A szín, ami mindenkinek jól áll: a legszebb tengerzöld darabok a szezonban
Lelőhelyekkel
Egy különleges szín feldobhatja az őszi stílusod! Tűnj ki a kékeszölddel!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ősszel általában az avartónusok, illetve a különféle barnák és meleg zöldek kerülnek reflektorfénybe a divat színterén. Ám idén a kevert színek hidegtartományából is válogattak a tervezők, így sokszor találkozhatsz a kínálatban a kékeszölddel, ami nem összetévesztendő a türkizkékkel. Bár ez is egy türkizes árnyalat, inkább a zöld dominál benne, de más-más fényerejű változatban.

Gucci
Just Cavalli
Gucci

Különböző fokozatok közül válogathatsz, hiszen léteznek pasztelles verziói, de ugyanígy a teltebb és morózusabb alternatívái is ott sorakoznak a trendek palettáján.

Ezek közül a középárnyalatú tengerzöld az, ami mindenkinek jól áll haj-, bőr-, valamint szemszíntől függetlenül. Arra ügyelj, hogy megfelelően élénk legyen a tónus, vagyis ne vibráljon neonosan, viszont búskomorságba se forduljon. A Gucci divatház rukkolt elő a legmerészebb türkizzöld-összeállításokkal őszi kollekciójában, melyből ihletet meríthetsz. A színkompozíció megvalósításához összeszedtük neked a szezon legszebb tengerzöld ruhadarabjait és kiegészítőit!

Letisztult vonalvezetésű ruhák

Amennyiben kékeszöld ruhára fáj a fogad, nem árt pár dologra gondot fordítanod. A ruha ugyanis nagy területen uralja az öltözéket, mely fokozottabb dominanciát élvezhet a tengerzöld árnyalatnak köszönhetően. Így fontos, hogy a kiszemelt modell visszafogott, letisztult szabásvonallal bírjon.

Ennek a kritériumnak különösen megfelelnek a hatvanas éveket idéző zsákruhák, valamint a hetvenes évekből visszatérő kimonó fazonok.

A harmonikus színhatás érdekében olyan tónusokat rendelj a ruhád mellé, melyek a színkörön a türkizzöld mellett helyezkednek el: ilyenek a tiszta és kevert kékek, illetőleg a türkiz világosabb, sötétebb árnyalatai.

A color blocking trend alapján ellentétes, hideg-meleg színpárosításokat is megengedhetsz magadnak, azonban érdemes odafigyelned az arányokra, nehogy túlzottan zavaró legyen a megjelenésed. Sárgás és narancsos tónusokkal vagy élénkzölddel, esetleg bíborral, pinkkel és fuksziával egyaránt megfűszerezheted az alapelképzelést, de csak egy-egy apró részletben tüntesd fel őket az öltözékedben.

A H&M kollekciójában kimonó fazonú és zsákszabású ruhára bukkanhatsz, 8990 forintért. A Zara rakott aljú megoldása 13 995 forintba kerül, a klasszikus, csónaknyakú modelljük pedig 17 995 forintért kapható.

Nőies felsők

Amennyiben kissé tartasz a tengerzöld uralkodó hajlamától, a legjobb, ha csupán egy kardigánnal, blúzzal vagy pulóverrel jeleníted meg az összképben, így kezelhetőbbé válhat. Az aranyszőke és világos vörös hajú nyártípusoknak kimondottan jól áll ez az árnyalat, ezért ők a vadabb színvariációikkal is kísérletezhetnek. Ám szürkével, feketével vagy kávébarnával tompítva megszelídíthető a kékeszöld vibrálása. A selyem- és szaténanyaggal együtt finom, mégis feltűnő elegyet alkothat, mellyel a harmincas, ötvenes évek korszakát úgyszintén megidézheted.

Gucci
Anna Sui
Gucci

A Mango horgolt kardigánja 8995 forintért lehet a tiéd. A Camaieu szűkszabású garbót kínál számodra, 2995 forintért. A H&M kollekciójából kimonó fazonú kardigánt szerezhetsz be magadnak 5990 forintért. Szintén a H&M üzleteiben csaphatsz le a lenge tunikablúzra, 6990 forintért. A Zara kínálatában légiesen könnyed blúzokra akadhatsz: az egyszerű modelljükért és a pöttyös selyemváltozatukért egyformán 13 995 forintot kell áldoznod.

A legfontosabb illemszabályok: a mindennapi és hivatalos protokoll alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Görög Ibolya protokoll-tanácsadó lesz, akivel az est során többek között az alapvető illemszabályokról, valamint a mindennapi és az üzleti viselkedés helyes formáiról beszélget Szily Nóra, az estek háziasszonya.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2021. november 15. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Sokoldalú darabok

A kékeszöld tónus a retro, az elegáns és a sportos stílusokban egyaránt helyet kaphat. Ugyanaz a szoknyafazon egész más megvilágításba kerülhet, ha egy színes, tapétamintás blúzzal párosítod, esetleg fekete inggel és fekete körömcipővel viseled. Az Americana és vidéki trendekbe beültetethető zsebes csőnadrág mellé virágos romantikát, bordó kötött kardigánt, kockás inget és mustárbarna kiegészítőket rendelhetsz. A tengerzöld kiegészítőket minden divatirányzat kedveli, mert egyfelől hűvös, kimért eleganciát sugározhatnak, ugyanakkor élénkebbé tehetik a barnás és mustáros színekbe süppedő őszi hangulatot. A sárga és a narancs mellett egyenesen kivirulnak az efféle táskák és cipők.

A New Yorker tengerzöld nadrágjára 8990 forintért tehetsz szert, míg a Zara repertoárjából 9995 forintért foghatsz ki magadnak ráncolt derekú szoknyát. A H&M átmeneti kabátkáját 14 990 forintért tudod megvásárolni.

Szexi kiegészítők

A Camaieu velúrtáskáját 5995 forintért kaparinthatod meg. A Zara állatmintás körömcipőjét 19 995 forintért viheted haza. Ugyanitt elegáns retikülön akadhat meg a szemed, melyért 27 995 forintot kell áldoznod.

Ezt is szeretjük