A legszebb térdig érő szoknyák őszre

Ha hűvösebbre fordul az idő, akkor sem kell lemondanod a nőies ruhadarabokról.

Dia

 	Modern irodamódi 	A titkárnős stílus idén az iroda falain túl is nagy szerepet kap a mindennapokban, ám a nagyvárosi irányzatokat elegyítő urban trend modern elemekkel ötvözi a klasszikus, rendezett fazonokat. A bőr beemelésével sokkal vagányabbnak tűnnek azok a szoknyák, melyek csak diszkréten követik a test vonalát. Viszont a nehézkes anyaggal már óvatosabbnak kell lenni, hiába nem rajzol ki mindent a finoman szűk szabás, hiszen a vastag combokat és a széles csípőt hangsúlyossá teheti. Ezt elkerülheted, ha oldalt függőleges sáv nyújtja a vonalaidat, esetleg egy trükkös, átlós bőrrátét szeli ketté a problémás területet.

Modern irodamódi

A titkárnős stílus idén az iroda falain túl is nagy szerepet kap a mindennapokban, ám a nagyvárosi irányzatokat elegyítő urban trend modern elemekkel ötvözi a klasszikus, rendezett fazonokat. A bőr beemelésével sokkal vagányabbnak tűnnek azok a szoknyák, melyek csak diszkréten követik a test vonalát. Viszont a nehézkes anyaggal már óvatosabbnak kell lenni, hiába nem rajzol ki mindent a finoman szűk szabás, hiszen a vastag combokat és a széles csípőt hangsúlyossá teheti. Ezt elkerülheted, ha oldalt függőleges sáv nyújtja a vonalaidat, esetleg egy trükkös, átlós bőrrátét szeli ketté a problémás területet.

Dia

 	Visszafogott pin up stílus 	A szűk szoknyákkal nagyon könnyű feleleveníteni a pin up-lányok korszakát. A negyvenes-ötvenes évekből csent retró fazon azonban távolról sem vádolható közönségességgel, ha majdnem a térdvonalig takar és finoman követi az alakot. A fekete, derékhangsúlyos verziót akkor is bevállalhatod, ha nem kirívóan, de picit szélesebb a csípőd a kelleténél. Arányos homokóra alkatra kifejezetten előnyös, ráadásul a magasított derékrész megnyújtja a rövid lábakat. A nagy pocakot viszont már nem rejti el a magas szabás, ami a méretes hátsót éppúgy kihangsúlyozhatja.

Visszafogott pin up stílus

A szűk szoknyákkal nagyon könnyű feleleveníteni a pin up-lányok korszakát. A negyvenes-ötvenes évekből csent retró fazon azonban távolról sem vádolható közönségességgel, ha majdnem a térdvonalig takar és finoman követi az alakot. A fekete, derékhangsúlyos verziót akkor is bevállalhatod, ha nem kirívóan, de picit szélesebb a csípőd a kelleténél. Arányos homokóra alkatra kifejezetten előnyös, ráadásul a magasított derékrész megnyújtja a rövid lábakat. A nagy pocakot viszont már nem rejti el a magas szabás, ami a méretes hátsót éppúgy kihangsúlyozhatja.

Dia

 	Diáklányos fazonok 	Az őszi retró trendek kicsit az iskolába is visszarepítenek, de a korábbi lolitás, édeskés romantikát ezúttal mellőzik. Az A-vonalú szoknyafazonok visszafogottságot és nőiességet tükröznek, de ettől még lehet őket játékosan variálni. Bár ez a szabás mindenkinek jól áll, ha nehézkes az anyag és széles a csípőd, inkább sötét darabot válassz, vagy egy vidám szín mélyebb árnyalatában gondolkodj. Az alacsonyaknak sem kell félniük a midi fazontól, mert a magasított derék és a pliszírozás megnyújthatja a lábakat.

