Alapozó: 5 hiba, amit elkövethetünk (x)
Rajzolhatunk feltűnő tusvonalakat, kiemelhetjük pirosítóval az arccsontokat, viszont nem rejthetjük el semmivel sem a nem megfelelő alapozót - és ezzel az egész sminket tönkretehetjük.

2100x1400 (5)
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A MAKEUP webáruház szakértői összegyűjtötték a leggyakoribb hibákat, amelyeket elkövethetünk a mindennapi alapozó használata közben. A webshop virtuális polcain számos termék elérhető, amellyel egyszerűbb a tökéletes smink létrehozása, mint gondolnánk.

Nem megfelelő árnyalat

A túl narancssárga vagy szürke tónus nagyon elrontja az első benyomást. A tónus kiválasztásakor mindenképp ügyelni kell arra, hogy tökéletesen megfeleljen a bőr természetes pigmentjéhez. 

Nem ismerjük a saját bőrtónusunk

Kizárólag két altónus létezik - meleg és hideg. Sokan többéves sminkelés után sincsenek tisztában, melyik kategóriába tartoznak, pedig a meghatározás nagyon egyszerű - nézzük meg a bőrünket a napsütésben. A hideg tónust enyhén kékes, a meleget sárgás árnyalat jellemzi.

840x560 (2)

Túl sok alapozó egyszerre

Sokan úgy gondolják, hogy az alapozót az egész arcra kell használni, de ez nem így van! 2022-ben különösen igaz: csak ott szabad alkalmazni, ahol szükség van rá - tehát a tökéletlenségek elfedésére. Az árnyékolást mindig középről kezdjük kifelé haladva, elkerülve a csíkokat. Könnyen, kecsesen oszlassuk szét, nem szükséges a bőrbe dörzsölni!

Nem készítjük fel a bőrt az alapozóra

A bőr előkészítése igazából az előző este kezdődik: tehát a sminket minden este mossuk le! Alkalmazzunk utána hidratáló- és egyéb termékeket, amelyekre szüksége van a bőrnek. Ami a sminket illeti, a fő szövetségesünk a türelem. Mindig használjunk reggel hidratálókrémet vagy -szérumot, illetve a szemkörnyéket is célozzuk meg. Ezután várjunk néhány percet, hogy a hatóanyagok megfelelően felszívódjanak, a legjobb, ha 15 percig hanyagoljuk a sminkelést. 

Nem alkalmazunk primert, és nem rögzítjük a sminket 

A primer (sminkalap) rendkívül fontos az alapozó alkalmazása előtt. Ez a folyamat segít beállítani a végeredményt, elkerüli a károsodásokat, hiszen láthatatlan akadályként működik a bőr és a smink között. Zsíros bőr esetén a sminkalap felszívja a felesleges faggyút, és nem engedi, hogy a smink “leperegjen”. Száraz bőrön a primer mindent megtesz azért, hogy a bőr ne szívja tele magát az alapozóval, így egyenletes színt eredményez.

(Képek forrása: MAKEUP)

Ezt is szeretjük