A szakértő szerint felesleges a szemránckrém
Miért nincs rá szükség?
Nem csak a szemránckrémről derült ki, hogy szükségtelen.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nők számára az arcbőr ápolása nemcsak azért központi téma, mert a szépség legalapvetőbb eleme a tiszta és bársonyos bőr, hanem azért is, mert az elhanyagolt vagy nem megfelelően ápolt bőrön a bőrhibák és az öregedés jelei is hamarabb jelentkeznek.

Érdemes tehát nagy hangsúlyt helyezni az arcbőr ápolására. Meg kell találni a bőrtípusnak megfelelő, bőrbarát termékeket, kiismerni az arcbőr reakcióit az egyes tisztítási és hidratálási módokra, és tartani az egyensúlyt a nem kevés, nem sok, hanem éppen megfelelő mértékű arcápoláshoz.

Nem mindegy ugyanis, mikor, milyen gyakran, illetve milyen kozmetikummal történik az arcápolás, mert éppen ellenkező hatást is eredményezhet. Az alábbiakban amerikai szakértők tanácsait olvashatod különféle arcápolási tévhitekkel kapcsolatosan.

Szükségtelen a szemránckrém

Ez a fajta kozmetikum abban az esetben, ha hagyományos hidratáló összetevőket tartalmaz, teljesen felesleges pénzkidobás, miután a mindennapos, teljes arcra alkalmazott hidratáló krémmel tökéletesen helyettesíthető.

Abban az esetben ugyanakkor, ha a szemránckrém tartalmaz kifejezetten a szemkörnyék ápolására való összetevőt, például retinolt, használata indokolt, sőt, az öregedés jeleinek késleltetése érdekében tanácsos is.

Olajmentes arcápolót érdemes használni

Nagy tévedés, ha valaki azt hiszi, jobb olajmentes arcápolási terméket használni, mint olyat, amiben van olaj. Még a legzsírosabb, aknés bőrnek is kell a hidratálás. Ennek figyelmen kívül hagyása krónikus bőrszárazságot eredményezhet, aminek következtében az arcbőr extra faggyútermelésbe kezd, és a bőr még zsírosabb lesz, mint azelőtt volt.

Az arcbőrt gyakran kell radírozni

Az elhalt hámsejtekről rémtörténeteket hallani, pedig nem ártalmas a jelenlétük, sokkal inkább hasznos, ugyanis védőrétegként óvják a bőrt a külső hatásoktól, szennyeződéstől, baktériumoktól.

Radírozni kéthetente egyszer ajánlatos, és még akkor sem mindegy, mivel. Az őrleményt - például dióhéjőrleményt - tartalmazó radírok karcolhatnak, ezért kerülendők. Érdemes olyat választani, amire azt írják, gyengéd, ezért mindennapos használatot tesz lehetővé, és azt használni kéthetente.

Intenzív Anti-Aging, látható eredmények!

A közkedvelt és hatékony kozmetikumairól ismert NATICS LABORATOIRES egyedülálló hatóanyagkészítményei intenzív ránctalanítást tesznek lehetővé innovatív összetételüknek és a biotechnológiának köszönhetően. Az olyan kulcshatóanyagok, mint a stabil C-vitamin és a Botox hatású Argirelox-peptidek a további összetevőkkel kiegészülve eredményesen veszik fel a harcot a bőröregedéssel szemben.

Promóció

Napi kétszeri arctisztítás

A higiénia nagyon fontos, az arctisztítás is az, de nem szabad túlzásba vinni. Ha valaki nem sminkel, illetve nem lakik nagyon szennyezett levegőjű városban, napi egy arctisztítás vagy minden másnap egy alaposabb tökéletesen elég.

Az arctisztítók ugyanis a bőr saját, értékes olaját leszedik az arcról, szárítják a bőrt, és védtelenné teszik a baktériumokkal szemben.

A természetes arctisztítók kímélőek is

Téves, hogy a természetes kozmetikumok egyúttal gyengédek is a bőrhöz. Bár rengeteg értékes alapanyag nyerhető a természetből, valójában ezek nagyon agresszívak is tudnak lenni, főleg, ha valaki nem tartja a mértéket. A teafaolaj például, noha nagyon jó arctisztító hatása van, okozhat bőrpírt, ha valaki túlzásba viszi a használatát.

Ezt is szeretjük