A legtrendibb kabátfazonok a szezonban
13 szuper kabát télre, nézd meg, melyek a legdivatosabbak.

Dia

 	Édes hatvanas évek 	A hatvanas évekből leginkább az enyhén A-vonalú, lekerekített és szőrmés gallérú, midi kabátfazonokat teleportálták a tervezők az idei szezonba. A bővülő vonalú szövetkreációk nem ellenségei a réteges öltözködésnek, ráadásul az alakot is megnyújtják. Üde színfoltja lehetsz az ősznek, ha egy merészebb árnyalatú megoldásra esik a választásod, melyet a colour blocking trend alapján is viselhetsz.

Édes hatvanas évek

A hatvanas évekből leginkább az enyhén A-vonalú, lekerekített és szőrmés gallérú, midi kabátfazonokat teleportálták a tervezők az idei szezonba. A bővülő vonalú szövetkreációk nem ellenségei a réteges öltözködésnek, ráadásul az alakot is megnyújtják. Üde színfoltja lehetsz az ősznek, ha egy merészebb árnyalatú megoldásra esik a választásod, melyet a colour blocking trend alapján is viselhetsz.

Dia

 	Bolondos hetvenes évek 	A csuklyás katonai zubbonyra emlékeztető parkák szövetváltozata a hetvenes években hódított igazán. Most újra felbukkantak a divatban, ahogy a kockás, T-vonalú bő kabátkák is. Az előbbi stílusilag kevésbé kötött, ám csak akkor ajánlott számodra, ha az elegáns trendek távol állnak tőled. A kockás társában viszont az a nagyszerű, hogy bohém és nőies felfogásokban egyaránt jól érzi magát.

Bolondos hetvenes évek

A csuklyás katonai zubbonyra emlékeztető parkák szövetváltozata a hetvenes években hódított igazán. Most újra felbukkantak a divatban, ahogy a kockás, T-vonalú bő kabátkák is. Az előbbi stílusilag kevésbé kötött, ám csak akkor ajánlott számodra, ha az elegáns trendek távol állnak tőled. A kockás társában viszont az a nagyszerű, hogy bohém és nőies felfogásokban egyaránt jól érzi magát.

Dia

 	Maszkulin lezserség 	A nyolcvanas évek oversized, vagyis túlméretezett darabokkal szivárgott vissza a kabáttrendekbe. A férfias zakószabás és a lezser tojásfazon úgyszintén szerepel a repertoárjában, melyek a durva tweed anyagokat, a semleges színeket, valamint az aprókockás mintákat kedvelik.

Maszkulin lezserség

A nyolcvanas évek oversized, vagyis túlméretezett darabokkal szivárgott vissza a kabáttrendekbe. A férfias zakószabás és a lezser tojásfazon úgyszintén szerepel a repertoárjában, melyek a durva tweed anyagokat, a semleges színeket, valamint az aprókockás mintákat kedvelik.

Dia

 	Derékhangsúlyos fazonok 	Ha nem szeretnél elveszni az őszi ruharétegekben, akkor a rejtett gombolású, szűkített kreációkat, illetve az átlapolt, csatos megoldásokat ajánljuk számodra. Bár ezek a kabátok rendkívül nőiesek, nem csak ezért szerethetők: a retro trendjegyeik ellenére is jól ismerik a módját, hogyan lavírozzanak a stílusok között. Az elegáns minimál irányzatban szintén helyet kaphatnak, de éppen úgy összeférnek a hetvenes évek módijával, vagy akár kedvükre lubickolhatnak egy vagány farmernadrágos kombinációban.

Derékhangsúlyos fazonok

Ha nem szeretnél elveszni az őszi ruharétegekben, akkor a rejtett gombolású, szűkített kreációkat, illetve az átlapolt, csatos megoldásokat ajánljuk számodra. Bár ezek a kabátok rendkívül nőiesek, nem csak ezért szerethetők: a retro trendjegyeik ellenére is jól ismerik a módját, hogyan lavírozzanak a stílusok között. Az elegáns minimál irányzatban szintén helyet kaphatnak, de éppen úgy összeférnek a hetvenes évek módijával, vagy akár kedvükre lubickolhatnak egy vagány farmernadrágos kombinációban.

