Ragyogó bőr egy éjszaka alatt: úgy ébredsz majd, mint aki arcmasszázson volt

Így lesz mesésen egyenletes a bőröd reggelre.

no-ebredes-alvas
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Azt már minden nő kívülről fújja, hogy sminkben nem fekszik le aludni, és csak alapos arctisztítás után bújik ágyba. Egy hosszú nap után fárasztó lehet még a sminklemosással is bíbelődni, de, ha ezt elmulasztod, hiába minden próbálkozás: reggel úgy mutatsz majd, mint aki hajnalig mulatozott.

A kötelező esti rutin persze nem garancia arra, hogy egyetlen pattanás vagy egyenetlenség sem lesz az arcodon ébredéskor: a hormonok is erősen befolyásolják a bőröd állapotát, így a ciklusodtól is függ, hogy éppen jó vagy rossz bőrben vagy-e. 

Az utolsó vacsora

Sokan nem gondolnák, de nagymértékben befolyásolja a reggeli bőr állapotát, hogy mit eszel utoljára a nap folyamán. Megfigyelhetted, hogy egy zsíros, kalóriadús vacsora után nehezebben jön álom a szemedre. Ha ez nem lenne elég, az energiabomba ételek a bőrödnek sem tesznek jót. 

shutterstock 435857179

Lehetőleg a zsírdús fogásokat cseréld kevésbé zsírosakra, a fehér lisztes, cukrozott pékáruk helyett pedig teljes kiőrlésűeket fogyassz lefekvés előtt. Előnyös lehet a bő folyadékbevitel, a zöldség- és gyümölcsfogyasztás, ezáltal a bőröd hidratáltan tér nyugovóra.

Gőzölés

Nem kizárólag a kozmetikusnál van rá szükség: egy kiadós gőzölés lefekvés előtt javítja a vérkeringést az arcbőrben, így kitisztulnak a pórusaid, és a nap folyamán lerakódott szennyeződésektől is megszabadulhatsz. A forró vízbe nyugodtan tegyél nyugtató hatású gyógynövényeket, például kamillát vagy levendulát - nemcsak a bőröd makulátlanságához, de a békés pihenéshez is hozzájárulnak.

Aludj jól!

A bőrszépítő alvás alapja, hogy időben bújj ágyba, lehetőleg éjfél előtt. Az arc puffadását megelőzendő, tegyél egy plusz párnát a fejed alá: így nem tolul fejedbe a folyadék, ha pedig tudsz háton aludni, egész biztos, hogy egyenletes és gyűrődésmentes arccal kelsz másnap. 

shutterstock 209511886

Napi rutin

A szép bőrért egész nap meg kell dolgozni. A megfelelő hidratáltság kiemelkedő fontosságú, illetve télen se feledkezz meg a fényvédő faktorral ellátott nappali arckrém használatáról. Igaz, nem olyan erős az UV-sugárzás, mint egy forró, júliusi napon, de a szűrt fény szintén jelentős bőröregítő hatással bír. Nem beszélve arról, hogy egy jó minőségű, fényvédős nappali krém mintegy védőbevonatként működve óvja a bőröd a napfénytől, a sok szennyeződéstől, ami a városban rátapadhat a külső hámrétegre.

A cikk az ajánló után folytatódik

Esti rutin

Miután hazaérsz, akármilyen fáradtnak érzed magad, ne lustálkodd el az esti rutint. Sokan elfeledkeznek a nulladik lépésről, azaz a kéz megtisztításáról. Szappannal precízen távolítsd el a kezedről a tömegközlekedésen, munkahelyen vagy boltban rátapadt szennyeződéseket, utána következzen csak az arcod. Először sima, langyos vízzel öblítsd le, a lemosó szappant csak a nedves bőrre vidd fel. Alaposan mosd át az álladtól a homlokodig, majd egy hidratáló tonikos vattával töröld át a bőröd. A sminket is távolítsd el, ha pedig éjszakára valamilyen arcmaszkot szeretnél feltenni, csak és kizárólag a mélyen megtisztított bőrfelületre kenj fel bármiféle kozmetikumot!

Tíz perc alatt eltűnik a karika

Nem tudtál odafigyelni az esti rutinra? Semmi vész! Rövid időn belül eltűnnek a sötét karikák és a duzzanatok a szem alól, ha beveted ezeket a trükköket.

Ezt is szeretjük