Diáklányos fazonok

Az őszi retró trendek kicsit az iskolába is visszarepítenek, de a korábbi lolitás, édeskés romantikát ezúttal mellőzik. Az A-vonalú szoknyafazonok visszafogottságot és nőiességet tükröznek, de ettől még lehet őket játékosan variálni. Bár ez a szabás mindenkinek jól áll, ha nehézkes az anyag és széles a csípőd, inkább sötét darabot válassz, vagy egy vidám szín mélyebb árnyalatában gondolkodj. Az alacsonyaknak sem kell félniük a midi fazontól, mert a magasított derék és a pliszírozás megnyújthatja a lábakat.

Dia

 	Szűk csőszoknyák, csajosan 	A csőszoknyát ősszel sem kell hiányolni. Az urban trend a kényelmes pamutra esküszik, a nőies fazonokat pedig játékos csavarral tálalja. A vagányabb irányzatai összegyúrják a sportos, a rockos és az elegáns elemeket, de a stílusmix ellenére is letisztultságra törekednek. A szűk midiszoknya izgalmasabb és fiatalosabb átlós vagy hosszanti cipzárral, melyek megnyújtják a sziluetted. Az elasztikus pamut azonban könnyebben kirajzolhatja a hurkákat, illetve a kiálló csontokat, így csakis akkor viselj ilyet, ha formásan nőies és feszes az alakod.

Szűk csőszoknyák, csajosan

A csőszoknyát ősszel sem kell hiányolni. Az urban trend a kényelmes pamutra esküszik, a nőies fazonokat pedig játékos csavarral tálalja. A vagányabb irányzatai összegyúrják a sportos, a rockos és az elegáns elemeket, de a stílusmix ellenére is letisztultságra törekednek. A szűk midiszoknya izgalmasabb és fiatalosabb átlós vagy hosszanti cipzárral, melyek megnyújtják a sziluetted. Az elasztikus pamut azonban könnyebben kirajzolhatja a hurkákat, illetve a kiálló csontokat, így csakis akkor viselj ilyet, ha formásan nőies és feszes az alakod.

Dia

 	Aszimmetrikus fazonok 	A nőies minimál trend imádja az aszimmetrikus fazonokat, hiszen a lendületes szabás energiát visz az általa kedvelt monokróm vagy kéttónusú színösszeállításokba, ezáltal pedig a letisztult, hétköznapi elegancia sem unalmas. Ráadásul az efféle szoknyák jótékonyan leplezik a széles csípőt, a nagy feneket és a vastag combokat, így a körte testalkatúaknak is kedveznek, de az alacsonyaknak éppúgy ideálisak. Az alaknyújtó hatásukat csak fokozzák az öltözék összeolvadó, majdnem egyforma árnyalatai.

Aszimmetrikus fazonok

A nőies minimál trend imádja az aszimmetrikus fazonokat, hiszen a lendületes szabás energiát visz az általa kedvelt monokróm vagy kéttónusú színösszeállításokba, ezáltal pedig a letisztult, hétköznapi elegancia sem unalmas. Ráadásul az efféle szoknyák jótékonyan leplezik a széles csípőt, a nagy feneket és a vastag combokat, így a körte testalkatúaknak is kedveznek, de az alacsonyaknak éppúgy ideálisak. Az alaknyújtó hatásukat csak fokozzák az öltözék összeolvadó, majdnem egyforma árnyalatai.

Dia

 	Csak idézik a múltat 	A fodros aljú, szűk szoknyákat szintén a múltból rángatták elő a tervezők, ám ettől még nem muszáj retró stílusba ültetned őket, hiszen a modern divatjegyekkel éppúgy jól megférnek. Bár nemcsak a fazonjuk, hanem gyakran a hímzett vagy kárpitmintás anyaguk is a régi időket idézi, a bőrdzsekis összeállítástól sem ódzkodnak. Ha leheletnyivel szélesebb a csípőd a válladnál, a térdeknél elhelyezett fodor még egyensúlyba hozhatja az arányaidat, de ebben az esetben mellőzd a mintákat. Rövid lábakhoz nem olyan jó ez a fazon, ám szintén segíthet, ha nem elég nőies az alakod.

