavatkozások nélkül!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Manapság már nemcsak a sztárok vagy a tehetősebb emberek körében elterjedt eljárás a botoxkezelés. Igaz, még mindig nem tartozik az olcsó kategóriába, de már szinte bárki számára elérhető.

Azonban egyetlen fájdalmas kezeléssel nem szabadulsz meg végleg a ráncoktól, ha belekezdtél, folyamatosan ismételni kell majd az eljárást. Idővel a szervezet is hozzászokik, és az adagokat is növelni kell majd, ami sem anyagi, sem egészségügyi szempontból nem túl jó.

Ráadásul a ráncokkal együtt egy idő után a mimikádnak is búcsút mondhatsz - és arról sem szabad megfeledkezni, hogy a botox hosszú távú hatásai még ismeretlenek.

Botox helyett

Alaphelyzetben azonban mindenki rendelkezik mimikával, és ez maradandó nyomot is hagy az arcon. Ha ezeknek a ráncoknak az eltüntetéséről van szó, erre is válassz inkább kíméletes, természetes megoldásokat. A megelőzés ugyanolyan fontos, mint a kezelés, és ha egy kis odafigyeléssel teszel a kialakulás ellen, jelentősen kitolhatod a ráncok megjelenésének idejét. A rendszeres arcmasszíroztatás például nemcsak a vérkeringést állítja helyre, illetve kellemes érzés, hanem a ráncosodást is késlelteti. Ha már meglévő barázdáktól akarsz megszabadulni, erre is létezik más módszer a botoxon kívül.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Az arcon három terület van, ahol a legjellemzőbbek és egyben legmélyebbek a mimikai ráncok. Az első a szem környéke, a szarkalábak igen hamar megjelenhetnek.

A második a homlok környéke: a homlok vonásai és a szemöldök közti redők is szinte mindenkinél kialakulnak egy idő után. Sokaknál állandósulnak a harmadik terület ráncai, száj melletti barázdák, vagyis a nevetőráncok is. Megelőzéssel, illetve célzott kezeléssel azonban jó eredménnyel javíthatsz a helyzeten.

Szarkalábak ellen

Ha természetes módszerrel szeretnéd eltüntetni a szem körüli ráncokat, válaszd az olívaolajat önmagában, illetve szemránckrém alkotóelemeként. Mindig alaposan, körkörös mozdulatokkal masszírozd be vele az érintett területet. Szintén hatékony megoldás a szarkalábak ellen az arctorna. Ezen részre szerencsére hatásos egy igen egyszerű gyakorlat: pislogj. Persze ne akárhogy: az arccsont környékén tedd a bőrödre három ujjadat, és kezdd el felfelé húzni. Eközben pislogj erőteljesen legalább négyet gyorsan egymás után, de fontos, hogy ne szorítsd össze a szemedet! Az arctorna után mindig használj bőrtípusodnak megfelelő hidratáló krémet.

A sima homlokért

A legproblémásabb terület a homlok és a szemöldökök közötti rész. Ha már megjelentek itt a ráncok, igen nehéz őket eltüntetni, ezért törekedj a megelőzésre! Kerüld a hunyorgást, hordj napszemüveget! Próbáld kiiktatni a stresszt és az olyan érzelmi behatásokat, amelyek a szemöldök összehúzására késztetnek. A meglévő redőket kezelheted szemránckrémmel, de válassz olyat, ami nem a korodnak megfelelő, hanem kicsit idősebbeknek készült. Erre a területre is alkalmazhatod az arctornát: helyezd az ujjaid hegyét a szemöldökökre, és húzd őket először felfelé, majd kifelé, mintha kisimítanád a bőrt. Ezután a tenyeredet tedd a homlokodra, és kezdd el lefelé húzni.

Iktasd ki a száj körüli nevetőráncokat!

Ha már nemcsak nevetés közben látszanak a szád mellett a ráncok, használj hialuronsavas ránctalanító krémet. A hialuronsav a szervezetben megtalálható anyag, összetartja a bőrsejteket, és rendkívül erős vízmegkötő. Ha tornáztatni szeretnéd az érintett területet, három percig végezd a következő gyakorlatot: formáld úgy a szádat, mintha egy A betűt akarnál kimondani, és tartsd lazán. Ebből a pozícióból jó erősen húzd rá az ajkakat a fogaidra, majd engedd vissza őket. Ezt ismételgesd minimum három percig.

Ezt is szeretjük