Dia

 	Rövid szabású szőrmebunda 	A hatvanas-hetvenes évek világából csöppent vissza a divatba a rövid fazonú szőrmebunda, mely idén a toplistás trendek porondján tündököl. A glamúr, glam rock, vagabond és hippi stílusokba úgyszintén beültetheted, de a mindennapok egyszerűbb öltözködéséhez talán picit túl kötött tulajdonságokkal rendelkezik. Ezért nem érdemes egyedülálló átmeneti kabátként számítanod rá, viszont a javára írható, hogy alkalmanként télen is előkaphatod a szekrényedből.

Rövid szabású szőrmebunda

A hatvanas-hetvenes évek világából csöppent vissza a divatba a rövid fazonú szőrmebunda, mely idén a toplistás trendek porondján tündököl. A glamúr, glam rock, vagabond és hippi stílusokba úgyszintén beültetheted, de a mindennapok egyszerűbb öltözködéséhez talán picit túl kötött tulajdonságokkal rendelkezik. Ezért nem érdemes egyedülálló átmeneti kabátként számítanod rá, viszont a javára írható, hogy alkalmanként télen is előkaphatod a szekrényedből.

Dia

 	Hosszított zakófazonok 	A nyolcvanas évek hatása érezhető a zakókabátok trendjében is, mely feszes, maszkulin eleganciát tükröz. Csak akkor válassz ilyen fazont, ha a letisztult irodastílust részesíted előnyben. Egy ilyen darabot ugyanis vétek lenne bő nadrágokkal, lezser farmerekkel vagy sportos kiegészítőkkel összeboronálni. A minimál trend azt is elbírja, ha egyetlen színfoltként a kabátod jelenik meg az öltözékedben.

Hosszított zakófazonok

A nyolcvanas évek hatása érezhető a zakókabátok trendjében is, mely feszes, maszkulin eleganciát tükröz. Csak akkor válassz ilyen fazont, ha a letisztult irodastílust részesíted előnyben. Egy ilyen darabot ugyanis vétek lenne bő nadrágokkal, lezser farmerekkel vagy sportos kiegészítőkkel összeboronálni. A minimál trend azt is elbírja, ha egyetlen színfoltként a kabátod jelenik meg az öltözékedben.

Dia

 	Pelerinkabátok 	A pelerinkabátok bármelyik retro irányzatba beleférnek, de különösen a hatvanas-hetvenes évek stílusvilágában érzik otthonosan magukat. Nagy előnyük, hogy minden alakon jól állnak, és vékonyabbnak mutatják a lábakat. Kellemes őszi hangulatot teremtenek a rozsdás avarszínekkel, illetve a selymes mézbarnákkal.

Pelerinkabátok

A pelerinkabátok bármelyik retro irányzatba beleférnek, de különösen a hatvanas-hetvenes évek stílusvilágában érzik otthonosan magukat. Nagy előnyük, hogy minden alakon jól állnak, és vékonyabbnak mutatják a lábakat. Kellemes őszi hangulatot teremtenek a rozsdás avarszínekkel, illetve a selymes mézbarnákkal.

Dia

 	Puritán, rusztikus kreációk 	A semlegesség határát súrolják a visszafogott árnyalatú, egyenes vonalú gyapjú- és tweedkabátok. Ám pont a nyers, kiforratlan tulajdonságaikat használhatod ki leginkább, mert így egy darabbal több stílust nyerhetsz magadnak. A vidéki, a retro és a vagabond irányzatokat szintúgy megvalósíthatod velük.

Puritán, rusztikus kreációk

A semlegesség határát súrolják a visszafogott árnyalatú, egyenes vonalú gyapjú- és tweedkabátok. Ám pont a nyers, kiforratlan tulajdonságaikat használhatod ki leginkább, mert így egy darabbal több stílust nyerhetsz magadnak. A vidéki, a retro és a vagabond irányzatokat szintúgy megvalósíthatod velük.

Dia

 	Sportos, hanyag stílusban 	Az Americana trend kabátjai az alaszkai vidékre csalnak el, ahol képzeletben dokkmunkás vagy favágó lehetsz. A vízlepergető, szőrös kapucnis parkák ezerféle változata megjelent az idei kínálatban, de a prémes gallérú, kockás kabátfazonok variációival is gyakran találkozhatsz az üzletekben.

