Pár perces, kócos konty most a legdivatosabb frizura - Nőies, és mindenki meg tudja csinálni
Egyszerű frizura a tél és a tavasz legnagyobb kedvence. Mindenki a laza, mégis csinos és szexi banánkontyért rajong a neten.

banankonty cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Rengeteg mutatós frizuracsodát találni a neten, melyek valóban mesésen festenek, elkészíteni viszont szinte lehetetlenség őket rengeteg gyakorlás vagy épp egy fodrász segítsége nélkül. 

Szerencsére azonban egyre inkább kezdenek divatba jönni az egyszerűbb variációk: a copf például számos csinos változatban elkészíthető, és a trendi balerinakonty is igen népszerű.

A banánkonty a legdivatosabb frizura

Az elmúlt időszakban pedig egy újabb, gyorsan elkészíthető fazon árasztotta el a Pinterestet és az Instagramot: ez pedig nem más, mint a banánkonty, amit könnyedén megvalósíthatsz, akár még a reggeli rohanásban is. Több változata is létezik, de szerencsére egyik sem igényel több, tükör előtt eltöltött órát, csupán pár percet.

A legegyszerűbbhöz csak simán fogd össze a hajad, mintha copfot csinálnál, majd kezdd el csavarni. Aztán, ha elkészült egy nagyjából 3-4 centis csavart rész, lazíts rajta egy picit, és rögzítsd alul hullámcsatokkal úgy, hogy ne nagyon látszódjanak. Ezután a még lógó részt is tekerd fel lazán, mintha csak balerinakontyot készítenél, csak húzd hosszúkásabbra az egészet. Aztán jöhet megint néhány hullámcsat, a tincseid végét pedig nyugodtan hagyhatod lefelé lógni. 

De létezik elegánsabb változata is, melyet a videóban 2:60-tól láthatsz. Ezt a folyamat feléig ugyanúgy kell csinálnod: megcsavarni a hajat, beletűzni pár csatot, de itt a lelógó részt is hasonlóan fel kell csavarnod, hogy elegánsabb legyen a hatás.

A cikk az ajánló után folytatódik

Variációk banánkontyra

Egyébként ezeken kívül is számos változat létezik még: van, ahol a csavarás után csomót kell kötnöd a hajadra, és olyan is, ahol oldalra kell tűznöd az egész kontyocskát. Nyugodtan válogathatsz mindegyik közül, mert az biztos, hogy egyik elkészítése sem túl nagy ördöngösség: könnyedén megy bárki olyannak is, aki úgy érzi, nem túl ügyes a frizurák terén.

banankonty 1

Ha kész a konty, még csinosabbá teheted egy masnira kötött szalaggal vagy akár egy nagy, bársony hajgumival - utóbbi egyébként idén különösen nagy kedvenc. De akár hajpánttal vagy fejpánttal, esetleg kendővel is párosíthatod, hogy még divatosabb, nőiesebb legyen az összhatás.

Izgalmas, nőies copfok

A copf nemcsak azért jó, mert gyorsan kész, és nem engedi a szemedbe lógni a tincseidet, hanem azért is, mert kiemeli az arcot, magabiztosabbnak mutatja a megjelenést, és még egy kicsit csalhatsz is vele, ha el szeretnéd rejteni a zsírosodó töveket. Persze, ez is unalmassá válhat, ezért mutatunk néhány különlegesen szép változatot, melyeket gyorsan el is készíthetsz.

Ezt is szeretjük