6 anyagcsere pörgető tipp
Sima combok, feszes popsi
A narancsbőr nemcsak a sok kalóriának, hanem a lomha anyagcserének köszönhető.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár most senki nem parádézik bikiniben - vagy csak nagyon kevesen -, a narancsbőr ott lapul a harisnya és a nadrág alatt, hogy áprilisban majd rácsodálkozz, és gyors akcióba kezdj. Pedig ha most elkezded, lassan, de biztosan megszüntetheted.

Anyagcsere és narancsbőr

Felkelsz, bedobsz egy kávét, gyorsan lezuhanyzol, a munkahelyed felé üldögélsz a kocsiban, vagy álldogálsz a villamoson. Munka közben szintén üldögélsz. Majd otthon is a tévé előtt vagy olvasás közben.

Nem túl mozgalmas nap. A tested miért is forogna magas fordulatszámon? Az évek során beállt ritmus az anyagcserére is kihat. Persze nem csak a mozgás hiánya, hanem az ételek is befolyásolják.

Ha pedig lassú, illetve épp hogy elégséges, akkor a nap folyamán magadba pakolt méreganyagok sem fognak kiürülni, hanem megrekednek a női szervezet laza zsírszövetében, és narancsbőr formájában mutogatják magukat. Ha az anyagcsere lassú, a nyirokkeringés is az, így helyi szinten sem gondoskodik a test az elszállításukról.

Ha ennek véget akarsz vetni, akkor át kell állítani anyagcserédet egy magasabb fordulatszámra. Ez azonban nem megy egyik napról a másikra. Határozd el, hiszen nem csak a narancsbőrtől szabadulhatsz meg, hanem egészségesebb is leszel.

Pörgesd fel!

Mozgás

A lassú anygcsere nagy részben a mozgásszegény életmódnak köszönhető. Szinte bármilyen mozgás és torna megteszi, ha ezen változtatni szeretnél. Tornázz legalább hetente kétszer. A legjobb, ha valamilyen dinamikus, ritmikus mozgást választasz, például kocogás vagy úszás, de az aerobic is jó.
Emellett sok mindent tehetsz, hogy fokozd a vérkeringést és ezáltal az anyagcserét. Menj lépcsőn, ne liften. Igenis állj fel óránként a számítógép mellől, és ne arra használd a neked járó számítógépmentes időszakokat, hogy megnézd az emailjeidet. A kocsidat cseréld a lábaidra, főleg ha nem mész messzire.

Vigyázat, csípős!

Régóta használják a kozmetikában a csípős paprika erős ízéért felelős kapszaicint.

Erős vérbőséget okoz, ezért nagyon hatásos anyagcsere pörgető. Próbáld ki Ilcsi néni paprikás pezsdítő masszázskrémjét, ami fokozza a vérkeringést, és beindítja a méregtelenítést.

Egy apró trükk

Ne kávéval kezdd a napot, hanem egy kis citromos vízzel. Ez beindítja az emésztésedet.

Száraz ledörzsölés

Szerezz be egy természetes sörtéjű, puha kefét. Zuhanyzás előtt apró, körkörös mozdulatokkal masszírozd, seperd át az egész tested. Alulról haladj felfelé, illetve kívülről befelé. Kezdd a lábfejeknél, haladj végig a lábon, majd következzen a fenék. Ezután a karok, a hát és a has. Ne kapkodd el, hanem addig csináld, amíg bőröd enyhén rózsaszín nem lesz. Ezután jöhet a zuhany. Ha nincs időd az egészre, akkor csak a combodat és a fenekedet masszírozd át, a térdektől felfelé.

Finom illatok

Az illatokkal a testedre és a lelkedre is hathatsz. Ha szeretnéd aktivizálni magad, akkor válassz az alábbiakból. Haználhatod őket aromalámpába, így frissebb leszel, nehezebb az ellustulás. De teheted őket bázisolajba, és használhatod testápolóként a combodra és fenekedre. Csipkedő, ütögető mozdulatokkal vidd fel, úgy még hatásosabb.

  • Fahéj
  • Menta
  • Gyömbér
  • Citromfű

A jó öreg váltózuhany

A vérkeringés fokozásának egyik legjobb módszere. Bár lehet, hogy ha kinézel reggel a szürkeségbe, nem lesz kedved a hideg vízhez, de ne hagyd ki. Nem csak narancsbőr ellen hatásos, hanem fel is ébreszt. Miután befejezted a tisztálkodást, váltogasd a hideg és meleg vizet, írányítsd a narancsbőrös területekre. Mindig hideggel fejezd be.

És a hatás?

Ha a fentieket sikerül beépíteni a mindennapokba, ami valljuk be, nem olyan nagy áldozat, hiszen a tornán kívül nem igényel plusz időt, akkor egy hónap után érezni fogod a változást. Nem csak a narancsbőr lesz kevésbé látványos, de jókedvűbb és aktívabb is leszel.

Ezt is szeretjük