A szezon legjobb kabátjai most akciósan
A leárazások már javában folynak, így sietned kell, ha el akarod csípni a legjobb kabátokat! Tudd meg, milyen fazonokkal jársz jól!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szezonvégi akciók és kiárusítások most érték el a tetőfokot, így azokra a télikabátokra is jutányos áron tehetsz szert, melyek a jövő évi divathullámok közepette is megállják majd a helyüket.

Bár nem lesz könnyű dolgod a mazsolázgatással, hiszen a méretsorok napról napra fogyatkoznak, igazán gyorsnak és élelmesnek kell lenned, ha nem akarod, hogy más halássza el előled a leárazások kincseit.

Minden nő hajlamos elérzékenyülni az utolsó, árva darabok láttán, és az a kényszerképzete támad, hogy muszáj magához vennie a hálátlanul ott felejtett, ezerszer felpróbált, már-már nevetséges áron kínált, megfáradt holmikat.

Ám ahhoz, hogy jó vásárt csinálj - és ne egy olyan kabáttal gazdagodj, ami évekig lóg majd a szekrényedben kihasználatlanul, mert megsajnáltad -, nem árt előre lefixált célokkal elindulni a csatatérre.

Mire ügyelj akciós vásárláskor?

Ha már felvértezted magad, nincs más dolgod, mint alaposan megvizsgálni mindent, hiszen az alacsony ár sem ok arra, hogy használhatatlan selejtet vegyél. A nagy akcióhullám velejárója, hogy egyes holmikról bizony leszakad, eltűnik a gomb, a sok próbálgatás miatt pedig nem egyszer előfordul, hogy feltörlik velük a próbafülke minden mocskát.

Kabátok esetében a gomb ugyan még pótolható, mert némelyik bélésébe pótgombot szoktak belevarrni, de az sem nagy baj, ha nem találsz benne ilyen kis csomagot, hiszen még akkor is megéri az árát, ha teljesen újra kell gomboznod. Ám a piszokkal és a szakadásokkal annál inkább vigyázz! 

Trendi színek és fazonok

Amikor már csak az utolsó darabok árválkodnak a vállfákon,  nem sok lehetőséged van válogatni, persze lehetsz olyan szerencsés, hogy még belebotlasz egy-két slágerkabátba, amit más pusztán azért hagyott ott, mert nem volt megfelelő a mérete.

Idén a karcsúsított és a bő szabásvonalak épp úgy megtalálhatóak voltak a palettán, melyekben jövőre is divatos lehetsz. A cirmos, a kockás és a tyúklábminta sem röppen tova a feledés útján, ezért nyugodtan lecsaphatsz rájuk, ha ilyesmire bukkansz.

Színek terén azonban maradj óvatos: a fekete, a barna és a szürke mindig nyerő marad, ahogy más, sötétebb tónusok is fel szoktak bukkanni a tél folyamán. A szürke világosabb változataival sem lőhetsz félre, valamint a szürkéskék is megállja majd a helyét a jövő évi szezonban.

Az Esprit üzleteiben már csak szövetkabátokat foghatsz ki, mint amilyen a grafitszürke, derékövvel ellátott modelljük, melynek eredeti ára 46 400 forint volt. A Mango combközépig érő, szűkített fazonú, kockás darabja is versenybe szállhat a következő divattrendekkel, ami eredetileg 26 995 forintba került.

Szintén a Mango idei kedveltje a bő szabású, mintás kabát, amit 33 895 forintért láthattál teljes áron. A New Yorker üzleteiben is érdemes még vadászgatni: a mell alatt szabott, alul húzott, trendi télikabátjuk 18 990 forintba került a szezon kezdetén, a deréköves, rozsdaszínű szövetkabátjukat pedig 21 990 forintért kaphattad meg a leárazások előtt.

Akciók

A Mango üzleteiben 50-70%-os árcsökkenéssel találkozhatsz még két-három hétig, de a méretsoruk már erősen megfogyatkozott, így érdemes sietned. A New Yorker westendes boltjában már 10 ezer forint alatt is bukkanhatsz télikabátokra, de folyamatosan fogy a készletük. Az Esprit üzlethelyiségeiben már csak szövetkabátok közül válogathatsz, melyek 30%-kal lettek olcsóbbak. A szezonvégi akciójuk február végéig tart.

Klasszikusan elegáns

Egy nőies, elegáns kabáttal mindig jól jársz, főleg akkor, ha olcsóbban jutsz hozzá. Az ilyen darabokat biztos, hogy ki tudod majd használni jövőre is, hiszen, ha nem is jársz mindennap kiöltözve, különleges alkalmakkor meghálálják neked, hogy mellettük döntöttél.

A Mango sálgalléros, galambszürke kabátjára eredeti áron 31 995 forintért csaphattál volna le. Szintén a Mango kollekciójának a tagja a fekete, klasszikus szövetkabát, mely 32 995 forintért kínálta magát még a tél elején. Talán még a New Yorkerben sem késő az elegáns darabokat keresned: a fekete, derékban megköthető, garbós télikabátjukat 16 990 forintért kaphattad meg eredeti áron, kétsoros gombolású, derékban szabott változatával pedig 18 990 forintért találkozhattál, mielőtt beindult a kiárusítás.

Rövid kiskabátok

A rövid fazon hosszítja a lábakat, talán épp ezért került a toplistások közé idén. Jövőre sem kell könnyes búcsút venned tőle, így bátran becserkészheted a megmaradt darabokat. Bár a rövid kiskabátokra most leginkább a feltűnő színek voltak jellemzőek, érdemesebb nem a felkapott divatárnyalatok közül válogatnod, hanem az időtálló fekete, barna és szürke felé fordítani a figyelmed, illetve a sötétebb, kevésbé vibráló tónusokat választanod.

A H&M sötét színű, kockás kabátkája 17 985 forintba került eredetileg. A H&M készletét gazdagította a csokoládébarna, szűkített szövetkabát is, mely szintén 17 985 forintot ért a téli szezon kezdetén.

A Re-Reserved vállfáin már leginkább csak átmeneti kiskabátok maradtak: ha szerencsés vagy, talán még rábukkanhatsz a fekete, magas nyakú darabra, melynek eredeti ára 10 990 forint volt, illetve a barna-szürke, nagygalléros modellre, amit 17 990 forintért kaphattál meg teljes áron. A Springfield 13 995 forintért kínálta rövid fazonú, fekete szövetkabátját, amire most sokkal olcsóbban vadászhatsz.

Akciók

A H&M üzleteiben már csak pár darab télikabát maradt 5-6 ezer forintért. A Re-Reserved kollekciójára 50-70%-os akció érvényes, itt leginkább már csak rövid fazonú kabátokkal találkozhatsz. A Springfield készlete is kimerülőben van már, ezért érdemes minél hamarabb betérned, ha 50-70%-kal olcsóbban szeretnél hozzájutni kabátokhoz. Még két-három hétig tart náluk a leárazás, de a méretsoruk már meglehetősen hiányos.

Ezt is szeretjük