Sportos, hanyag stílusban

Az Americana trend kabátjai az alaszkai vidékre csalnak el, ahol képzeletben dokkmunkás vagy favágó lehetsz. A vízlepergető, szőrös kapucnis parkák ezerféle változata megjelent az idei kínálatban, de a prémes gallérú, kockás kabátfazonok variációival is gyakran találkozhatsz az üzletekben.

Dia

 	Oversized etno kabátok 	Az Americana trendhez kapcsolódva az etno minták ismét felbukkantak a divatban, ám ezúttal túlméretezett, lezser sziluettekkel találkoznak a kabátok terén. Az efféle darabok vastag polár- és plédjellegű anyagban kaphatóak, pelerin- és kardigánfazonokban. Bár meglehetősen melegek, az esős időt nem viselik túl jól.

Oversized etno kabátok

Az Americana trendhez kapcsolódva az etno minták ismét felbukkantak a divatban, ám ezúttal túlméretezett, lezser sziluettekkel találkoznak a kabátok terén. Az efféle darabok vastag polár- és plédjellegű anyagban kaphatóak, pelerin- és kardigánfazonokban. Bár meglehetősen melegek, az esős időt nem viselik túl jól.

Dia

 	Klasszikus trencskó fazonok 	A ballonkabátos napoknak már vége, de a trencskó fazontól továbbra sem kell elbúcsúznod. Mivel a vékony anyagát melegebb gyapjúszövetre cserélte, kényelmesen kihúzhatod vele az ősz további részét. Ha csupán egyetlen kabáttal szeretnéd átvészelni a rövid átmeneti időszakot, egy ilyen sokoldalú modellben nem fogsz csalódni.

Klasszikus trencskó fazonok

A ballonkabátos napoknak már vége, de a trencskó fazontól továbbra sem kell elbúcsúznod. Mivel a vékony anyagát melegebb gyapjúszövetre cserélte, kényelmesen kihúzhatod vele az ősz további részét. Ha csupán egyetlen kabáttal szeretnéd átvészelni a rövid átmeneti időszakot, egy ilyen sokoldalú modellben nem fogsz csalódni.

Dia

 	Örökzöld military variációk 	Az elegáns minimál stílus úgymond életben tartotta a military trendjegyeket, melyek letisztult, nőies fazonokban nyilvánulnak meg az idei szezonban. Az efféle kabátok visszafogott és élénk színekben is fellelhetők a kínálatban, ráadásul nem diktálnak olyan feszes eleganciát, amely ne engedhetne meg egy pimaszabb, bakancsos-farmeres összeállítást.

Örökzöld military variációk

Az elegáns minimál stílus úgymond életben tartotta a military trendjegyeket, melyek letisztult, nőies fazonokban nyilvánulnak meg az idei szezonban. Az efféle kabátok visszafogott és élénk színekben is fellelhetők a kínálatban, ráadásul nem diktálnak olyan feszes eleganciát, amely ne engedhetne meg egy pimaszabb, bakancsos-farmeres összeállítást.

Dia

 	A vintage trend kedvencei 	A vintage stílusnak hódoló tervezők a harmincas-negyvenes évekből merítettek ihletet, amikor megalkották a legújabb kabátkreációikat. A rövid fazonú, prémgalléros változatokhoz remekül passzolnak a Marlene Dietrich-stílusú bő nadrágok. Ám klasszikus, finom nőiességet csempészhetsz az öltözékedbe a széles gallérú, hosszított fazonokkal is.

A vintage trend kedvencei

A vintage stílusnak hódoló tervezők a harmincas-negyvenes évekből merítettek ihletet, amikor megalkották a legújabb kabátkreációikat. A rövid fazonú, prémgalléros változatokhoz remekül passzolnak a Marlene Dietrich-stílusú bő nadrágok. Ám klasszikus, finom nőiességet csempészhetsz az öltözékedbe a széles gallérú, hosszított fazonokkal is.

Ezt is szeretjük
Szerző: Kiss Krisztina
Fotó: