Gyors bőrsalaktalanítás
Praktikák a gyönyörű bőrért
Pattanások, hámló, megvastagodott, szürke bőr? A kültakaróra is ráfér néha egy kis méregtelenítés. Kellemesebb, mint egy léböjt-kúra.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha a bőrödet pattanások, pörsenések tarkítják, szürke, és a ráncaid is csak mélyülnek, akkor nem biztos, hogy drága krémeket kellene bevetned. Lehet, hogy a bőrnek egyszerűen salaktalanításra van szüksége.

A bőrt két oldalról támadják a különböző mérgek. Egyrészt a napi anyagcsere során a bőrön keresztül is távoznia kellene a feleslegesnek vagy károsnak ítélt anyagoknak.

A modern életmód miatt azonban az anyagcsere nem túl gyors, és ezek megrekednek a felszín alatt. A természetes izzadás csökkenése is elősegíti ezt a folyamatot.

Hiszen, aki nem mozog eleget, fizikailag nem aktív, az nem is fog izzadni kellőképpen. Másrészt a bőrre kívülről is rárakódnak a környezetből érkező szennyeződések: a por, a szmog, sőt, még nehézfémek is. Emiatt aztán a bőr a fent említett tünetekkel jelzi, hogy nincs topformában.

Szerencsére a kültakarót egyszerűbb salaktalanítani, mint az egész testet. Szánj rá egy estét havonta, és a bőröd meghálálja. A változásokat rögtön láthatod, de igazán hosszútávon érzékelheted, hogy mit is jelent a tiszta bőr.

Elképzelhető, hogy a kezelés után a pattanások még inkább elszaporodnak. Ez teljesen természetes, és azt jelenti, hogy a bőr tisztul. Ha rendszeresen salaktalanítod, akkor már nem lesz benne annyi méreganyag, és a pattanások sem jelentkeznek majd.

Nemcsak az arcodat, de a tested néhány kényesebb pontját is kezelésbe veheted. Mivel a hátadat vagy a popsidat nem olyan könnyű gőzölni, eltérő módszerekre lesz szükség a különböző testtájakon.

Tisztítsd az arcod!

Az arcodat először is meg kell szabadítani az elhalt hámsejtektől, hogy a pórusok szabaddá váljanak. Mosd meg az arcod a szokásos arclemosóddal, amit picit tovább hagysz fent. Ezután durvább szemű arcradírral is masszírozd át. Mosd le, majd itasd fel az arcodról a vizet. Közvetlenül ezután következik a gőzölés. Jó, ha már odakészíted a vizet. Ehhez forralj fel vizet, öntsd egy nagy porcelántálba, szórj bele kamillavirágot, és hagyd egy nagyon kicsit hűlni.
Ezután teríts magadra egy törölközőt, és hajolj a gőz fölé. Időnként itasd le az arcod. Legalább négyszer-ötször ismételd.
Így a pórusok megnyílnak, és könnyen távoznak a mérgek a bőrből.

Ezután jöhet egy méregszippantó pakolás. Bioboltokban szerezhetsz be por alakban iszapot, melyet vízzel kell összekeverni. Te tegyél hozzá egy evőkanál mézet is. Ne készítsd túl folyósra. Kend fel az átmelegedett bőrre. Az iszap és a méz is erős méregtelenítő. Hagyd fent a pakolást 10-15 percig, majd alaposan mosd le. Utána hagyd szabadon az arcodat egy kis ideig, és csak kicsit később hidratáld. A bőröd másnapra tiszta, friss és rózsaszín lesz.


Tisztítsd meg a bőröd!

Nemcsak az arcod számít. Bizony egyéb helyeken is megjelenhetnek annak a tünetei, hogy nem élsz a legegészségesebben, illetve, hogy a környezeted nem egy alpesi házikóból áll.
A hátadon, a dekoltázsodon és a fenekeden tapasztalhatsz nemkívánatos elemeket.

A hátadra és a fenekedre kend fel az iszapos pakolást. Előtte merülj el egy kád vízben, hogy fellazuljon a bőr, majd használj tengeri sós vagy barnacukros radírt. Ezekhez keverj kevés vizet. Az olaj is jó testradír-alap lehet, de most nem célszerű, ugyanis eltömítené a pórusokat. A pakolás után alaposan zuhanyozz le.

A dekoltázs már picit kényesebb kérdés. Ugyanis itt nem szabad drasztikus eszközöket bevetni, és bizony az iszap szárító hatása annak tekinthető. Ide elég, ha felkensz egy kis mézet. Persze alapos tisztítás után, ami szintén nem lehet túl erős. Használd az arcradírodat. Ezután a dekoltázsodra teríts meleg vízbe mártott törülközőt. Így hasonló hatást érhetsz el, mint a gőzöléssel. Ne hagyd kihűlni! Ezután vidd fel rá a kicsit megmelegített mézet, amit 15 percig hagyj fent rajta. Mosd le, majd hidratáld a bőrt.

Egyéb praktikák

  • A szaunázás izzaszt, így könnyen távoznak a méreganyagok a bőrön keresztül. Ha nem bírod a meleget, válaszd az infraszaunát.
  • Ha mégis egész testre kiterjedő méregtelenítésbe fogsz, akkor jó, ha tudod, hogy a bőrödön is meglátszik majd.
  • Pörgesd fel az anyagcserédet, és javítsd a vérkeringést. A száraz ledörzsölés hatékonyan segíti mindkettőt, és még az elhalt hámsejteket is lesepri a bőrről. Egy természetes kefével alulról felfelé, kívülről befelé dörzsöld át a tested még szárazon, majd zuhanyozz le.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük