Kínos fekete szőrszálak az arcon - Milyen módszerrel tüntesd el nőként?
Nőként az arcszőrzet kellemetlen, de könnyen eltüntethető.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A nőkön megjelenő arcszőrzet a katasztrófa kategóriába is tartozhatna, ha nem lenne rá számtalan megoldás. Szinte biztos, hogy hormonális oka van, ami lehet állandó, de elképzelhető, hogy a terhesség váltja ki.

A túl magas tesztoszteronszint sok nő életét megkeseríti, de szerencsére ma már rengeteg megoldás kínálkozik a nemkívánatos szőrszálak eltüntetésére.

Az erős szőr a halántékon és a fülek mellett, a száj két szélén bajuszkaként, extrém esetben pedig az állon jelenhet meg. A szőrszálak lehetnek vékonyak, szinte láthatatlanok, probléma akkor van, ha sötétek és vastagok, extrém esetben férfiarcszőrzethez hasonlóan.

Mit tehetsz az arcszőrzet ellen?

Először is: mit ne tegyél? Nem szabad leborotválni, mert a tévhittel ellentétben ugyan nem nő gyorsabban, de az elvágott szőrszálakat erősebbnek mutatja a felületük, és így akár kékes borosta is kialakulhat. Inkább az alábbi módszerek közül válassz.

Szőkítés

Ha nem erős a szőrzet, inkább csak pihés, de zavar a tükörbe nézés közben, akkor kozmetikusnál kérj szőkítést. Ez rutineljárás, viszont a veszélyes kémiai anyagok miatt nem érdemes otthon elvégezni. Attól függően, hogy milyen gyorsan nő, illetve cserélődik a szőr, három-hathetente lehet szükség az újraszőkítésre.

Gyanta vagy epil

A legkézenfekvőbb megoldás a gyanta vagy az epilátor, az előbbi kellemesebb, persze a lehetőségekhez képest, az utóbbival viszont megspórolod a pepecselést. Ha gyantázol, akkor hideg, arcra vagy intim területre való gyantacsíkot válassz, így egy mozdulattal megszabadulhatsz a szőrszálaktól. Ha a füled mellett csinálod, vigyázz arra, hogy szimmetrikus legyen a két oldal, és ne tépj ki a hajadból.

Az epilátor kevesebb faksznival jár, szinte minden gyártónak van külön arcra való készüléke.

Bármelyik mellett is döntesz, este végezd, és utána alkalmazz valamilyen nyugtató krémet, például aloé vera-zselét.

Végleges szőrtelenítés

A végleges szőrtelenítés elsősorban a szinte férfias, fekete szőrszálakra jelent megoldást, amelyek például az állon ütköznek ki, ezek vezetik ugyanis legjobban a hőt. Az arc ráadásul nem nagy terület, így érdemes pénzt áldozni rá, mert sokat javíthat az életminőségen, ha végre megszabadul az illető a szőrszálaktól. 

OLVASD EL EZT IS!

bugyi lead
  • bőrápolás
  • szőrtelenítés

Szexi intim fazon borosta nélkül

Ezt is szeretjük