Gyulladást és ödémát okoznak az arcon - Melyik alkoholos ital hogy hat az arcra?
Minden alkohol, kivétel nélkül okozhat kellemetlen tüneteket a bőrön, de egyes italok más-más következményekkel járhatnak az arcra nézve.

no borral
beauty and style
Top olvasott cikkek

Rengeteg kutatás vizsgálta már, hogyan hat az alkohol a testre, és egyértelműen bebizonyosodott, hogy igen káros az egészségre. Alkalmanként egy-egy pohárnyi még beleférhet, de az ennél nagyobb mennyiségnek már gyakran látható következményei vannak a bőrön is.

Egy átmulatott éjszaka után előfordul, hogy már másnapra látható mellékhatásokat produkálnak az italok, de hosszú távú, vagy nem mértéktartó fogyasztás esetén még erőteljesebben észrevehető a hatásuk. Ráadásul a különböző alkoholok eltérő tüneteket okozhatnak az arcon.

Látható tüneteket okoz az alkohol az arcon

Minden alkoholtartalmú ital, kivétel nélkül hatással van a bőrre, és számos kellemetlen probléma megjelenéséért lehetnek felelősek. Növelik a káros szabad gyökök mennyiségét, valamint dehidratációt okoznak. Ezeken kívül még egyéb mellékhatásaik szintén lehetnek, amik attól is függhetnek, hogy miből iszik valaki többet. 

A koktélok tele vannak cukorral, így nagyobb mennyiségben gyulladást eredményeznek. Roncsolják a sejteket, és pattanások is megjelenhetnek miattuk. Az italozás másnapján jellemző még ezek fogyasztása esetén a fakó, szürkés bőr és a szemek bevörösödése. A szakértők szerint a legrosszabb mind közül a margarita, ami nemcsak cukrot, hanem sót is tartalmaz, így még puffadtabbá teszi az arcot. A whiskey és a rum pedig hozzájárulnak a korai bőröregedéshez, és láthatóbbá teszik a ráncokat.

A bor és a sör sem kevésbé káros

Sajnos az az igazság, hogy a bor sem egészségesebb náluk, sőt! Sokan úgy gondolják, hogy ez az az alkohol, amit nyugodtan lehet fogyasztani, hiszen még jót is tesz, de ez valójában nem így van. Nemcsak a szervezetre, hanem a bőrre is káros. Piros foltokat, ödémát, pattanásokat okozhat az arcon, és láthatóvá teheti a hajszálereket. Ehhez hasonló hatásai vannak a sörnek is, mely szintén gyulladások kialakulásához és dehidratációhoz, így fakó, száraz bőrhöz vezet.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ha gyulladás, akkor CRP gyorsteszt

A C-reaktív protein (CRP) egy májban képződő fehérje, melyet bakteriális fertőzések és gyulladásos megbetegedések kimutatására használnak, ezért a tesztet az akut fertőzéses megbetegedésre utaló jelek, úgymint hőemelkedés, láz, fejfájás vagy gyengeség esetén érdemes elvégezni.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

A legkevesebb adalékot a röviditalok, a gin, a tequila és a vodka tartalmazzák, és ezek ürülnek ki a leggyorsabban a szervezetből, de a káros hatásuk még így sem elhanyagolható. Ezért is, valamint a szervezetre gyakorolt egyéb következmények miatt javasolt törekedni a minél kevesebb, mértékletes alkoholfogyasztásra, és mindig ügyelni kell a megfelelő vízbevitelre is ilyenkor - nemcsak a test, hanem a bőr érdekében egyaránt.

Külsőleg használva csodaszer lehet a sör

Bár fogyasztva minden alkohol káros, külsőleg használva akár hasznosak is lehetnek. A sör például néhány egyszerű házi összetevővel keverve eltünteti a pattanásokat, simítja a ráncokat, és gyors megoldás fakó arcra.

Ezt is szeretjük