A tavasz egyik trendszíne: a legjobb darabok kékben
Árakkal és lelőhelyekkel
Idén a kék minden árnyalatát felvonultatja a divat. Nézd meg a szemet gyönyörködtető kínálatot!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mandarin, pink és citromsárga árnyalatok mellett a kék is domináns divatszínnek számít idén. Már tél óta érzékelhető, hogy az aktuális trendek a formai megjelenés mellett a színvilágra és az általuk kifejezett hangulatokra éppúgy igyekeznek hangsúlyt helyezni. Így nem véletlen, hogy a kéket a tavaszi derű sem söpörhette le a palettáról, hiszen annak ellenére, hogy meglehetősen hűvös szín, bizonyos kevert tónusaiban ott lappang a vidám játékosság, amit leginkább a színskála meleg tartományába tartozó, magas fényerejű társaival együtt tud kamatoztatni.

A lazúros vízkékek és az energikus zafírkékek a frissesség szimbólumai az új irányzatokban, ráadásul számos olyan tónusvariációval rendelkeznek, melyek szem-, bőr- és hajszíntől függetlenül bárkinek jól állhatnak.

Most a legmenőbb stílusokban kapnak helyet, melyekhez 30, kék árnyalatban játszó ruhadarabot válogattunk össze az üzletek tavaszi kollekciójából.

Romantikus hangulatban

A retró és a vidéki romantika főként a sötétkéket és a tintakéket használja, míg a kislányos Lolita-trend a púderes babatónusokat elegyíti. A hideg pasztellárnyalatok leginkább a szőke nyár típusoknak állnak jól, de a vibrálóbb trópusi kéktől a barnáknak sem kell óvakodniuk.

Az idei felhozatalban főként a finom anyagok, a csipkék, a pöttyök és az ötvenes éveket idéző fazonok felelnek a romantikus hangulatért, melybe tökéletesen beleillenek a körszoknyás ruhák, a kis kardigánok, a leheletfinom blúzok, valamint a rétegelt muszlinszoknyák.

Ha ezt a stílust kedveled, a lazúros türkiz- és égszínkéket világos rózsaszínnel, vaníliasárgával vagy fehérrel társítsd. A morózusabb árnyalatokhoz jobban vonzódnak a vörösek és az élénk citromsárgák.

Tengerészstílusban

A tengerészmódinak alapvető színe a sötétkék, melyből a hatalmas víztömeg nyugalma sugárzik. A klasszikus stíluselképzelésben csak a piros és a vakító fehér társítható mellé, és a retró irányzatok hűen betartják ezt a szabályt. Ám a modernebb matróz trendek sokkal játékosabbak, így hajlamosak felrúgni a rokonirányzatuk modorosságát.

A trópusi, a tinta- és indigókékek éppúgy megjelennek a csíkos forgatagban, és szívesen ápolnak barátságot az élénk mandarinszínekkel, a vakító sárgákkal és a mentazölddel. A kétsoros gombolású blézereken túl magas derekú rövidnadrágokat, egyenes fazonú vászonszoknyákat, és számtalan csíkos felsőt és ruhát kínálnak számodra az üzletek.

Még több színes darab

Csajos lezserség és szexi partistílus

Bár a kéktől alapvetően távol áll a vagányság, az energikusabb változatai jól passzolnak a nyolcvanas és kilencvenes évekből táplálkozó lezser trendekhez. A kollekciók túlméretezett pólókat és kardigánokat, férfiszabású, bő ingeket, sportos kötött pulóvereket és színátmenetes boyfriend nadrágokat ajánlanak ehhez a stílushoz.

Itt bátran előhozakodhatsz merész színkompozíciókkal, sőt, akár a neontónusokat is beemelheted a repertoárodba.

A partiszerkók között testhezálló trikóruhákra, pamut csőszoknyákra, falatnyi sortokra és pánt nélküli ruhákra bukkanhatsz a kék minden árnyalatában.

Irodamódi

Úgy tartják, hogy a kék a bölcsesség, a bizalom, az intelligencia, valamint a stabilitás és a remény színe. Mindemellett árad belőle a hűvös nyugalom, illetve érezhető stresszoldó hatása van, így hozzá méltó szerepet kaphat az elegáns irodamódiban.

A színszakértők sokat kampányolnak amellett, hogy az állásinterjúkon érdemes valamilyen kék darabot viselni, mely bizalmat ébreszt a beszélgető félben, ugyanakkor lenyugtatja a viselőjét. A divat most tálcán kínálja számodra a kifinomult, exkluzív kék kreációkat, melyeket beiktathatsz a munkahelyi öltözékedbe.

Az erősebb királykéktől se riadj vissza, ha letisztult fazonú ruhaneműt élénkít. Válogass kedvedre a nőies blúzok, a bokanadrágok, a blézerek és a finom ruhák táborából!

Ezt is szeretjük