A leggyorsabban ható, látványos narancsbőr elleni módszerek

Bár a megelőzés a legjobb recept, sajnos nem mindig válik be. Próbáld ki cellulitiszgyilkos módszereinket!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A jó időt biztosan nagyon vártad már. Az alakod immáron tökéletes, megtaláltad álmaid fürdőruháját, ami, ahol kell, slankít, ahol kell, gömbölyűbbé varázsol.

A vízparton királynőként lejthetsz végig. Azonban van valami, ami beárnyékolhatja eszményi kinézeted. A gonoszan ragaszkodó narancsbőr a combjaidon, popsidon.

Ma már számtalan kezelési formát találsz a természetes megoldásoktól a drasztikus beavatkozásokig, de személye és persze életkora válogatja, hogy kinek melyik válik be. Bár a narancsbőr eltüntetése nem rövid folyamat, akad néhány gyors megoldás is.

Megelőzés

Tudd, hogy a narancsbőr nem válogat, ugyanúgy megtalálja a fiatalokat, öregeket, vékonykákat, dundibbakat, a nőket, sőt, még a férfiakat is. Az egészségtelen étrend és a mozgásszegény életmód nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a kis gödröcskék megjelenjenek rajtad.

Tehát próbáld kerülni az alkoholt, a cigarettát, a cukrokat, és inkább fogyassz sok ásványvizet, zöldséget, gyümölcsöt. Nem szeretsz lemenni a konditerembe erőlködni?

Nos, gondolj arra, hogy nem vagy egyedül, sok nőtársad nem atletikus, sportos alkat. Próbálkozz napi egy-két óra sétával vagy úszással, ezek kevésbé megterhelőek, ráadásul, ha összegyűjtöd a barátnőket, még jópofa, szórakoztató csajos program is lehet belőle. Az életmódváltás nemcsak a cellulitisz miatt éri meg, de hosszútávon kifizetődő lesz az egészséged számára is.

A cellulitisznek különböző szakaszai vannak. Ha még a kezdetekben jársz, jóval nagyobb az esélyed a gyors eltüntetésre.

Azonban, ha már legalább harmadfoknál tartasz, vagyis fekve is látszik, előfordulhat, hogy csak többféle kezelés együttes alkalmazásával érhetsz el látható különbséget, és sajnos még akkor sem biztos a tökéletes feszesség.

Azt is mindenképp jegyezd meg, hogy, ha egyszer már sikert értél el a küzdelemben, nem szabad abbahagyni, mert csak kitartás árán őrizheted meg sima bőrödet.

Hypoxitréning

Ez a tojásra emlékeztető, vicces kis készülék nagyon hatékony, akár a narancsbőrtől, akár a plusz kilóktól szeretnél megszabadulni expressz sebességgel. A dolgod csak annyi, hogy beleülsz a deréktól lefelé takaró gépbe, és biciklizel körülbelül 35-40 percen keresztül. Attól függően, hogy mennyi cellulitisztől szeretnél megszabadulni, a vákuum erőssége változtatható. A kezelés lényege, hogy a vákuum hatására kitágulnak az ereid, felgyorsul a nyirok- és vérkeringésed, így mind a zsírok, mind a felesleges salakanyagok könnyebben távoznak szervezetedből. A módszer 10-15 alkalom után hatásos, tehát már két hónap után sima lehet a bőröd, ami a narancsbőr esetében nagyon gyors eredmény.

Optikai trükkök

Azt mindenki tudja, hogy a sötét színek slankítanak, ahogyan az is igaz, hogy a lebarnult bőrön kevésbé látszanak a bőrhibák, így a narancsbőr is. A barna bőr is megoldás lehet, legalábbis átmenetileg, mert a sötétebb bőrtől optikailag kevésbé látszódnak a kis göröngyök.

A legjobb módszer talán az önbarnító használata, mert a hatása gyors, ezzel szemben a napozás manapság már nem túl egészséges az UV-sugárzás miatt. Ráadásul a napozás lazítja a kötőszövetet, így csak ront a helyzeten.

Ha félsz a klasszikus önbarnítótól, használj olyan testápolót, melybe önbarnítót is tettek. Így lassabban alakul ki a szín, de egyenletes lesz.

Villámkúrák

Ha szeretnéd felpörgetni a narancsgyilkolást, vess be intenzív kéthetes kúrákat. Sok márka kiporciózva csomagolja a krémeket és zseléket, így azzal sem kell törődnöd, hogy elegendőt kensz-e az adott termékből a bőrödre.

Jó azonban, ha figyelembe veszed, hogy csupán ezektől a narancsbőr nem tűnik el, de jelentősen felgyorsíthatják a folyamatot.

Váltózuhany és infraszauna

Az már kiderült, hogy a keringésed nagyban befolyásolja a bőröd állapotát, ezért próbáld ki a váltózuhany, illetve az infraszauna együttes alkalmazását. Reggel és este engedj a combodra és fenekedre hideg, majd meleg vizet - persze csak fokozatosan -, így a salakanyagok gyorsabban távoznak a nem kívánt helyekről a felgyorsult vérkeringésnek köszönhetően.

Mindig hideggel fejezd be a műveletet. Az infraszauna is serkenti a vérkeringést, ráadásul a mélyebb rétegekre is hat, kitűnő salaktalanító. Hetente kétszer szaunázz 20-30 percet.

Ezt is szeretjük