Csak idézik a múltat

A fodros aljú, szűk szoknyákat szintén a múltból rángatták elő a tervezők, ám ettől még nem muszáj retró stílusba ültetned őket, hiszen a modern divatjegyekkel éppúgy jól megférnek. Bár nemcsak a fazonjuk, hanem gyakran a hímzett vagy kárpitmintás anyaguk is a régi időket idézi, a bőrdzsekis összeállítástól sem ódzkodnak. Ha leheletnyivel szélesebb a csípőd a válladnál, a térdeknél elhelyezett fodor még egyensúlyba hozhatja az arányaidat, de ebben az esetben mellőzd a mintákat. Rövid lábakhoz nem olyan jó ez a fazon, ám szintén segíthet, ha nem elég nőies az alakod.

Dia

 	Klasszikus irodamódi 	Az őszi divat visszahozza a klasszikus értelemben vett nőies fazonokat, melyek komolyságot, finomságot tükröznek, illetve kecsesebbé teszik a megjelenést. Ez a trend ellenzi az ordenáré elemeket, valamint nem von párhuzamot a szexi és az alpári között. Az egyszerű, térdig szűkülő szoknyafazonjai ízlésesen és izgalmasan sejtetik az alakot, ezáltal széles csípőn és kis pocakon is jól mutathatnak egy kis rafinériával: a derékban ráncolt anyag megtöri az anyag feszességét, így előnyösen formálja az alakot, persze nem szélsőséges esetekben.

Klasszikus irodamódi

Az őszi divat visszahozza a klasszikus értelemben vett nőies fazonokat, melyek komolyságot, finomságot tükröznek, illetve kecsesebbé teszik a megjelenést. Ez a trend ellenzi az ordenáré elemeket, valamint nem von párhuzamot a szexi és az alpári között. Az egyszerű, térdig szűkülő szoknyafazonjai ízlésesen és izgalmasan sejtetik az alakot, ezáltal széles csípőn és kis pocakon is jól mutathatnak egy kis rafinériával: a derékban ráncolt anyag megtöri az anyag feszességét, így előnyösen formálja az alakot, persze nem szélsőséges esetekben.

Dia

 	Divatos peplum 	A peplum is a klasszikus nőies eleganciát hirdeti, mely a hétköznapokba is beültethető. Ám inkább azoknak ajánlott, akik fiús, szögletes csípővonallal rendelkeznek, amit nem szeretnének kiadni a szűk szoknyafazonokkal. A széles vállúaknak szintén jó megoldás lehet, ha felül robusztusabbak, mint alul, hiszen a derekat kiemelő anyagredők nemcsak egyensúlyba hozzák az arányaikat, hanem tagoltabbá teszik az alakjukat is. Terebélyes popsira és csípőre viszont nem ajánlott ez a réteges szabás, mert felnagyítja azt, amit nem kellene.

Divatos peplum

A peplum is a klasszikus nőies eleganciát hirdeti, mely a hétköznapokba is beültethető. Ám inkább azoknak ajánlott, akik fiús, szögletes csípővonallal rendelkeznek, amit nem szeretnének kiadni a szűk szoknyafazonokkal. A széles vállúaknak szintén jó megoldás lehet, ha felül robusztusabbak, mint alul, hiszen a derekat kiemelő anyagredők nemcsak egyensúlyba hozzák az arányaikat, hanem tagoltabbá teszik az alakjukat is. Terebélyes popsira és csípőre viszont nem ajánlott ez a réteges szabás, mert felnagyítja azt, amit nem kellene.

