Bőrfertőzéseket és irritációt okoz a penész a lakásban – Sok helyen megbújhat
Ha hiába ápolod a bőrödet, mégis csontszáraz, akkor nézz körül a lakásban!

no tukor
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hiába figyelsz oda a bőrápolásra, a megfelelő hidratálásra, a kímélő kozmetikumokra és az étkezésre, a károsító tényezők sajnos a mindennapokban is körülvesznek, ott vannak a lakásod minden pontján, ezért talán nem is gondolsz rájuk. Ha viszont tudatosítod őket, nagyobb eséllyel megvédheted magad nem várt hatásuktól.

A hétköznapi bőrkárosítókat nehéz teljesen kiiktatni az életedből, hiszen gyakorlatilag mindig találkozol velük: a levegőben, a vízben és a legegyszerűbb házimunkákban is ott vannak, így előfordulhat, hogy csak kellemetlen következményeikkel, az irritált vagy csontszáraz bőrrel szembesülsz. A következő, szinte minden lakásban jelen lévő vagy előforduló dolgok például rendkívül rossz hatással vannak a bőrödre.

Penészes belső terek

A túlzottan nedvesedő lakásban hamar felüti a fejét a penész, ami belső és külső allergiás reakciókat generálhat, például irritált, viszkető bőrt és fertőzéseket okozhat az arra érzékenyek számára, de a légutakat is roncsolja. Gyakori szellőztetés és penészirtó szerek jelenthetnek a megoldást, ha ilyen probléma érinti az otthonodat.

Száraz levegő

A lakás száraz levegője is kritikus pont, mert a legtökéletesebb bőrt is képes tönkretenni: érdes tapintásúvá változtathatja, és ki is pirosíthatja. Ha a hidratálás ellenére küzdesz a bőrszárazsággal, érdemes körülnézned a házban: a rossz nyílászárók, valamint téli szezonban a fűtés, nyáron a légkondi tovább ronthat a helyzeten. Ezek ellen meglehetősen nehéz felvenni a küzdelmet, pedig szélsőséges esetben légúti és más betegségekhez is vezethetnek.

Ha a lakásodban száraz levegő, érdemes megemelni picit a páratartalmat egy fűtőtestre helyezett vizes tálkával, esetleg egy párásító készülékkel, de a nyílászárók korszerűsítése is gyökerestül megváltoztathatja a hely adottságait.

Allergizáló légfrissítők

Sokan el sem tudnák képzelni lakásukat mesterséges légfrissítő készítmények nélkül, hiszen egy jól megválasztott, kellemes illat otthonossá varázsolja a házbelsőt. Sajnos azonban az ilyen spray-k sok esetben váltanak ki erős allergiás reakciókat a légutak mellett a bőrön is. Bár előfordul, hogy a lakás adottságai miatt muszáj egy kis cselhez folyamodni a friss illatérzethez, jobb mégis a saját gyártású illatosítót választani: akár egy illóolajjal, virágokból készült pot-pourri, akár egy gyümölcshéjas változat tökéletes lehet.

A cikk az ajánló után folytatódik

Csodaszérumok bőröregedés ellen az Yves Rocher-tól

Építsd be bőrápolási rutinodba az Yves Rocher Anti-Age Global éjszakai szérumát, melynek hatóanyagai egyedülálló, kétfázisú formulájának köszönhetően a bőr legmélyéig hatolnak. Innovatív textúrája a hialuronsav gélnek köszönhető, amely dupla koncentrációban tartalmaz rügynektárt és amelyben értékes olajok keverednek össze. A nappali Sejtmegújító szérum-eszencia és a Kétfázisú regeneráló éjszakai koncentrátum tökéletes duó, együttes napi használatuk kivételes sejtmegújuláshoz vezet.

Promóció

Forró fürdő

A forró fürdő nemcsak a bőr könnyebb megereszkedéséhez, ezáltal pedig a ráncok előbújásához vezet, de rövid távon is károsítja a bőrt, hiszen a meleg víznek nagyon erős szárító hatása van. Természetesen nem fog ártani, ha néha elnyúlsz a kádban, de a hétköznapokban jobb előnyben részesíteni a tusolást. A hideg-meleg váltott vizes zuhany ráadásul felélénkíti a vérkeringést, feszesebbé és simábbá varázsolja a bőrödet.

Itt kell néhány szót ejteni a bőrszárító kozmetikumokról, tisztálkodási és tisztítószerekről is. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen alapanyagokkal készült termékeket választasz: a Sodium Lauryl Sulfate, vagy röviden SLS például a tusfürdők és a mosogatószerek habzásáért felelős adalékanyag, de az érzékeny bőrt nagyon irritálják. Jobb ezeket kerülni, mosogatáskor és takarításkor pedig gumikesztyűt húzni.

Irritáló mosószerek

Nem csak a bőröddel közvetlenül érintkező szerek lehetnek problémásak. Bőrirritációt és allergiás reakciót gyakran váltanak ki a mosószerek és az öblítők is, ezekre pedig gyakran nem is gyanakszik az ember, így feleslegesen és sokáig szenvedhet miattuk.

Pedig ezeknek is könnyű megtalálni a természetes változatát: ha ilyen problémád van, próbáld ki a mosószódát vagy a mosódiót, az öblítőt pedig teljes egészében helyettesítheted például ecettel - hidd el, egy kicsit sem veszik be a ruhák az illatát, viszont bámulatosan puhák és frissek lesznek tőle!

Ezt is szeretjük