Dia

 	Drámai romantika 	Idén a szentimentális, kislányos romantika csak nagyon kis szerepet kap, mert átveszi a helyét a nőies, drámai stílusverziója. Bár a virágminta és a csipke megmarad, inkább antik hatást keltenek az aranydíszítésekkel, gobelinhímzésekkel és kárpitmintákkal. Az összhatás lehet nagyon visszafogott, de arisztokratikus is. Ha teltkarcsú vagy, inkább az előbbit, illetve a kettő közötti egyensúlyt válaszd, mert a nagy, gazdag minták ellened fordulhatnak. Egy magas derekú, A-vonalú szoknyával ellensúlyozhatod a csipke szélesítő hatását.

Drámai romantika

Idén a szentimentális, kislányos romantika csak nagyon kis szerepet kap, mert átveszi a helyét a nőies, drámai stílusverziója. Bár a virágminta és a csipke megmarad, inkább antik hatást keltenek az aranydíszítésekkel, gobelinhímzésekkel és kárpitmintákkal. Az összhatás lehet nagyon visszafogott, de arisztokratikus is. Ha teltkarcsú vagy, inkább az előbbit, illetve a kettő közötti egyensúlyt válaszd, mert a nagy, gazdag minták ellened fordulhatnak. Egy magas derekú, A-vonalú szoknyával ellensúlyozhatod a csipke szélesítő hatását.

Dia

 	Csupa fény és csillogás 	A metallic trend általában vagány, rockos és provokatív, de olyan nőies változatai is akadnak, melyek a csillogó, fényes anyagokat finom stílusba helyezik. A flitteres szoknyák kifejezetten előnyösek lehetnek számodra, ha fiús alkattal és hangsúlytalan csípővel rendelkezel. Viszont vigyázz velük, ha alacsony vagy, mert szűk fazonnal társítva még inkább összenyomják az alakodat. Amennyiben csak kis felesleg van rajtad, a körszabott, selyemfényű darabokat még bevállalhatod, melyek lágy redőkkel oldják a fényes anyag nehézkességét.

Csupa fény és csillogás

A metallic trend általában vagány, rockos és provokatív, de olyan nőies változatai is akadnak, melyek a csillogó, fényes anyagokat finom stílusba helyezik. A flitteres szoknyák kifejezetten előnyösek lehetnek számodra, ha fiús alkattal és hangsúlytalan csípővel rendelkezel. Viszont vigyázz velük, ha alacsony vagy, mert szűk fazonnal társítva még inkább összenyomják az alakodat. Amennyiben csak kis felesleg van rajtad, a körszabott, selyemfényű darabokat még bevállalhatod, melyek lágy redőkkel oldják a fényes anyag nehézkességét.

Dia

 	Gipsy trend 	A vidéki romantika is új stílusvariációkat emel be ősszel, vagyis eltávolodik a korábbi bűbájos, fehér csipkés és pasztelles szoknyáktól. A virágminták és a körszabású, lágy esésű midifazonok megmaradnak, de folkos beütést kapnak. A gipsy irányzat a vad, buja virágokat és a pliszírozott, színes szoknyákat kedveli, de egy visszafogott blúzzal könnyen elkerülheted a kaotikusságot és megőrizheted a nőiességet. Bár az efféle szabások a széles csípőt sem bántják, a mintázatokról ugyanez már nem mondható el.

Gipsy trend

A vidéki romantika is új stílusvariációkat emel be ősszel, vagyis eltávolodik a korábbi bűbájos, fehér csipkés és pasztelles szoknyáktól. A virágminták és a körszabású, lágy esésű midifazonok megmaradnak, de folkos beütést kapnak. A gipsy irányzat a vad, buja virágokat és a pliszírozott, színes szoknyákat kedveli, de egy visszafogott blúzzal könnyen elkerülheted a kaotikusságot és megőrizheted a nőiességet. Bár az efféle szabások a széles csípőt sem bántják, a mintázatokról ugyanez már nem mondható el.

Ezt is szeretjük
Fotó: